Reklama
Krůtí maso s brokolicí
Fotogalerie:

Krůtí maso s brokolicí

Míla Slavíková

Velké Meziříčí
Krůtí maso jsem si oblíbila. Je dietní, a pokud se dobře připraví, také šťavnaté a chutné.
Míla Slavíková, Velké Meziříčí

Ingredience

  • 500 g maso krůtí
  • 2 lžíce olej na smažení
  • 1 brokolice
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 kelímek smetana na vaření
  • 100 g sýr eidam
  • 2 lžíce máslo
  • 4 lžíce strouhanka
  • 2 lžíce mandle nasekané

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Potom je mírně osolíme, opepříme a na pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme z obou stran.
  2. Maso přendáme do zapékací nádoby a zalijeme smetanou na vaření. Brokolici nakrájíme na malé růžičky, které krátce povaříme v osolené vodě. Vařenou brokolici potom smícháme s nastrouhaným sýrem, rozpuštěným máslem a strouhankou.
  3. Brokolicovou směs navršíme na maso a posypeme mandlovými lupínky. Zapékáme v předehřáté troubě na 180  °C asi 30 minut. Podáváme s brambory nebo zeleninovým salátem.
     
    TIP: Pokud někdo z tvé rodiny nemá rád brokolici, můžeš ji nahradit květákem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaný losos s báječnými dipy

Grilovaný losos s báječnými dipy

Losos sám je báječnou pochoutkou, dipy mu ale dodají šmrnc. Olga Zednářová, Děčín
Všehochuť /15.12.10
Krkovička na česneku

Krkovička na česneku

Na této pochoutce si tvůj muž smlsne.

Dáša Kočí, Žatec

Všehochuť /11.03.14
Cuketová roláda s masovou náplní

Cuketová roláda s masovou náplní

Tato roláda u nás nahradila klasickou sekanou.

Kateřina Volfová, Svitavy

Všehochuť /13.10.12
Kachní prsíčka na pomerančích a domácí krokety

Kachní prsíčka na pomerančích a domácí krokety

Kachnu se zelím miluju, ale tohle jídlo je opravdu top!

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /09.05.12
Povidlová omáčka z Bílých Karpat

Povidlová omáčka z Bílých Karpat

V našem kraji byla dříve velmi oblíbená.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Všehochuť /13.01.15
Telecí hrudí na víně

Telecí hrudí na víně

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /11.03.18
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama