Reklama
Reklama
Krůtí roláda s ořechovou nádivkou
Fotogalerie:

Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Zdeny Šafářové z Prahy

Ingredience

  • 1 plátek toastového chleba
  • 2 lžíce mléka
  • 3 vejce
  • 80 g vlašských ořechů
  • 150 g másla
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • 600 g krůtích prsou
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce dijonské hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a v misce zalijeme mlékem. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ořechy nasekáme na menší kousky.

  2. Asi 100 g másla utřeme v míse do pěny, přimícháme žloutky, ořechy, namočený chléb a ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podle potřeby dohustíme strouhankou. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.

  3. Krůtí prsa omyjeme a osušíme, rozřízneme na plát, jemně naklepeme a osolíme a opepříme. Doprostřed rovnoměrně rozprostřeme nádivku, maso stočíme do rolády a převážeme nití. Na pánvi necháme rozpustit zbytek másla a roládu na něm ze všech stran opečeme. Potom ji přemístíme do pekáčku a dáme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme 40 minut, průběžně podléváme.

  4. Upečenou roládu vyjmeme a šťávu slijeme do kastrůlku. Přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, přidáme hořčici a necháme provařit. Podle chuti můžeme omáčku ještě osolit a opepřit. Roládu zbavíme nití a krájíme na plátky, podáváme s omáčkou a brambory. My jsme brambory omyli, osušili, zabalili po jednom do alobalu a upekli společně s roládou v troubě.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík na olivách

Králík na olivách

Pikantní olivy dodají masu správnou chuť. Anežka Šubová, Krnov
Všehochuť /13.04.17
Kuřecí játra s hruškami

Kuřecí játra s hruškami

Kuřecí játra s jablky jsem vyzkoušela podle jednoho televizního pořadu. Co ale ...
Všehochuť /08.12.08
Krkovička podle Karla

Krkovička podle Karla

Když nevíme, co vařit, je krkovička první volba.

Karel Zajíc, Slatiňany

Všehochuť /19.09.16
Telecí na tymiánu

Telecí na tymiánu

Mladé maso nepotřebuje dlouhou dobu na dušení.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /09.02.16
Kuřecí vývar s drobením

Kuřecí vývar s drobením

Kuřecí vývar je ideální ke svátečnímu obědu nebo na posílení nemocného člena ...
Všehochuť /06.08.08
Šátečky s jehněčím

Šátečky s jehněčím

Celozrnné těsto se dá koupit v Globusu nebo vyrobit doma.

Šárka Novotná, Brno

Všehochuť /26.02.15
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama