Reklama
Krůtí plátky s omáčkou
Fotogalerie:

Krůtí plátky s omáčkou

Kateřina Kohoutková

Šumperk
Myslím si, že krůtí maso je naprostou jedničkou. Používám ho na grilování, pečení i smažení.
Kateřina Kohoutková, Šumperk

Ingredience

  • 600 g krůtí prsa
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 cibule
  • 200 ml voda
  • 1 lžička koření provensálské
  • dle potřeby instantní jíška
  • 1 lžíce kompot z červeného rybízu
  • 200 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí maso nakrájíme na plátky a lehce ho naklepeme. Osolíme, opepříme nejlépe čerstvě namletým pepřem a na olivovém oleji z obou stran zprudka opečeme. Maso vyjmeme.
  2. Cibulku nadrobno pokrájíme, orestujeme na vysmahnutém oleji, vložíme zpět krůtí maso, zalijeme asi 200 ml vody, přidáme provensálské koření a dusíme doměkka. Plátky masa opět vyjmeme a udržujeme v teple.
  3. Omáčku rozmixujeme, zahustíme instantní jíškou (asi 1 lžíce), přidáme rybízový kompot, smetanu a necháme přejít varem. Hotové jídlo podáváme nejlépe s neloupanou rýží vařenou s natí libečku.
     
    TIP: Místo sladké smetany můžeš použít smetanu zakysanou.
    Rybízový kompot můžeš nahradit brusinkovým.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Telecí vrabec se špenátem

Telecí vrabec se špenátem

Výborná delikatesa, kterou zapij sklenkou piva. Anna Veselá, Žďár nad Sázavou
Všehochuť /25.12.13
Dýňový nákyp s mletým masem

Dýňový nákyp s mletým masem

Dýně nákyp zjemní a zvláční.

jana Stávková, Čejkovice

Všehochuť /10.09.12
Kuřátko nadivoko pečené s lečem

Kuřátko nadivoko pečené s lečem

Stejně připravuji i králíka.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /27.09.14
Vývar s drožďovými noky

Vývar s drožďovými noky

Dobrých zavářek do polévky je celá řada.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /12.07.15
Krkovička na česneku

Krkovička na česneku

Na této pochoutce si tvůj muž smlsne.

Dáša Kočí, Žatec

Všehochuť /11.03.14
Vepřová pečínka na tymiánu

Vepřová pečínka na tymiánu

Brambory krásně nasáknou lahodnou šťávou vypečenou z masa.

Hana Kostelková, Ostrava

Všehochuť /28.10.16
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama