Pochoutka, v níž se snoubí chuť masa, zeleniny, bylinek a vína. Ideální je s novými bramborami.
Irena Slováčková, Ústí nad Labem
Ingredience
- 2 králičí stehna
- podle chuti sůl a pepř
- trocha oleje
- 1 velká mrkev a petržel
- kousek celeru
- 1 cibule
- 200 g žampiony
- 200 ml bílé víno
- 2 bobkové listy
- trocha tymiánu a rozmarýnu
- vývar podle potřeby
- kousek másla
- trocha instantní jíšky
- 50 ml smetana
- 1 lžíce dijonská hořčice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji. Pak je vyjmeme a ve výpeku osmažíme pokrájenou zeleninu a žampiony. Zalijeme vínem, necháme odpařit a maso vrátíme zpět. Přidáme bobkový list, trochu tymiánu a rozmarýnu. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme velmi pomalu doměkka.
-
Hotové maso vyndáme na talíř a poklademe vločkami másla. Pak maso dáme na chvilku zapéct pod gril, aby získalo barvu. Do omáčky přidáme trochu instantní jíšky a necháme důkladně provařit. Nakonec ji dochutíme a zjemníme smetanou a hořčicí.