Krůtí játra jsou velice jemná.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 500 g krůtí játra
- 2 větší cibule
- 100 ml bílé víno
- 4 střední rajčata
- 1 lžička hladká mouka
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 lžička sušená bazalka
- máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Očištěnou cibuli nakrájíme na měsíčky a osmažíme na pánvi na másle. K osmažené cibuli přilijeme bílé víno, které necháme odpařit. K cibuli dále přidáme oloupaná na kostky nakrájená rajčata a pod pokličkou krátce podusíme.
-
Krůtí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Nakrájená játra promícháme s moukou a na druhé pánvi zprudka osmažíme na másle. Když máme játra hotová, přidáme je k zeleninové směsi. Vše ochutíme mletým černým pepřem, solí, bazalkou, promícháme a krátce povaříme. Podáváme s rýží, hranolkami nebo opečenými bramborami