Reklama
Kuřátka v hnízdě
Fotogalerie:

Kuřátka v hnízdě

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Z těchto kuřátek mají radost nejen děti, ale i dospělí. Je to takové veselé vítání přicházejícího jara.

Petra Soukupová, Šumperk

Ingredience

  • 4 ks vejce
  • špetka soli
  • 500 g listové těsto
  • mouka na podsypání
  • vejce na potření
  • 3 lžičky kurkumya (nebo žluté potravinářské barvivo)
  • 100 g měkký tvaroh
  • svazek čerstvé petrželky
  • špetka soli a pepře
  • 1 mrkev a celý pepř na ozdobení
  • 1 vanička čerstvě naklíčená řeřicha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce v osolené vodě uvaříme natvrdo. Vodu solíme proto, aby vajíčka při vaření nepopraskala. Uvařená vejce vložíme do studené vody a počkáme, dokud nevychladnou. Oloupeme.
  2. Mezitím připravíme hnízda: z listového těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme plát zhruba 1,5 cm silný a vykrájíme kolečka o velikosti šálku na kávu. Vykrájená kolečka přendáme na plech a do středu vtlačíme důkladně očištěný kamínek o velikosti pingpongového míčku, jinak by se těsto nafouklo a nebyla by možnost do hnízda vajíčko posadit. Před pečením ještě potřeme těsto rozšlehaným vejcem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 15–20 minut. Po upečení vyndáme hnízda z trouby a necháme je lehce zchladnout, abychom mohli odstranit kameny.

  4. Kurkumu nebo potravinářské barvivo vmícháme do menšího kastrůlku s horkou vodou, oloupaná vejce vkládáme lžící a počkáme, dokud nedosáhnou žluté barvy – nevaříme! Pak je vyndáme a necháme oschnout. Z vajíček odkrojíme vrchní část, aby se dal odstranit žloutek a vejce se mohla plnit.

  5. Tvaroh smícháme v misce s nasekanou petrželkou a přidáme uvařené žloutky. Vyšleháme do hladké pomazánky a dochutíme solí a pepřem. Hotovou pomazánku plníme do obarvených vajíček, přiklopíme odkrojeným vejcem.

  6. Kuřata doděláme pomocí mrkve, ta je na zobáček, a z pepřových zrnek uděláme oči. Hotová kuřátka posadíme do upečených listových košíčků, které jsme předem vystlali řeřichou. Můžeme podávat.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medová kachna s jablky

Medová kachna s jablky

Jako přílohu můžes použít rýži nebo bramborové noky. Marie Šulová, Měřín
Všehochuť /12.01.13
Srnčí játra po pytlácku

Srnčí játra po pytlácku

Divočinu máme obzvlášť rádi.
Zadeněk Ondruch, Kroměříž
Všehochuť /14.06.11
Králík na houbách

Králík na houbách

Se sušenými lesními houbami je vynikající.

Iva Šímová, Čáslavice

Všehochuť /19.12.13
Usměvavá roláda se šunkou

Usměvavá roláda se šunkou

Je dobrá s přílohou, ale i studená jen s chlebem.

Renata Tobolíková, ...

Všehochuť /26.09.13
Pangasius v pivním těstíčku

Pangasius v pivním těstíčku

Takhle nám chutná úplně nejvíc.
Eliška Černecká, Proseč
Všehochuť /30.08.11
Kližka na bylinkách a víně

Kližka na bylinkách a víně

Je to opravdový kulinářský zážitek.

Jan Slovák, Příbor

Všehochuť /30.06.14
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama