Reklama
Krůtí roláda s ořechovou nádivkou
Fotogalerie:

Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Zdeny Šafářové z Prahy

Ingredience

  • 1 plátek toastového chleba
  • 2 lžíce mléka
  • 3 vejce
  • 80 g vlašských ořechů
  • 150 g másla
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • 600 g krůtích prsou
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce dijonské hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a v misce zalijeme mlékem. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ořechy nasekáme na menší kousky.

  2. Asi 100 g másla utřeme v míse do pěny, přimícháme žloutky, ořechy, namočený chléb a ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podle potřeby dohustíme strouhankou. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.

  3. Krůtí prsa omyjeme a osušíme, rozřízneme na plát, jemně naklepeme a osolíme a opepříme. Doprostřed rovnoměrně rozprostřeme nádivku, maso stočíme do rolády a převážeme nití. Na pánvi necháme rozpustit zbytek másla a roládu na něm ze všech stran opečeme. Potom ji přemístíme do pekáčku a dáme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme 40 minut, průběžně podléváme.

  4. Upečenou roládu vyjmeme a šťávu slijeme do kastrůlku. Přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, přidáme hořčici a necháme provařit. Podle chuti můžeme omáčku ještě osolit a opepřit. Roládu zbavíme nití a krájíme na plátky, podáváme s omáčkou a brambory. My jsme brambory omyli, osušili, zabalili po jednom do alobalu a upekli společně s roládou v troubě.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí  na bylinkách

Kuřecí na bylinkách

Lehký oběd, na kterém si pochutnáš! Hana Kotková, Liberec
Všehochuť /07.11.08
Kuřecí steak s kukuřicí

Kuřecí steak s kukuřicí

Křehké kuřecí maso v kombinaci s lahodnou zeleninou je super.
Hana Jílková, Šumperk
Všehochuť /14.06.13
Kedlubny plněné mletým masem

Kedlubny plněné mletým masem

Zelenina může mít na talíři nekonečné množství podob, záleží na tom, co nám ...

Všehochuť /18.05.17
Steaky s hermelínem a brusinkami

Steaky s hermelínem a brusinkami

Sýr se na povrchu masa pěkně rozteče.

Petra Holická, České Budějovice

Všehochuť /09.07.15
Treska s glazovanou jarní zeleninou

Treska s glazovanou jarní zeleninou

Při vaření se musí používat fantazie.

Iveta Sedlářová, Blansko

Všehochuť /02.04.16
Jemné čedarové knedlíčky s houstičkou

Jemné čedarové knedlíčky s houstičkou

Sýr dodá polévce delikátní chuť.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /18.04.15
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama