Oblíbené nedělní jídlo.
Dana Hadačová, Praha
Ingredience
- 2 plátky vepřová krkovička
- 6 ks brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 200 ml smetana 12%
- podle chuti mletá sladká paprika
- podle chuti drcený kmín
- podle chuti mletý černý pepř
- podle chuti kari koření
- podle chuti sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Plátky vepřové krkovičky z obou stran osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a vetřeme prolisovaný česnek. Vožíme do zapékací nádoby, zasypeme kolečky cibule a navrstvíme syrové brambory rozkrájené na hranolky. Brambory osolíme, opepříme, posypeme mletou sladkou paprikou a drceným kmínem a celé to zalijeme smetanou.
-
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 ºC 50 až 60 minut, dokud nejsou hranolky zlatavé a měkké. Ozdobíme petrželkou.