Králičí stehýnka v kabátku
Fotogalerie:

Králičí stehýnka v kabátku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Hronková, Praha

Ingredience

  • 4 stehna z králíka
  • trocha soli a pepře
  • 3 lžíce rozemnutého sušeného tymiánu nebo trocha čerstvého
  • 250  g plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 1  kg brambor
  • 5 cibulí
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 3 vařená vejce
  • 1 zakysaná smetana
  • hrst bylinek na ochucení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso lehce osolíme, opepříme a vetřeme do něj tymián. Každé stehno zabalíme do slaniny a převážeme provázkem nebo spíchneme párátkem.

  2. Takto připravená stehýnka vložíme do vymazaného pekáčku, okolo upravíme oloupané a osolené brambory nakrájené na čtvrtky a kousky cibule.

  3. Maso poklademe kousky másla a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C péct, po 10 minutách přidáme vývar a s občasným podlitím a obracením pečeme dozlatova.

  4. Ke konci pečení do pekáčku nakrájíme čtvrtky vajec a promícháme. Podáváme s ochucenou zakysanou smetanou.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice
Všehochuť /17.04.19
Srdíčková polévka

Srdíčková polévka

Levná a velice dobrá polévka.

Hana Šverclová, Praha

Všehochuť /17.02.14
Krůtí kostky na pórku

Krůtí kostky na pórku

Místo krůtího masa můžeš použít vepřové.

Eliška Holíčková, Horní Benešov

Všehochuť /16.10.14
Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Do 1 hodiny

Lucie Houžvičková, Praha

Všehochuť /23.10.18
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Jednoduché, dobré a syté.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /27.01.14
Králičí filety s rajčatovou omáčkou

Králičí filety s rajčatovou omáčkou

Králičí maso ocení všichni, kdo drží dietu.
Lucie Čermáková, Olomouc
Všehochuť /24.02.14
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama