Králík s brokolicí
Fotogalerie:

Králík s brokolicí

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Brokolice je vynikající přílohou.

Ladislava Horáková, Jihlava

Ingredience

  • 2 ks králičí stehna
  • trocha soli a pepře
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1/2 cibule
  • 4 lžíce olej
  • 1 lžička romarýn
  • 250 ml zeleninový vývar
  • 100 g černé olivy
  • 500 g brokolice
  • 3 lžíce strouhanka
  • 1 lžíce olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Na oleji osmažíme pokrájenou cibulku a maso z obou stran. Posypeme rozmarýnem, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Před koncem přidáme olivy.
  2. Brokolici rozdělíme na růžičky. Krátce je povaříme v osolené vodě a scedíme. Posypeme strouhankou a zprudka opečeme na pánvi na oleji.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špikované kuřecí prso na smetaně

Špikované kuřecí prso na smetaně

Zdobíme kysanou smetanou a brusinkami. Tomáš Mika, Brno
Všehochuť /07.04.16
Řízky v kapustovém těstíčku

Řízky v kapustovém těstíčku

Takto připravené řízky jsou krásně šťavnaté.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Všehochuť /13.09.12
Krkovička ve varném sáčku

Krkovička ve varném sáčku

Přidat můžeš i další zeleninu podle vlastní chuti.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Všehochuť /29.07.15
Krůtí na rajčatech a fazolích

Krůtí na rajčatech a fazolích

Podáváme s hranolky nebo na bramboráku.

Gabriela Husániková, Frýdek-Místek

Všehochuť /03.09.15
Čína s kukuřicí

Čína s kukuřicí

Máme rádi rýži, různou „čínu“ vaříme často.
Kateřina Vištejnová, Děčín
...
Všehochuť /03.11.08
Plecko se zelím a žampiony

Plecko se zelím a žampiony

Ještě lepší je jídlo druhý den, když se chutě dokonale prolnou.

Jana ...

Všehochuť /19.05.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama