Reklama
Kuřátka v hnízdě
Fotogalerie:

Kuřátka v hnízdě

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Z těchto kuřátek mají radost nejen děti, ale i dospělí. Je to takové veselé vítání přicházejícího jara.

Petra Soukupová, Šumperk

Ingredience

  • 4 ks vejce
  • špetka soli
  • 500 g listové těsto
  • mouka na podsypání
  • vejce na potření
  • 3 lžičky kurkumya (nebo žluté potravinářské barvivo)
  • 100 g měkký tvaroh
  • svazek čerstvé petrželky
  • špetka soli a pepře
  • 1 mrkev a celý pepř na ozdobení
  • 1 vanička čerstvě naklíčená řeřicha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce v osolené vodě uvaříme natvrdo. Vodu solíme proto, aby vajíčka při vaření nepopraskala. Uvařená vejce vložíme do studené vody a počkáme, dokud nevychladnou. Oloupeme.
  2. Mezitím připravíme hnízda: z listového těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme plát zhruba 1,5 cm silný a vykrájíme kolečka o velikosti šálku na kávu. Vykrájená kolečka přendáme na plech a do středu vtlačíme důkladně očištěný kamínek o velikosti pingpongového míčku, jinak by se těsto nafouklo a nebyla by možnost do hnízda vajíčko posadit. Před pečením ještě potřeme těsto rozšlehaným vejcem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 15–20 minut. Po upečení vyndáme hnízda z trouby a necháme je lehce zchladnout, abychom mohli odstranit kameny.

  4. Kurkumu nebo potravinářské barvivo vmícháme do menšího kastrůlku s horkou vodou, oloupaná vejce vkládáme lžící a počkáme, dokud nedosáhnou žluté barvy – nevaříme! Pak je vyndáme a necháme oschnout. Z vajíček odkrojíme vrchní část, aby se dal odstranit žloutek a vejce se mohla plnit.

  5. Tvaroh smícháme v misce s nasekanou petrželkou a přidáme uvařené žloutky. Vyšleháme do hladké pomazánky a dochutíme solí a pepřem. Hotovou pomazánku plníme do obarvených vajíček, přiklopíme odkrojeným vejcem.

  6. Kuřata doděláme pomocí mrkve, ta je na zobáček, a z pepřových zrnek uděláme oči. Hotová kuřátka posadíme do upečených listových košíčků, které jsme předem vystlali řeřichou. Můžeme podávat.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí paličky na švestkách s rýží

Kuřecí paličky na švestkách s rýží

Výrazná chuť švestek a koňaku udělá z jídla netradiční kulinářský ...
Všehochuť /05.01.16
Vepřová krkovička na řapíkatém  celeru

Vepřová krkovička na řapíkatém celeru

Čím jsou stonky řapíkatého celeru světlejší, tím je jeho chuť jemnější.

Iveta ...

Všehochuť /01.10.15
Dušené hovězí na hlívách

Dušené hovězí na hlívách

Nemáte doma hovězí? Nevadí, výborné je to i z vepřového.

Zdenka Janíčková, Břeclav

...
Všehochuť /24.06.12
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Domácí tatarák

Domácí tatarák

Pochoutku dělám při zvláštních příležitostech.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.11.13
Vepřové plátky

Vepřové plátky

Tato dobrota nedá mnoho práce.
Dana Niederhafnerová, Moravské Budějovice
Všehochuť /22.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu