Reklama
Kohout na víně a tymiánu
Fotogalerie:

Kohout na víně a tymiánu

Lucie Strakošová

Trnávka
Se základem si musíš pohrát‚ ale pak už se to dělá skoro samo...
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • kohout mladý nebo 2 kuřecí stehna a prsa
  • 30 g špek
  • 50 g máslo
  • 300-500 ml víno červené
  • 300-500 ml vývar kuřecí
  • 1 cibule
  • 3 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celer
  • 2 bobkový list
  • 10 žampiony
  • 1 snítka tymián
  • 2 lžíce cukr krupice
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 12 ks cibulky sterilované

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. V kastrolu rozškvaříme na malé kostičky pokrájený špek‚ na něm opečeme ze všech stran naporcovaného osoleného a opepřeného kohouta‚ maso dáme stranou a opečeme pak dozlatova na plátky pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.
  2. Podlijeme drůbežím vývarem a vínem‚ vrátíme zpět maso‚ přidáme bobkový list a tymián a dusíme asi 45 minut doměkka. Potom maso vyjmeme a dáme do trouby v pekáči dodělat kůžičku dokřupava.
  3. Vedle na pánvi rozpustíme máslo‚ orestujeme na něm oloupané žampiony pokrájené na čtvrtky‚ potom směs přidáme do šťávy k masu.
  4. Do pánve pak nasypeme cukr‚ necháme ho zkaramelizovat‚ přidáme do něj okapané cibulky‚ podlijeme troškou vína‚ počkáme, až se vše propojí, a potom také přidáme ke šťávě. Osobně už šťávu nezahušťuju‚ rozdušená zelenina postačí.
  5. Podáváme nejlépe s brambory, buďto opečenými, nebo šťouchanými.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Měšec na gril  i do trouby

Měšec na gril i do trouby

Nech se překvapit dobrotou, která tě čeká v měšci z alobalu. Jana ...
Všehochuť /15.12.10
Vepřová panenka se šalotkami

Vepřová panenka se šalotkami

Šalotka má jemnější chuť než klasická cibule, s mrkví se dokonale doplňuje.

...

Všehochuť /03.11.14
Řízek v nivovém těstíčku

Řízek v nivovém těstíčku

Vyzkoušej je, já na ně nedám dopustit.

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /15.03.16
Olivové frikadelky

Olivové frikadelky

Výborně chutnají s bílými bagetkami.

Václav Králík, Pardubice

Všehochuť /21.11.13
Božská polévka

Božská polévka

Výborná a díky bramborové kaši velmi vydatná.

Marta Černínová, Mokré Lazce

Všehochuť /17.04.15
Žebírko v medové marinádě

Žebírko v medové marinádě

Tahle skvělá pochoutka sice vyžaduje trochu víc práce, ale výsledek je úžasný a ...

Všehochuť /10.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu