Reklama
Králík na víně a na česneku
Fotogalerie:

Králík na víně a na česneku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vypečená dietka

Podle receptu Aleny Hrubé z Jirkova

Ingredience

  • 1 chlazený králík
  • trocha soli a pepře
  • na obalení hladká mouka
  • 200 ml olivového oleje
  • 300 ml bílého vína
  • 15–20 stroužků česneku
  • několik větviček šalvěje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Králíka omyjeme, naporcujeme a porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Na polovině olivového oleje zprudka maso opečeme ze všech stran a rozložíme ho do pekáčku. Přilijeme zbylý olej, víno, přidáme oloupané stroužky česneku a šalvěj.

  3. Pečeme pomalu při 160 °C asi 3 hodiny. Během pečení maso podléváme.

  4. Hotové maso podáváme s bramborovým knedlíkem.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřátko nadivoko pečené s lečem

Kuřátko nadivoko pečené s lečem

Stejně připravuji i králíka. Ivana Černá, Praha
Všehochuť /27.09.14
Panenka s červenou paprikou

Panenka s červenou paprikou

Maso je rychle hotové, měkoučké a výborné.
Marie Bajerová, Stříbský Mlýn
Všehochuť /03.01.14
Čínská polévka

Čínská polévka

Příprava této vydatné polévky je poněkud náročnější na čas, ale vše vynahradí ...
Všehochuť /09.11.08
Rybí koláčky

Rybí koláčky

Chutnají i dětem. Mohou se jíst i studené.
Lucie Konečná, Praha
Všehochuť /25.04.13
Kuřecí maso v listovém těstě

Kuřecí maso v listovém těstě

Recept‚ který mám od  kamarádky Věrky ze Starého Města, patří mezi slavnostní. ...
Všehochuť /23.07.10
Pivovarský tokáň

Pivovarský tokáň

Je lepší než gulášek. Jako přílohu dávám vařenou rýži.
Jana Remková, Orlová
...
Všehochuť /06.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama