Reklama
Králík, vepřo, knedlo a zelo
Fotogalerie:

Králík, vepřo, knedlo a zelo

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Během pečení připravím obě přílohy.

Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • tuk na vymazání
  • 1 celý králík
  • 200 g vepřový bůček
  • 200 g vepřové plecko
  • 100 g špek
  • 1 velká cibule
  • 5 stroužků česnek
  • trocha soli
  • pepř podle chuti
  • trocha kmínu
  • 1/2 lžičky karí

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Pekáč vymažeme tukem. Poskládáme porce králíka a pokrájený bůček s pleckem. Poházíme pokrájeným špekem, cibulí a česnekem.

  2. Osolíme, okořeníme, podlijeme podle potřeby vodou a pečeme při 190 °C asi 
    70 minut. Podáváme s houskovými nebo karlovarskými knedlíky a kysaným zelím.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme ze zelí (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní kuřecí maso

Pikantní kuřecí maso

Máme rádi ostrá jídla s výraznou chutí. Alena Machalová, Rožnov
Všehochuť /18.02.10
Pikantní ragú ze zajíce

Pikantní ragú ze zajíce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /25.10.19
Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Polévka je základ. Tato může být i hlavní chod.
Jana Kulakevičová, Plzeň
Všehochuť /03.02.11
Králík na olivách

Králík na olivách

Pikantní olivy dodají masu správnou chuť.


Anežka Šubová, Krnov

Všehochuť /13.04.17
Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

Připraveno podle receptu

Zdeny Šafářové z Prahy

Všehochuť /04.01.18
Vepřové plněné sušenými rajčaty na krémovém rizotu

Vepřové plněné sušenými rajčaty na krémovém rizotu

Podávej se sklenkou bílého vína.

Pavla Podlahová, Soběslav

Všehochuť /10.12.14
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama