Reklama
Křepelky na jablkách
Fotogalerie:

Křepelky na jablkách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podobně připravíš i holoubata.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Ingredience

  • 4 křepelky
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 4 jablka
  • podle potřeby máslo
  • trocha hladké mouky
  • 4 lžíce smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Očištěné křepelky osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle. Křepelky vyjmeme, na másle opečeme plátky oloupaných a jádřinců zbavených jablek.Ty pak narovnáme na pekáč vymazaný máslem.

  2. 2. Na jablka položíme křepelky, přidáme smetanu, poklademe vločkami másla, přikryjeme poklicí a pečeme asi půl hodiny. Pak pečeme odkryté  ještě půl hodiny. V průběhu celého pečení křepelky poléváme vypečenou šťávou. 

Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku
Všehochuť /16.08.18
Plátky na víně s rajčatovým salátem

Plátky na víně s rajčatovým salátem

Když dáš jako přílohu salát, je jídlo dietnější a také svátečnější.
Mirka ...
Všehochuť /19.11.10
Jehněčí s koriandrem

Jehněčí s koriandrem

Chuť a vůně koriandru je velmi příjemná.

Zuzana Jarošová, Tábor

Všehochuť /31.05.15
Špenátový koláč

Špenátový koláč

Povrch koláče před pečením posyp sezamovými nebo lněnými semínky.

Diana Vlasáková, ...

Všehochuť /30.03.15
Masová směs s placičkami

Masová směs s placičkami

Do masové směsi můžeš přidat chilli nebo čerstvou feferonku.

Nela Květová, Znojmo

Všehochuť /04.10.15
Rybí guláš

Rybí guláš

Boduje dokonce i u našich chlapů.

Věra Korkischová, Říčany

Všehochuť /07.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu