Reklama
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Fotogalerie:

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Ingredience

  • 800  g krůtích prsou
  • dle potřeby sůl a pepř
  • několik snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu
  • olivový olej na smažení
  • kousek másla
  • ZELENINOVÝ KUSKUS:
  • 500  ml drůbežího vývaru
  • 1 sáček mražené zeleniny
  • 1 malá konzerva sterilované kukuřice
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 250  g kuskusu
  • řeřicha na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami.

  2. krok2

    V pánvi rozpálíme olej a  maso osmažíme z obou stran. Nakonec přidáme kousek másla. Do drůbežího vývaru nasypeme zeleninu, vsypeme propláchnutou kukuřici, přidáme sůl, pepř, olej a vše vaříme asi 10 minut.

  3. krok3

    Pak vmícháme kuskus, vypneme vařič, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme přibližně 15 minut kuskus nabobtnat.

  4. Podáváme s připravenými krůtími plátky, posypané řeřichou.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (18.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí specialita na pivu

Kuřecí specialita na pivu

Velmi chutná a rychlá večeře na pivu. Aneta Kubalová, Ostrava
Všehochuť /14.08.12
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Kuře na houbách

Kuře na houbách

Připravuji je jako rychlý nedělní oběd.
Květoslava Hájková, Benešov u Prahy
Všehochuť /07.11.14
Zeleninová plec

Zeleninová plec

Chuť masa v tomto jídle skvěle doplňuje chuť zeleninky a žampionů.

Ruth Šklíbová, ...

Všehochuť /24.08.12
Masové kuličky

Masové kuličky

Nejvíc mi chutnají s těstovinami.
David Chajzlov, Staříč
Všehochuť /24.11.08
Kohout na víně a tymiánu

Kohout na víně a tymiánu

Se základem si musíš pohrát‚ ale pak už se to dělá skoro samo...
Lucie Strakošová, ...
Všehochuť /12.08.13
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama