Reklama
Králičí řízky na bylinkách
Fotogalerie:

Králičí řízky na bylinkách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Křehké masíčko, to je moje!  

Jiří Sluka, Pelhřimov

Ingredience

  • 4 ks králičí stehno
  • sůl
  • mouka, vejce a strouhanka na trojobal
  • olej na smažení
  • Na marinádu:
  • 3 lžíce olej
  • 1 lžička ocet
  • sůl, cukr dle chuti
  • nakrájené nebo nadrcené bylinky : oregano, tymián, rozmarýn, šalvěj, bazalka, majoránka, petrželka
  • 3 bobkové listy
  • pár kuliček nového koření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Králičí maso omyjeme, naporcujeme a naložíme na 12 hodin do marinády. Dáme do lednice. 

  2. Maso vyjmeme a otřeme bylinky. Potom je obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme na oleji. Podáváme s vařenými bramborami s máslem a petrželkou.

Pošli recept! 4/2015 (3.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jehněčí kousky s hráškem

Jehněčí kousky s hráškem

Jehněčí maso na našem stole nesmí chybět. Alena Klírová, Mýto
Všehochuť /29.07.12
Žampionová věž

Žampionová věž

Je to netradiční, ale dobrý tip na studený oběd.
Viktoriya Kushcheva, ...
Všehochuť /09.04.09
Řízky s lučinou

Řízky s lučinou

Určitě si tě získají svou vynikající chutí.
Ivana Černá, Praha
Všehochuť /26.10.11
Chalupářský kotlet

Chalupářský kotlet

Podávej s brusinkovým kompotem.
Vojta Miláček, Praha
Všehochuť /25.10.11
Vepřový grill-burger

Vepřový grill-burger

Fast food ti už nikdy nebude chutnat.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.09.15
Řízky s parmazánovou krustou a citronovo-bramborovou kaší

Řízky s parmazánovou krustou a citronovo-bramborovou kaší

Parmazán eidamem nenahradíš, to je marné.

Kristýna Mařasová, Uherský Brod

Všehochuť /30.06.16
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama