Reklama
Knedlíky z polenty
Fotogalerie:

Knedlíky z polenty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Záběšáková, Praha

Ingredience

  • 50 g másla
  • 1 lžička soli
  • 400 ml mléka
  • 150 g instantní polenty
  • 2 hrsti neochucených burizonů
  • 2 vejce
  • 3 lžíce najemno nasekané petrželové natě

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do kastrůlku dáme nakrájené máslo a lžičku soli, zalijeme mlékem a za stálého míchání směs zahříváme, až se máslo rozpustí. Potom tenkým pramínkem za stálého míchání přisypáváme polentu a umícháme hustou hmotu, kterou přendáme do mísy a necháme úplně vychladnout.

  2. Do polentové hmoty vešleháme vejce, přisypeme neochucené burizony. Směs necháme chvíli odležet a nakonec do ní vmícháme petrželovou nať.

  3. Z těsta tvoříme spíše menší kulaté knedlíky, které zaváříme naráz do vroucí osolené vody. Doba varu je zhruba 5–7 minut, podle velikosti knedlíků. Uvařené knedlíky scedíme. Podáváme je k různým omáčkám a jemným masům.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Stehýnka na červeném víně

Stehýnka na červeném víně

Je to můj vlastní recept, příteli chutnal, takže určitě vyzkoušejte. Kateřina ...
Všehochuť /04.05.12
Roštěná s příchutí kávy

Roštěná s příchutí kávy

Já ji připravuji v pomalém hrnci.

Václav Spal, Rakovník

Všehochuť /25.11.14
Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Polévka je základ. Tato může být i hlavní chod.
Jana Kulakevičová, Plzeň
Všehochuť /03.02.11
Maso na hořčicích a klobásách

Maso na hořčicích a klobásách

Je vhodné jako pohoštění pro přátele‚ můžeš se jim věnovat‚ zatímco se oběd či...
Všehochuť /16.12.10
Uzené pečené na medu

Uzené pečené na medu

Neboj se nasládlé chuti, k uzenému se hodí.

Martina Kubíková, Most

Všehochuť /20.01.16
Čatní z lilků

Čatní z lilků

Tímto způsobem zužitkuji přebytky úrody. 

Libor Kalivoda, Prachatice

Všehochuť /04.08.16
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama