Reklama
Krůtí roládky s vejci
Fotogalerie:

Krůtí roládky s vejci

Jana Remková

Orlová

Nádivku můžeš přibarvit trochou karí.

Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • na roládky
  • 180 g krůtí prsa
  • trocha sůl
  • trocha pepř
  • 15 g olej
  • 30 g cibule
  • 10 g rajčatový protlak
  • 10 g hladká mouka
  • na nádivku
  • 5 g máslo
  • 30 g kuřecí šunka
  • 1 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa nakrájíme přes vlákno na dva řízky, osolíme a opepříme. Naplníme je nádivkou, stočíme, sepneme jehličkami a zprudka opečeme na oleji ze všech stran dorůžova. Pak opečené závitky vyjmeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, rajský protlak, obojí opečeme, zalijeme menším množstvím vody a krátce povaříme. Potom závitky vrátíme zpět a ještě chvíli dusíme, až šťávu vysmahneme na tuk. Mouku rozšleháme v trošce vody a přilijeme do omáčky. Povaříme, odstavíme. Podáváme s bramborem, nebo s rýží a zeleninovým salátem.

  2. Nádivku připravíme tak, že na másle orestujeme na nudličky nakrájenou šunku, přidáme vejce a necháme je srazit.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obalované masíčko na jehle

Obalované masíčko na jehle

Před obalením ještě můžeme dochutit oblíbeným kořením. Helena Macková, Vsetín
Všehochuť /31.08.13
Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenka v listovém těstě

Panenku lze nahradit i plátkem kuřecích prsou.

Jitka Nevrklová, Batelov

Všehochuť /17.03.13
Závitky s křenovou náplní

Závitky s křenovou náplní

Takto připravené závitky jsou výbornou pochoutkou.

Hana Bílá, České Budějovice

Všehochuť /25.01.13
Bramborák v paprice

Bramborák v paprice

Dá mnohem méně práce než ten klasický.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Všehochuť /08.08.15
Roláda se žampiony

Roláda se žampiony

Pohoštění může být  rychle hotové.

Marija Karásková, Brno

Všehochuť /22.02.14
Bramborový salát se smaženým květákem

Bramborový salát se smaženým květákem

Místo květáku může být třeba smažené filé nebo řízek...
Luděk Vláčil, Olšany u...
Všehochuť /15.06.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu