Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
krůtí kousky
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 40
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2346 kcal
Bílkoviny 317 g
Sacharidy 11 g
Tuky 114 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení čedaru s kremžskou hořčicí je velmi zajímavé a chutné. A cherry rajčátka dovedla jídlo k dokonalosti.

Suroviny

krůtí prsa 8 plátků
cca každý 100g
čedar 150 g
nastrouhaný nahrubo
hořčice kremžská 1 PL
lze nahradit plnotučným mlékem
rajčata cherry 150 g
nejlépe na větvičce
olej
na vymazání
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180  stupňů. Vezměte mělkou zapékací misku, do které se všechny plátky vejdou v jedné vrstvě, a lehce ji vymastěte. Plátky masa poklaďte na dno. Samozřejmě můžete použít i několik menších zapékacích misek, jen pak nezapomeňte rovnoměrně rozdělit i sýrovou směs a rajčátka.

2

V misce smíchejte sýr, kremžskou hořčici a mléko. Směs naklaďte na kousky krůtího masa; vůbec není třeba nějak ji uhlazovat. Podle chuti osolte a opepřete.

3

Kolem masa rozložte třešňová rajčátka (nechte je na větvičkách) a dejte na dvacet až třicet minut péct, dokud maso nezezlátne a rajčata nebudou krásně měkká. Jako příloha je ideální dušená brokolice a nové brambory.

Lahodný tip: Doporučte všem, aby si rajčátka rozmačkali a smíchali se sýrovou omáčkou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 17:47
Recept se nachází v č.11/05, str.13

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč