Reklama
Krkovička v bylinkovém kabátku
Fotogalerie:

Krkovička v bylinkovém kabátku

Šárka Plchová
Šárka Plchová
Brno

Jaru svědčí rychlé úpravy masa – a pokud je to v kombinaci s bylinkami, tak je to o to lepší. A když ještě jako přílohu přidáte čerstvou zeleninku orestovanou na másle, tak to prostě nemá chybu…

Šárka Plchová, Brno

Ingredience

  • 2 plátky krkovička
  • velká hrst čerstvé bylinky
  • 2 lžičky dijonská hořčice
  • 3 lžíce olivový olej
  • ze 2 citronů citronová šťáva
  • 300 g fazolové lusky
  • 4 mrkev
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme bylinkový kabátek. Bylinky nasekáme a promícháme s hořčicí, šťávou z 1 citrónu, 2 lžícemi olivového oleje a pepřem (nejlépe čerstvě mletým). Plátky masa naklepeme a z obou stran potřeme směsí – vetřeme ji do masa a necháme alespoň hodinu, ale klidně i přes noc marinovat. Pozor, maso osolíme až na pánvičce.
  2. Mezitím si mrkev nakrájíme na hranolky a fazolky na větší kousky. Na  pánvi rozehřejeme zbylý olej s máslem a fazolky s mrkví na něm opečeme. Osolíme, opepříme, a když začne zelenina zlátnout, zakápneme šťávou z 1 citrónu a ještě tak minutu až 2 restujeme.
  3. Na grilovací pánvi si rozpálíme olej a zprudka opečeme maso – po minutě ztlumíme plamen a osolíme. Smažíme 5-7 minut po každé straně. Podáváme na fazolkách s mrkví.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Krupicovým nokům děti říkají mráčky, a tak je to mráčková polévka. Nina ...
Všehochuť /05.11.12
Kuře na houbách

Kuře na houbách

Připravuji je jako rychlý nedělní oběd.
Květoslava Hájková, Benešov u Prahy
Všehochuť /07.11.14
Smetanový králík v zelí

Smetanový králík v zelí

Tento recept je velmi rychlý na přípravu a krásně provoní celou kuchyň.

Radka Vacková,...

Všehochuť /03.02.13
Bramborové knedlíky s kapustou

Bramborové knedlíky s kapustou

Tyhle knedlíky má  partner opravdu moc rád, recept je od mé maminky.

Iva ...

Všehochuť /24.10.13
Kari kuře na bazalkových bramborách

Kari kuře na bazalkových bramborách

Skvělý nedělní oběd.

Anna Rábarová, Ostrava

Všehochuť /13.04.13
Krůtí roláda

Krůtí roláda

Drůbeží maso máme moc rádi, ale krůtí je nejlepší. Dá se připravit na mnoho ...

Všehochuť /27.11.15
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama