Reklama
Krkovička zapečená s hranolky
Fotogalerie:

Krkovička zapečená s hranolky

Dana Hadačová
Dana Hadačová
Praha 6 - Dejvice

Oblíbené nedělní jídlo.

Dana Hadačová, Praha

Ingredience

  • 2 plátky vepřová krkovička
  • 6 ks brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 200 ml smetana 12%
  • podle chuti mletá sladká paprika
  • podle chuti drcený kmín
  • podle chuti mletý černý pepř
  • podle chuti kari koření
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky vepřové krkovičky z obou stran osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a vetřeme prolisovaný česnek. Vožíme do zapékací nádoby, zasypeme kolečky cibule a navrstvíme syrové brambory rozkrájené na hranolky. Brambory osolíme, opepříme, posypeme mletou sladkou paprikou a drceným kmínem a celé to zalijeme smetanou.
  2. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 ºC 50 až 60 minut, dokud nejsou hranolky zlatavé a měkké. Ozdobíme petrželkou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kapsa se sušenými rajčaty

Kuřecí kapsa se sušenými rajčaty

Výborná mňamka k víkendovému obědu. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Všehochuť /10.08.12
Jelení řízky na smetaně

Jelení řízky na smetaně

Pokud nemáte maso ze zvěřiny, můžete použít i vepřové a chutná to také skvěle.

...

Všehochuť /21.08.13
Husička s nádivkou

Husička s nádivkou

Nejlepší je samozřejmě s knedlíkem a zelím.

Hana Fialková, Liberec


Všehochuť /15.12.15
Krůtí plátky s omáčkou

Krůtí plátky s omáčkou

Myslím si, že krůtí maso je naprostou jedničkou. Používám ho na grilování, pečení i...
Všehochuť /22.09.09
Balíčky z rýžového papíru

Balíčky z rýžového papíru

Dají se plnit pouze zeleninou.

Monika Jeřábková, Chomutov

Všehochuť /24.01.17
Kančí s houbami a paprikou

Kančí s houbami a paprikou

Divočina chutná úplně jinak než třeba hovězí. 

Kristýna Suchánková, Liberec

Všehochuť /22.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu