Jana Hronková, Praha
Ingredience
- 4 stehna z králíka
- trocha soli a pepře
- 3 lžíce rozemnutého sušeného tymiánu nebo trocha čerstvého
- 250 g plátků anglické slaniny
- 2 lžíce másla
- 1 kg brambor
- 5 cibulí
- 200 ml kuřecího vývaru
- 3 vařená vejce
- 1 zakysaná smetana
- hrst bylinek na ochucení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso lehce osolíme, opepříme a vetřeme do něj tymián. Každé stehno zabalíme do slaniny a převážeme provázkem nebo spíchneme párátkem.
-
Takto připravená stehýnka vložíme do vymazaného pekáčku, okolo upravíme oloupané a osolené brambory nakrájené na čtvrtky a kousky cibule.
-
Maso poklademe kousky másla a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C péct, po 10 minutách přidáme vývar a s občasným podlitím a obracením pečeme dozlatova.
-
Ke konci pečení do pekáčku nakrájíme čtvrtky vajec a promícháme. Podáváme s ochucenou zakysanou smetanou.