Reklama
Košíčky s lososem
Fotogalerie:

Košíčky s lososem

Jiřina Slezáková

Třeboň

Připravuji je k zakousnutí například k sektu.

Jiřina Slezáková, Třeboň

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • hladká mouka na vál
  • 2 vejce
  • 125 ml smetana ke šlehání
  • trocha soli
  • špetka pepře
  • 150 g niva
  • 1 pomazánkové máslo
  • 3 lžíce zakysaná smetana
  • 100 g uzený losos
  • kousek salátové okurky
  • baby salát na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Listové těsto rozválíme na válu posypaném hladkou moukou, rozkrájíme na čtverce a každý vložíme do formy na muffiny.

  2. Vejce, smetanu, sůl a pepř prošleháme a na dno každého košíčku naneseme přibližně dvě lžíce směsi.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 190 °C celkem asi 10–15 minut. Vyjmeme z trouby a necháme úplně vychladnout. Mezitím připravíme sýrový krém. Nivu nastrouháme najemno, přidáme pomazánkové máslo, zakysanou smetanu a vše prošleháme.

  4. Krém vložíme do zdobičky a naneseme na upečené a vychladlé košíčky.

  5. Nakonec každou porci zdobíme kouskem uzeného lososa, dvěma tenkými plátky salátové okurky a kouskem lístku z baby salátu.

Tip redakce

Košíčky můžeš ozdobit sezonní zeleninou. Případné odřezky těsta nevyhazuj, ale pomaž vejcem, posyp solí, mákem nebo sezamem a upeč.

Pošli recept! - Speciál - Listové těsto (16.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s ananasem

Těstoviny s ananasem

Právě ta kombinace s masem je skvělá. Jan Lapeš, Kutná Hora
Všehochuť /02.10.16
‚‚Dršťková‘‘ polévka z hlívy ústřičné

‚‚Dršťková‘‘ polévka z hlívy ústřičné

Moje rodina si pokrmy z hlívy velmi oblíbila.
Marie Šebrlová, Heřmanův Městec
Všehochuť /22.09.09
Hovězí roštěná s dušeným fenyklem

Hovězí roštěná s dušeným fenyklem

Nejlepší je nízký roštěnec, maso nenaklepáváme paličkou, jen jemně hranou ruky, aby ...

Všehochuť /03.04.16
Roláda z falešné svíčkové

Roláda z falešné svíčkové

Oběd, který potěší,  navíc lahodí i oku.

Irena Slováčková, Ústí nad ...

Všehochuť /17.07.14
Vepřový grill-burger

Vepřový grill-burger

Fast food ti už nikdy nebude chutnat.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.09.15
Vepřové plátky s hruškami

Vepřové plátky s hruškami

Omáčky všeho druhu jsou u nás žádané.

Kamila Slováčková, Jičín

Všehochuť /28.09.14
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama