Reklama
Krůtí medailonky na brusinkách
Fotogalerie:

Krůtí medailonky na brusinkách

Dominika Caisová

Zlín

Máme je rádi s opečenými bramborami.

Dominika Caisová, Zlín

Ingredience

  • 400 g krůtí prsa
  • 4 plátky slanina
  • 2 jablka
  • 4 lžíce máslo
  • 2 lžíce brusinky
  • podle potřeby drůběží vývar
  • 50 ml smetana
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Krůtí prsa očistíme a nakrájíme přes vlákno na kousky ve velikosti medailonků. Pak maso osolíme a opepříme podle chuti. Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců.

  2. Na horké pánvi orestujeme slaninu dozlatova. Potom ji vyjmeme, přidáme polovinu másla a jablka, která necháme zkaramelizovat. Jablka vyjmeme a spolu se slaninou uchováme v teple.

  3. Do pánve přidáme druhou polovinu másla, na kterém krůtí maso opečeme ze všech stran dorůžova. Medailonky vyjmeme a též uchováme v teple.

  4. krok4

    Do zbylého výpeku vmícháme brusinky a asi 3 minuty restujeme. Omáčku trochu zředíme silným vývarem, zjemníme smetanou a krátce povaříme. Podle potřeby ještě dosolíme.

  5. Maso, slaninu a jablka dáme na talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Brambory na knedlíky si většinou uvařím už den předem. Pak jsou rychle hotové. ...
Všehochuť /29.10.13
Kuřecí játra s hruškami

Kuřecí játra s hruškami

Kuřecí játra s jablky jsem vyzkoušela podle jednoho televizního pořadu. Co ale ...
Všehochuť /08.12.08
Mrkvový guláš na pivu

Mrkvový guláš na pivu

Vyzkoušej jednou tuhle pochoutku a uvidíš, že ji budeš vařit častěji.
Marek ...
Všehochuť /11.11.10
Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Kdo má rád fazole, pochutná si.

Radana Valoušková, Karolinka

Všehochuť /08.12.12
Grilované česnekové kotlety

Grilované česnekové kotlety

Při grilování stále experimentuji s kořením.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /16.10.12
Kuřecí závitky s překvapením

Kuřecí závitky s překvapením

Kuřecí maso ve slanině zůstane vždy šťavnaté.

Kateřina Vlčková, Dubicko

Všehochuť /29.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu