Reklama
Koláč bramboráč
Fotogalerie:

Koláč bramboráč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Helena Macháčková, Kladno

Ingredience

  • 500  g brambor
  • trocha olivového oleje
  • 1 lžíce koření na americké brambory
  • 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • NÁPLŇ:
  • 6 vajec
  • 1 hrnek mléka
  • 6 žampionů
  • 1 žlutá a 1 červená paprika
  • 4 jarní cibulky
  • 150  g opečené slaniny
  • 100  g strouhaného čedaru + na posyp
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Ty dáme do mísy, zakápneme olivovým olejem, zasypeme kořením a parmazánem.

  2. Vše společně promícháme a pak jednotlivé plátky naskládáme do koláčové formy. Brambory předpečeme při 180 °C 15 minut.

  3. Mezitím připravíme náplň: vejce prošleháme s mlékem, vsypeme ostatní suroviny nakrájené na malé kousky a vlijeme do bramborového základu. Pečeme dalších 30 minut.

  4. Pár minut před koncem koláč vyndáme, posypeme ještě sýrem a dopečeme. Pokrm můžeme podávat teplý i studený.

Tip redakce

Aby byl koláč levnější, nahraď čedar klasickým eidamem. Na chuti to skoro nepoznáš.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná jehněčí roláda

Plněná jehněčí roláda

Podávej s novými brambory Podle receptu Kateřiny Veselé ze Zlína
Všehochuť /24.03.19
Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Dobrota na svátek i obyčejný den.

Miroslava Niemczyková, Horní Tošanovice

Všehochuť /25.04.16
Pangasius v pivním těstíčku

Pangasius v pivním těstíčku

Takhle nám chutná úplně nejvíc.
Eliška Černecká, Proseč
Všehochuť /30.08.11
Sýrové chipsy s tvarohovým krémem

Sýrové chipsy s tvarohovým krémem

Drahomíra Stará, Orlová

Všehochuť /28.03.18
Panenka s kaštanovou náplní

Panenka s kaštanovou náplní

Kaštany jsou do nádivek ideální.

Marie Šmejkalová, Hradec Králové

Všehochuť /25.12.14
Hejk ve slaninovém kabátku

Hejk ve slaninovém kabátku

S domácí bramborovou kaší nemá chybu.
Gabriela Koníčková, Ostrava
Všehochuť /26.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu