Reklama
Kroupové rizoto s chorizem
Fotogalerie:

Kroupové rizoto s chorizem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Ingredience

  • 200 g plátků klobásy chorizo
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1–2 stroužky česneku
  • 300 g krupek
  • 1 l zeleninového vývaru
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 stonek libečku
  • 2–3 snítky rozmarýnu
  • 1 sklenička rajčat naložených v oleji

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Chorizo osmahneme na olivovém oleji, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, na malé plátky nasekaný česnek, propláchnuté kroupy a směs promícháme.

  2. Vše zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, přidáme libeček, rozmarýn a vaříme za občasného míchání asi 1 hodinu.

  3. Nakonec vmícháme na menší kousky pokrájená nakládaná rajčata a můžeme podávat. 

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nutrie na zelenině

Nutrie na zelenině

Má podobné dietní maso jako králík. Dalibor Marounek, Roudnice
Všehochuť /19.03.16
Plněná krkovička mědvědím česnekem, šunkou a sýrem s žampiónovým přelivem

Plněná krkovička mědvědím česnekem, šunkou a sýrem s žampiónovým přelivem

Šťavnaté masíčko s překvapením uvnitř.

Pavla Tomanová, Orlová - Lutyně

Všehochuť /15.06.13
Pečená jitrnice s lepenicí

Pečená jitrnice s lepenicí

Jednou za čas nemá toto jídlo chybu. Zvlášť v kombinaci s kysaným zelím.

Beáta ...

Všehochuť /24.01.13
Plněné  kedlubny

Plněné kedlubny

Toto jídlo vzal na ‚‚milost‘‘ i můj muž, který nemá rád zeleninu.
...
Všehochuť /04.08.11
Králík  na avokádu

Králík na avokádu

Je to opravdu slavnostní jídlo, které můžeš připravit i pro hosty. Určitě je oslníš....
Všehochuť /14.11.14
Oplatková roláda

Oplatková roláda

Krájím ji na špalíky a podávám s omáčkou.

Lída Guková, Pacov

Všehochuť /15.10.13
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama