Reklama
Krůtí na víně
Fotogalerie:

Krůtí na víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je dobré i z kuřecích stehen.

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 600 g krůtí horní stehno
  • 100 ml olej
  • 2 lžičky cukr krystal
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky kmín
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžíce mletá paprika
  • 1 lžíce koření gurmán (Avokádo)
  • 300 ml červené víno
  • 60 g tuk
  • podle potřeby hladká mouka
  • 100 ml mléko
  • 250 ml smetana 30%
  • 1 kostka karpatský bujon (Maggi)
  • podle chuti sůl a pepř
  • 100 g strouhaný křen
  • 2 lžičky křenová pasta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí stehna bez kůže nakrájíme na středně velké kousky. Z oleje, cukru, soli, mletého kmínu, drceného česneku, mleté červené papriky, směsi koření a červeného vína připravíme marinádu, do které vložíme maso. Necháme odležet v lednici nejlépe přes noc do druhého dne.

  2. Maso s marinádou přesuneme do pekáče a pečeme přikryté poklicí nebo alobalem  při teplotě 180 °C po dobu přibližně 90 minut. Na posledních 15 minut odklopíme.

  3. V hrnci zatím rozehřejeme tuk, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, smetanou, přidáme také bujon, dochutíme solí i pepřem a provaříme. Nakonec vmícháme strouhaný křen s pastou. Maso podáváme s brambory a omáčkou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (15.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře v zelí

Kuře v zelí

Kuře vařím často, ráda zkouším nové recepty. Petra Zajíčková, Dobříš
Všehochuť /22.09.08
Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky

Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky

Připraveno podle receptu

Jaroslavy Krejčíkové z Olomouce

Všehochuť /06.02.18
Krůtí plátek s koriandrem a rajčaty

Krůtí plátek s koriandrem a rajčaty

Pochoutky z grilu miluje celá naše rodina.

Veronika Vostrá, Cheb

Všehochuť /28.08.15
Krkovička zapečená s hranolky

Krkovička zapečená s hranolky

Oblíbené nedělní jídlo.

Dana Hadačová, Praha

Všehochuť /31.08.12
Vepřové na kečupu

Vepřové na kečupu

Toto jídlo připravuji v tlakovém hrnci.
Veronika Blatská, Strakonice
Všehochuť /23.07.10
Vepřová krkovice na smetaně

Vepřová krkovice na smetaně

Výborný víkendový oběd.

Eliška Holíčková, Horní Benešov

Všehochuť /16.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu