Reklama
Králík na slanině s květákem
Fotogalerie:

Králík na slanině s květákem

Anna Schmidtová

Tábor

Možná se ti bude zdát kombinace s květákem trochu neobvyklá, ale je opravdu chutná.

Anna Schmidtová, Tábor

Ingredience

  • 2 králičí stehna
  • 6 plátků slanina
  • 1 cibule
  • 50 g máslo
  • 400 ml hovězí vývar
  • 1 lžička hladká mouka
  • 300 g květák
  • sůl podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Králičí stehna jemně osolíme, obložíme plátky slaniny a převážeme kuchyňským provázkem, aby slanina během pečení neopadala.

  2. krok2

    V pekáči rozpustíme kousek másla a lehce na něm zpěníme cibulku, kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Pak přidáme králíka a ještě chvíli společně restujeme, dokud cibulka nezačne zlátnout.

  3. Potom králíka přelijeme hovězím vývarem a vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme asi 1,5 hodiny, dokud maso nezrůžoví. Průběžně přeléváme šťávou.

  4. Na posledních 15 minut můžeme teplotu zvýšit na 210 °C, aby měl králík lepší kůrčičku.

  5. krok5

    Mezitím si rozdělíme květák na růžičky, které uvaříme v osolené vodě. Hotového králíka vyjmeme z pekáče a zbavíme ho nití. Šťávu zaprášíme lžičkou mouky a necháme přejít varem. 

  6. Králíka servírujeme s uvařeným květákem a bramborovým knedlíkem. Přelijeme zahuštěnou šťávou.

Tip redakce

Pokud se ti stává, že králičí maso je po upečení vysušené, u tohoto receptu to nehrozí. Slanina maso ochrání a navíc příjemně provoní.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarůžkový špíz

Tvarůžkový špíz

Pravé olomoucké tvarůžky mají zcela ojedinělou pikantní chuť a velmi typickou ...
Všehochuť /14.09.10
Roláda z panenky

Roláda z panenky

Hotové jídlo ozdobíme hoblinkami parmazánu.

Nina Gabrielová, Rokycany

Všehochuť /28.07.17
Králík na víně

Králík na víně

Skutečná delikatesa, kterou se blýskneš.
Anežka Králová,
Hradec Králové
Všehochuť /09.11.10
Koláč bramboráč

Koláč bramboráč

Helena Macháčková, Kladno

Všehochuť /25.01.19
Pečený bažant s masovou nádivkou

Pečený bažant s masovou nádivkou

Pro gurmány

Josef Bartušek, Bítovčice

Všehochuť /15.02.18
Nadívaná kuřecí stehýnka s česnekem

Nadívaná kuřecí stehýnka s česnekem

Ten, kdo má rád zeleninu, nebude žádnou další přílohu potřebovat.

Petra Doušková ...

Všehochuť /06.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu