Reklama
Kuře na černém pivu
Fotogalerie:

Kuře na černém pivu

Lída Čermáková

Brno
Říká se mu také kuře à la kachna. Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.
Lída Čermáková, Brno

Ingredience

  • 1 kuře
  • špetka sůl
  • 1 lžička kmín
  • 2 cibule
  • 150 g slanina anglická
  • 1 pivo černé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře důkladně omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a vložíme do pekáčku.
  2. Ze všech stran ho osolíme a posypeme kmínem. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka, kterými kuře obložíme. Anglickou slaninu nakrájíme na menší kousky a také ji přidáme do pekáče.
  3. Vše zalijeme asi 200 ml černého piva a dáme péct. Pečeme při 200 °C zhruba 1,5 hodiny. Během pečení podléváme zbylým pivem.
  4. Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
     
    TIP: Špenát nezapomeň dostatečně ochutit česnekem.
    K této úpravě kuřete se hodí i moravské zelí a houskový knedlík či brambory.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Prsíčka s cibulovým zelím

Prsíčka s cibulovým zelím

Cibule v této úpravě nemá chybu. Jitka Pavlíková, Strakonice
Všehochuť /11.07.15
Jablečná zemlbába s vanilkovým přelivem

Jablečná zemlbába s vanilkovým přelivem

Moje rodinka je na sladká jídla, a tak se každoročně těšíme na jablíčka ze ...
Všehochuť /24.11.08
Pečená žebírka

Pečená žebírka

Předem si je rozdělím na jednotlivé porce.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /15.02.13
Obložené klobásy

Obložené klobásy

Měly by mít pěknou zlatavou barvu.

Jarmila Novotná, Benešov

Všehochuť /29.02.16
Kuřecí roláda pečená v srnčím hřbetu

Kuřecí roláda pečená v srnčím hřbetu

Skvělá roláda bez rolování.

Irena Slováčková, Ústí nad Labem

Všehochuť /16.04.12
Hořčičné kotlety

Hořčičné kotlety

Podáváme posypané osmaženou anglickou slaninou.

Andrea Šebístková, Praha

Všehochuť /29.04.15
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama