Reklama
Krůtí játra s bílým vínem
Fotogalerie:

Krůtí játra s bílým vínem

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Krůtí játra jsou velice jemná.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 500 g krůtí játra
  • 2 větší cibule
  • 100 ml bílé víno
  • 4 střední rajčata
  • 1 lžička hladká mouka
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 1 lžička sušená bazalka
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80,- Kč

Postup přípravy

  1. Očištěnou cibuli nakrájíme na měsíčky a osmažíme na pánvi na másle. K osmažené cibuli přilijeme bílé víno, které necháme odpařit. K cibuli dále přidáme oloupaná na kostky nakrájená rajčata a pod pokličkou krátce podusíme.
  2. Krůtí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Nakrájená játra promícháme s moukou a na druhé pánvi zprudka osmažíme na másle. Když máme játra hotová, přidáme je k zeleninové směsi. Vše ochutíme mletým černým pepřem, solí, bazalkou, promícháme a krátce povaříme. Podáváme s rýží, hranolkami nebo opečenými bramborami

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové nudličky na pikantním boku

Masové nudličky na pikantním boku

Vařím je často pro manžela. Martina Nečasová, Rosice u Chrasti
Všehochuť /30.04.13
Řízky pod sněhem

Řízky pod sněhem

Také tě nebaví vařit stále stejně? Schovej řízek do tajemného obalu.
Iva ...
Všehochuť /22.12.10
Kefírové lívanečky

Kefírové lívanečky

Chutnají nám teplé i studené jako dezert.
Petra Veihandová, Černčice
Všehochuť /18.12.09
Kančí ragú s brusinkami

Kančí ragú s brusinkami

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /01.01.18
Smetanový králík v zelí

Smetanový králík v zelí

Tento recept je velmi rychlý na přípravu a krásně provoní celou kuchyň.

Radka Vacková,...

Všehochuť /03.02.13
Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem

Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem

Když je lovecká sezona, nesmí u nás na stole chybět divočák se zelím, ...
Všehochuť /14.06.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu