Reklama
Kroupové rizoto s chorizem
Fotogalerie:

Kroupové rizoto s chorizem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Ingredience

  • 200 g plátků klobásy chorizo
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1–2 stroužky česneku
  • 300 g krupek
  • 1 l zeleninového vývaru
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 stonek libečku
  • 2–3 snítky rozmarýnu
  • 1 sklenička rajčat naložených v oleji

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Chorizo osmahneme na olivovém oleji, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, na malé plátky nasekaný česnek, propláchnuté kroupy a směs promícháme.

  2. Vše zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, přidáme libeček, rozmarýn a vaříme za občasného míchání asi 1 hodinu.

  3. Nakonec vmícháme na menší kousky pokrájená nakládaná rajčata a můžeme podávat. 

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kachní prsíčka na pomerančích a domácí krokety

Kachní prsíčka na pomerančích a domácí krokety

Kachnu se zelím miluju, ale tohle jídlo je opravdu top! Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /09.05.12
Krůtí medailonky na brusinkách

Krůtí medailonky na brusinkách

Máme je rádi s opečenými bramborami.

Dominika Caisová, Zlín

Všehochuť /16.12.13
Krůtí řízky s bazalkou

Krůtí řízky s bazalkou

Nejlepší jsou s bramborovou kaší. 

Šárka Adamovská, Praha 

Všehochuť /12.02.12
Vepřový závitek na houbách s opečenými brambory

Vepřový závitek na houbách s opečenými brambory

Oblíbený recept celé naší rodiny.

Zuzana Šajtarová, Ostrava

Všehochuť /08.09.12
Středověké kuře v obležení

Středověké kuře v obležení

Nejlepší je s dobře vychlazeným pivem.

Richard Jakl, Sokolov

Všehochuť /20.06.15
Vepřová plec s jablky na špeku

Vepřová plec s jablky na špeku

Dáváme si je s rýží smíchanou s pažitkou.

Štefan Kobza, Strakonice

Všehochuť /01.09.17
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama