Reklama
Krkovička v bylinkovém kabátku
Fotogalerie:

Krkovička v bylinkovém kabátku

Šárka Plchová
Šárka Plchová
Brno

Jaru svědčí rychlé úpravy masa – a pokud je to v kombinaci s bylinkami, tak je to o to lepší. A když ještě jako přílohu přidáte čerstvou zeleninku orestovanou na másle, tak to prostě nemá chybu…

Šárka Plchová, Brno

Ingredience

  • 2 plátky krkovička
  • velká hrst čerstvé bylinky
  • 2 lžičky dijonská hořčice
  • 3 lžíce olivový olej
  • ze 2 citronů citronová šťáva
  • 300 g fazolové lusky
  • 4 mrkev
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme bylinkový kabátek. Bylinky nasekáme a promícháme s hořčicí, šťávou z 1 citrónu, 2 lžícemi olivového oleje a pepřem (nejlépe čerstvě mletým). Plátky masa naklepeme a z obou stran potřeme směsí – vetřeme ji do masa a necháme alespoň hodinu, ale klidně i přes noc marinovat. Pozor, maso osolíme až na pánvičce.
  2. Mezitím si mrkev nakrájíme na hranolky a fazolky na větší kousky. Na  pánvi rozehřejeme zbylý olej s máslem a fazolky s mrkví na něm opečeme. Osolíme, opepříme, a když začne zelenina zlátnout, zakápneme šťávou z 1 citrónu a ještě tak minutu až 2 restujeme.
  3. Na grilovací pánvi si rozpálíme olej a zprudka opečeme maso – po minutě ztlumíme plamen a osolíme. Smažíme 5-7 minut po každé straně. Podáváme na fazolkách s mrkví.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Přílohu si zvol podle vlastní chuti. Anna Šušláková, Most
Všehochuť /11.05.16
Krémová polévka z hlívy

Krémová polévka z hlívy

Tuto zdravou houbu máme moc rádi.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /25.05.14
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Pošírované vejce s lososem

Pošírované vejce s lososem

Překvapte svou drahou polovičku originální snídaní.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Všehochuť /22.07.13
Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Smažená jako řízek, je chutná a barevná.
Petra Gombošová, Trstené pri Hornáde
Všehochuť /10.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu