Reklama
Reklama
Kuřátka v hnízdě
Fotogalerie:

Kuřátka v hnízdě

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Z těchto kuřátek mají radost nejen děti, ale i dospělí. Je to takové veselé vítání přicházejícího jara.

Petra Soukupová, Šumperk

Ingredience

  • 4 ks vejce
  • špetka soli
  • 500 g listové těsto
  • mouka na podsypání
  • vejce na potření
  • 3 lžičky kurkumya (nebo žluté potravinářské barvivo)
  • 100 g měkký tvaroh
  • svazek čerstvé petrželky
  • špetka soli a pepře
  • 1 mrkev a celý pepř na ozdobení
  • 1 vanička čerstvě naklíčená řeřicha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce v osolené vodě uvaříme natvrdo. Vodu solíme proto, aby vajíčka při vaření nepopraskala. Uvařená vejce vložíme do studené vody a počkáme, dokud nevychladnou. Oloupeme.
  2. Mezitím připravíme hnízda: z listového těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme plát zhruba 1,5 cm silný a vykrájíme kolečka o velikosti šálku na kávu. Vykrájená kolečka přendáme na plech a do středu vtlačíme důkladně očištěný kamínek o velikosti pingpongového míčku, jinak by se těsto nafouklo a nebyla by možnost do hnízda vajíčko posadit. Před pečením ještě potřeme těsto rozšlehaným vejcem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 15–20 minut. Po upečení vyndáme hnízda z trouby a necháme je lehce zchladnout, abychom mohli odstranit kameny.

  4. Kurkumu nebo potravinářské barvivo vmícháme do menšího kastrůlku s horkou vodou, oloupaná vejce vkládáme lžící a počkáme, dokud nedosáhnou žluté barvy – nevaříme! Pak je vyndáme a necháme oschnout. Z vajíček odkrojíme vrchní část, aby se dal odstranit žloutek a vejce se mohla plnit.

  5. Tvaroh smícháme v misce s nasekanou petrželkou a přidáme uvařené žloutky. Vyšleháme do hladké pomazánky a dochutíme solí a pepřem. Hotovou pomazánku plníme do obarvených vajíček, přiklopíme odkrojeným vejcem.

  6. Kuřata doděláme pomocí mrkve, ta je na zobáček, a z pepřových zrnek uděláme oči. Hotová kuřátka posadíme do upečených listových košíčků, které jsme předem vystlali řeřichou. Můžeme podávat.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřový bůček pečený v zelí

Vepřový bůček pečený v zelí

Kysané zelí si připravujeme domácí, jeho příprava není složitá a je výborné. ...
Všehochuť /11.06.14
Kuřecí roláda a zapečená zelenina

Kuřecí roláda a zapečená zelenina

Výborný nedělní oběd nebo slavnostní pohoštění.

Jarmila Nováková, Trutnov

Všehochuť /26.12.12
Grilované kotlety

Grilované kotlety

Je to náš léty osvědčený recept.

Alena Klírová, Mýto

Všehochuť /06.07.13
Hovězí s brokolicovou omáčkou

Hovězí s brokolicovou omáčkou

Servírujeme s vařenými bramborami.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.03.13
Pivní kuře

Pivní kuře

Krásně křupavé kuřecí masíčko, které voní po pivu, můžete připravit třeba k ...
Všehochuť /14.03.12
Kuře na mrkvi s bylinkami

Kuře na mrkvi s bylinkami

Se šafránovou rýží je nejlepší.

Tomáš Štěpán, Nový Bydžov

Všehochuť /19.06.17
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama