Reklama
Krůtí roláda s ořechovou nádivkou
Fotogalerie:

Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Zdeny Šafářové z Prahy

Ingredience

  • 1 plátek toastového chleba
  • 2 lžíce mléka
  • 3 vejce
  • 80 g vlašských ořechů
  • 150 g másla
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • 600 g krůtích prsou
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce dijonské hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a v misce zalijeme mlékem. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ořechy nasekáme na menší kousky.

  2. Asi 100 g másla utřeme v míse do pěny, přimícháme žloutky, ořechy, namočený chléb a ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podle potřeby dohustíme strouhankou. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.

  3. Krůtí prsa omyjeme a osušíme, rozřízneme na plát, jemně naklepeme a osolíme a opepříme. Doprostřed rovnoměrně rozprostřeme nádivku, maso stočíme do rolády a převážeme nití. Na pánvi necháme rozpustit zbytek másla a roládu na něm ze všech stran opečeme. Potom ji přemístíme do pekáčku a dáme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme 40 minut, průběžně podléváme.

  4. Upečenou roládu vyjmeme a šťávu slijeme do kastrůlku. Přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, přidáme hořčici a necháme provařit. Podle chuti můžeme omáčku ještě osolit a opepřit. Roládu zbavíme nití a krájíme na plátky, podáváme s omáčkou a brambory. My jsme brambory omyli, osušili, zabalili po jednom do alobalu a upekli společně s roládou v troubě.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pálivé kuře

Pálivé kuře

Dej si ho, když pořádáš pánskou jízdu. Výborný je i druhý den. Petr Plesník,...
Všehochuť /09.11.10
Kuře na jablkách a smetaně

Kuře na jablkách a smetaně

Ochutnali jsme na návštěvě u příbuzných a od té doby ho děláme ...

Všehochuť /08.11.15
Kuličky v rajčatové omáčce

Kuličky v rajčatové omáčce

Kombinaci mletého masa a rajčatové omáčky prostě milujeme.
Všehochuť /29.07.13
Václavková polévka

Václavková polévka

Takto zpracovávám podzimní houby.
Eliška Nováková, Turnov
Všehochuť /17.01.10
Losos se špenátem

Losos se špenátem

Nejlepší je teplý, chutná ale i studený.

Petr Jeřábek, Praha

Všehochuť /02.12.15
Kuřecí mls na medu

Kuřecí mls na medu

Marináda se během pečení nesmí vypéct.

Veronika Lišková, Prachatice

Všehochuť /10.02.16
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama