Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Knedlíky z polenty
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3074 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 268 g
Tuky 168 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste ukoulet knedlíky jinak – z kukuřičné mouky.

Suroviny

mléko 400 ml
máslo 140 g
sůl 1 PL
polenta 150 g
vejce 3 ks
housky 3 ks
nakrájené na kostičky

Postup

1

Do rendlíku dejte mléko, 100 g másla a 1 lžičku soli a přiveďte k varu. Vsypte 150 g polenty (instantní nebo obyčejné) a míchejte, aby ze směsi vznikla hrouda. Hroudu přendejte do mísy, až zchladne, postupně do ní zapracujte vejce a potom zchladlé kostičky ze housek opečené na 40 g másla. Nechte cca 20 minut odležet.

2

Z odpočatého těsta vytvarujte 16 až 18 kulatých knedlíků a vařte je 8–10 minut ve vroucí osolené vodě. Dobré k pečenému masu i k omáčkám – houbové, játrové, rajské i ke guláši nebo kachně.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč