Reklama
Krůtí roláda s ořechovou nádivkou
Fotogalerie:

Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Zdeny Šafářové z Prahy

Ingredience

  • 1 plátek toastového chleba
  • 2 lžíce mléka
  • 3 vejce
  • 80 g vlašských ořechů
  • 150 g másla
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • 600 g krůtích prsou
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce dijonské hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a v misce zalijeme mlékem. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ořechy nasekáme na menší kousky.

  2. Asi 100 g másla utřeme v míse do pěny, přimícháme žloutky, ořechy, namočený chléb a ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podle potřeby dohustíme strouhankou. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.

  3. Krůtí prsa omyjeme a osušíme, rozřízneme na plát, jemně naklepeme a osolíme a opepříme. Doprostřed rovnoměrně rozprostřeme nádivku, maso stočíme do rolády a převážeme nití. Na pánvi necháme rozpustit zbytek másla a roládu na něm ze všech stran opečeme. Potom ji přemístíme do pekáčku a dáme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme 40 minut, průběžně podléváme.

  4. Upečenou roládu vyjmeme a šťávu slijeme do kastrůlku. Přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, přidáme hořčici a necháme provařit. Podle chuti můžeme omáčku ještě osolit a opepřit. Roládu zbavíme nití a krájíme na plátky, podáváme s omáčkou a brambory. My jsme brambory omyli, osušili, zabalili po jednom do alobalu a upekli společně s roládou v troubě.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční jehněčí roláda

Velikonoční jehněčí roláda

Samotné pečené maso by bylo příliš suché. Náplň se slaninou a kapií mu dodá ...
Všehochuť /06.04.17
Kuře na kari s jablky

Kuře na kari s jablky

Jemná chuť kuřecího masa zvýrazněná kari a doplněná osmahnutými plátky mírně ...
Všehochuť /20.08.08
Hejk ve slaninovém kabátku

Hejk ve slaninovém kabátku

S domácí bramborovou kaší nemá chybu.
Gabriela Koníčková, Ostrava
Všehochuť /26.10.11
Valašská kyselice

Valašská kyselice

U nás doma je to nejoblíbenější polévka.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Všehochuť /04.02.10
Zelné závitky

Zelné závitky

Můžeš použít jak vepřové, tak hovězí maso, nejlepší je ale oba druhy smíchat.

...

Všehochuť /14.02.16
Obalované masíčko na jehle

Obalované masíčko na jehle

Před obalením ještě můžeme dochutit oblíbeným kořením.

Helena Macková, Vsetín

Všehochuť /31.08.13
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama