Reklama
Reklama
Kuřátka v hnízdě
Fotogalerie:

Kuřátka v hnízdě

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Z těchto kuřátek mají radost nejen děti, ale i dospělí. Je to takové veselé vítání přicházejícího jara.

Petra Soukupová, Šumperk

Ingredience

  • 4 ks vejce
  • špetka soli
  • 500 g listové těsto
  • mouka na podsypání
  • vejce na potření
  • 3 lžičky kurkumya (nebo žluté potravinářské barvivo)
  • 100 g měkký tvaroh
  • svazek čerstvé petrželky
  • špetka soli a pepře
  • 1 mrkev a celý pepř na ozdobení
  • 1 vanička čerstvě naklíčená řeřicha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce v osolené vodě uvaříme natvrdo. Vodu solíme proto, aby vajíčka při vaření nepopraskala. Uvařená vejce vložíme do studené vody a počkáme, dokud nevychladnou. Oloupeme.
  2. Mezitím připravíme hnízda: z listového těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme plát zhruba 1,5 cm silný a vykrájíme kolečka o velikosti šálku na kávu. Vykrájená kolečka přendáme na plech a do středu vtlačíme důkladně očištěný kamínek o velikosti pingpongového míčku, jinak by se těsto nafouklo a nebyla by možnost do hnízda vajíčko posadit. Před pečením ještě potřeme těsto rozšlehaným vejcem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 15–20 minut. Po upečení vyndáme hnízda z trouby a necháme je lehce zchladnout, abychom mohli odstranit kameny.

  4. Kurkumu nebo potravinářské barvivo vmícháme do menšího kastrůlku s horkou vodou, oloupaná vejce vkládáme lžící a počkáme, dokud nedosáhnou žluté barvy – nevaříme! Pak je vyndáme a necháme oschnout. Z vajíček odkrojíme vrchní část, aby se dal odstranit žloutek a vejce se mohla plnit.

  5. Tvaroh smícháme v misce s nasekanou petrželkou a přidáme uvařené žloutky. Vyšleháme do hladké pomazánky a dochutíme solí a pepřem. Hotovou pomazánku plníme do obarvených vajíček, přiklopíme odkrojeným vejcem.

  6. Kuřata doděláme pomocí mrkve, ta je na zobáček, a z pepřových zrnek uděláme oči. Hotová kuřátka posadíme do upečených listových košíčků, které jsme předem vystlali řeřichou. Můžeme podávat.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí kousky s rýžovými makarony

Krůtí kousky s rýžovými makarony

Obměň přílohu a zkus tyto netradiční těstoviny. Helena Balíková, Litomyšl
Všehochuť /18.05.13
Vepřové maso s polentou a pyré  z řepy

Vepřové maso s polentou a pyré z řepy

Kukuřičná polenta má jednoduchou přípravu i pro začátečníky a zeleninová pyré jsou ...

Všehochuť /18.01.14
Křehké kuřátko se směsí z lesních hub

Křehké kuřátko se směsí z lesních hub

Pikantní směs z červeného vína, výpeku, maďarských klobás a lesních hub je naprosto ...

Všehochuť /07.08.13
Kuřecí maso na víně

Kuřecí maso na víně

Dobré jídlo vhodné na oslavu nebo nedělní oběd.

Pavel Kašný, Fryšták

Všehochuť /19.01.14
Roládky se sušenými švestkami

Roládky se sušenými švestkami

Švestky a povidla dodají zajímavou chuť i vůni. 

Jana ...

Všehochuť /27.02.12
Vepřové v arašídové omáčce

Vepřové v arašídové omáčce

Arašídová pomazánka se dá koupit v supermarketech. Je dobrá na chlebu.

Zuzana ...

Všehochuť /31.08.15
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama