Reklama
Kuřátka v hnízdě
Fotogalerie:

Kuřátka v hnízdě

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Z těchto kuřátek mají radost nejen děti, ale i dospělí. Je to takové veselé vítání přicházejícího jara.

Petra Soukupová, Šumperk

Ingredience

  • 4 ks vejce
  • špetka soli
  • 500 g listové těsto
  • mouka na podsypání
  • vejce na potření
  • 3 lžičky kurkumya (nebo žluté potravinářské barvivo)
  • 100 g měkký tvaroh
  • svazek čerstvé petrželky
  • špetka soli a pepře
  • 1 mrkev a celý pepř na ozdobení
  • 1 vanička čerstvě naklíčená řeřicha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce v osolené vodě uvaříme natvrdo. Vodu solíme proto, aby vajíčka při vaření nepopraskala. Uvařená vejce vložíme do studené vody a počkáme, dokud nevychladnou. Oloupeme.
  2. Mezitím připravíme hnízda: z listového těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme plát zhruba 1,5 cm silný a vykrájíme kolečka o velikosti šálku na kávu. Vykrájená kolečka přendáme na plech a do středu vtlačíme důkladně očištěný kamínek o velikosti pingpongového míčku, jinak by se těsto nafouklo a nebyla by možnost do hnízda vajíčko posadit. Před pečením ještě potřeme těsto rozšlehaným vejcem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 15–20 minut. Po upečení vyndáme hnízda z trouby a necháme je lehce zchladnout, abychom mohli odstranit kameny.

  4. Kurkumu nebo potravinářské barvivo vmícháme do menšího kastrůlku s horkou vodou, oloupaná vejce vkládáme lžící a počkáme, dokud nedosáhnou žluté barvy – nevaříme! Pak je vyndáme a necháme oschnout. Z vajíček odkrojíme vrchní část, aby se dal odstranit žloutek a vejce se mohla plnit.

  5. Tvaroh smícháme v misce s nasekanou petrželkou a přidáme uvařené žloutky. Vyšleháme do hladké pomazánky a dochutíme solí a pepřem. Hotovou pomazánku plníme do obarvených vajíček, přiklopíme odkrojeným vejcem.

  6. Kuřata doděláme pomocí mrkve, ta je na zobáček, a z pepřových zrnek uděláme oči. Hotová kuřátka posadíme do upečených listových košíčků, které jsme předem vystlali řeřichou. Můžeme podávat.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jehněčí kýta nadivoko

Jehněčí kýta nadivoko

Nejlépe chutná s vařenými brambory. Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /09.05.15
Kuře s lázeňským knedlíkem a kedlubnovým zelím

Kuře s lázeňským knedlíkem a kedlubnovým zelím

Skvělý a rychlý nedělní oběd.
Nela Kučerová, Pardubice
Všehochuť /07.10.11
Máslový řízek s bramborovou kaší

Máslový řízek s bramborovou kaší

Máslový řízek chutnal celé rodině.

Vendula Šmídová, Konice

Všehochuť /06.10.14
Dušené na víně s brusinkami

Dušené na víně s brusinkami

Maso takto připravené chutná jako zvěřina. 

Božena Kolářová, Pouště 

...
Všehochuť /24.02.12
Kuřecí  na bylinkách

Kuřecí na bylinkách

Lehký oběd, na kterém si pochutnáš!
Hana Kotková, Liberec
Všehochuť /07.11.08
Vepřové medailonky s nivovým a česnekovým dipem

Vepřové medailonky s nivovým a česnekovým dipem

Pro všechny gurmány.

Klára Stašková, Vizovice

Všehochuť /10.01.14
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama