Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé rizoto
Rizoto
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Křupavé rizoto

4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2820 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 286 g
Tuky 134 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečení v troubě zkrátí postávání u sporáku na nutné minimum!

Suroviny

na proužky
nadrobno
rýže arborio 300 g
rajčata cherry 150 g
rozpůlená
vývar kuřecí 700 ml
horký

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Na pánvi dozlatova opražte slaninu (asi tři minuty). Přidejte cibuli a máslo a smažte ještě tři až čtyři minuty, až cibule změkne.

3

Přisypte rýži a promíchejte ji, aby se pěkně obalila tukem. Vlijte víno a míchejte, až se vsákne.

 
4

Přihoďte cherry rajčátka, vlijte horký vývar a vše ještě jednou promíchejte.

 
5

Zakryjte poklicí a dejte na osmnáct minut do trouby. Pak vyndejte a přimíchejte většinu sýra. Trochu nechte na posypání.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

25.09.2008 11:43
Rizoto je výborné a moc nám chutnalo. Jen je tam moc vývaru, dala jsem jen polovinu a stačilo to bohatě. Myslím, že kdyby se tam dala celá dávka tak z toho vznikne polévka :-)
15.09.2008 14:17
To je snad vtip. Za první tohle křupat bude jenom když tu rýži budete žvýkat syrovou a za druhé rizoto vůbec křupat nemá. Myslela jsem si, že ve vaření nemám předsudky, ale tohle je příliš! Vážená redakce, hrabe vám???
15.09.2008 16:16
Dobrý den! Za "prvé" si myslím, že pokud píšete někomu konkrétně (v tomhle případě redakci), tak je slušné pozdravit. Za druhé si myslím, že i negativní a kritizující poznámky lze napsat slušně a ne "hulvátsky". A konečně za třetí: to křupání dle mého názoru zajistí dobře vypečená slanina, protože když se z ní úplně vypeče tučná část a nechá se ještě trochu opéct, tak pak "křupe". A zkuste vymýšlet stále nové názvy pro rizota. Tohle si redakce rozhodně nezasloužila, podle mého názoru odvádí velmi dobrou práci! S přítelem jsme velmi spokojení předplatitelé a nemyslím si, že jen tak pro nic za nic získal tento časopis vícekrát titul "Časopis roku". Zdravím.
15.09.2008 18:51
Plně s Vámi souhlasím !! A recept určitě vyzkouším :-)
16.09.2008 09:35
také souhlasím, slaninka bude krásně křupat a pokud se to někomu nezdá, tak ten recept nemusí zkoušet a už vůbec by neměl pomlouvat redakci. Každý den tyto stránky kontroluji, aby mi žádný skvělý recept neutekl. Díky apetitonline!!!
17.09.2008 08:43
Dobrý den, vážená paní Marie! :-) Tedy, nemyslela jsem si, že na můj spontánní výkřik se ozve taková nóbl reakce. Tak Vás tímhle srdečně zdravím. No a co, když jste i s frajerem předplatitelka? Apetit si kupuju taky, jsou v něm báječné recepty ale také méně báječné a taky obyčejné a nakonec občas i děsné, s tím se nedá nic dělat. Kvůli tomu, co si zaslouží anebo nezaslouží redakce a jaké sesbíral Apetit ocenění, snad nebudu držet hubu a krok. No a konečně (!) k tomu křupání, když slaninu vypečete dokřupava a pak ji zalijete a dusíte s rýží, ještě Vám křupe? Není to váš zub, paní Máry? .-)
22.09.2008 10:25
Sančenko jste hulvát
17.09.2008 07:58
Sančenko, z reakcí na vaši poznámku si nic nedělejte. Jsem poněkud starší ročník, rizoto máme celá rodina moc ráda jako celou italskou kuchyni a i mně se zdá divné, že by ve vláčné rýži mělo něco křupat. Podotýkám, že vařím rizoto často a italské, nikoliv to co se rizotem nazývá v českých a moravských zemích.
17.09.2008 08:59
Taky vařím italské rizoto. Krémové a vláčné, podlévám zčásti vývarem a zčásti bílým vínem. Jaké víno používáte vy? Sladší, anebo lehčí? Já lehčí, na sladké jsem si zatím netroufla. K rizotu dělám křehký salátek, ten pak křupe! Ježíš já nepozdravila, promiňte, Ivčo :-) Ale snad tomu nebudete přikládat význam. Mám ráda jídla, která pocházejí od jiných národů, ale nesnažím se je přizpůsobovat, aby to nedopadlo jako s českou čínou (rozblemclá směs všeho možného, hlavně že v tom je pórek a číské zelí). Vůbec hrozně ráda vařím a jím, jsem už taková vášnivá :-)

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč