Reklama
Košíčky s lososem
Fotogalerie:

Košíčky s lososem

Jiřina Slezáková

Třeboň

Připravuji je k zakousnutí například k sektu.

Jiřina Slezáková, Třeboň

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • hladká mouka na vál
  • 2 vejce
  • 125 ml smetana ke šlehání
  • trocha soli
  • špetka pepře
  • 150 g niva
  • 1 pomazánkové máslo
  • 3 lžíce zakysaná smetana
  • 100 g uzený losos
  • kousek salátové okurky
  • baby salát na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Listové těsto rozválíme na válu posypaném hladkou moukou, rozkrájíme na čtverce a každý vložíme do formy na muffiny.

  2. Vejce, smetanu, sůl a pepř prošleháme a na dno každého košíčku naneseme přibližně dvě lžíce směsi.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 190 °C celkem asi 10–15 minut. Vyjmeme z trouby a necháme úplně vychladnout. Mezitím připravíme sýrový krém. Nivu nastrouháme najemno, přidáme pomazánkové máslo, zakysanou smetanu a vše prošleháme.

  4. Krém vložíme do zdobičky a naneseme na upečené a vychladlé košíčky.

  5. Nakonec každou porci zdobíme kouskem uzeného lososa, dvěma tenkými plátky salátové okurky a kouskem lístku z baby salátu.

Tip redakce

Košíčky můžeš ozdobit sezonní zeleninou. Případné odřezky těsta nevyhazuj, ale pomaž vejcem, posyp solí, mákem nebo sezamem a upeč.

Pošli recept! - Speciál - Listové těsto (16.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená kachna s jablky

Pečená kachna s jablky

Klasická pochoutka, bez které se svátky u nás neobejdou. Klára Smolíková, Mělník
Všehochuť /14.12.14
Hořčičné kotlety

Hořčičné kotlety

Podáváme posypané osmaženou anglickou slaninou.

Andrea Šebístková, Praha

Všehochuť /29.04.15
Pečený kapr s plísňovým sýrem

Pečený kapr s plísňovým sýrem

Jeden z vynikajících rybích receptů.

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /19.12.15
Kapr se sýrovou nádivkou

Kapr se sýrovou nádivkou

Podáváme se zeleninovým salátem.

Marie Janáková, Polička

Všehochuť /29.01.15
Plněná vepřová panenka

Plněná vepřová panenka

Velmi dobře vypadá, ještě lépe voní a vůbec nejlépe chutná.

Radim Ponocný, Brno

Všehochuť /21.05.13
Kančí gulášek

Kančí gulášek

Pro milovníky zvěřiny.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Všehochuť /27.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu