Reklama
Kedlubny plněné mletým masem
Fotogalerie:

Kedlubny plněné mletým masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zelenina může mít na talíři nekonečné množství podob, záleží na tom, co nám chutná.

Katka Blahošová, Krnov

Ingredience

  • 4 středně velké kedlubny
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 1 vejce
  • 100 g mletého masa
  • 250 ml vývaru
  • 50 g másla
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžičky solamylu
  • podle potřeby sůl a pepř
  • špetka muškátového květu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kedlubny oloupeme, omyjeme a seřízneme jim vršky. Vnitřek opatrně vydlabeme lžící, asi jednu lžíci využijeme do náplně, zbytek můžeme použít například na polévku.

  2. krok2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na
    kostičky. Vejce uvaříme klasickým způsobem natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  3. krok3

    Na náplň smícháme mleté maso s cibulí, rajčetem, vejcem a dužinou z kedlubny a ochutíme
    solí, pepřem a muškátovým květem. Touto masovou hmotou naplníme kedlubny.

  4. V hrnci rozpustíme máslo, naskládáme na něj kedlubny a krátce je osmahneme. Přilijeme vývar a hrnec přikryjeme poklicí. Kedlubny dusíme doměkka asi 40 minut, v průběhu dušení podle potřeby doléváme vývar. Potom je vyjmeme a uchováme v teple.

  5. Výpek zahustíme zakysanou smetanou a solamylem, který jsme rozmíchali v troše studené
    vody. Podle chuti ještě dosolíme. Kedlubny podáváme přelité omáčkou.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Závin s krůtím masem

Závin s krůtím masem

Doma jsme spíš na maso, tenhle závin má u nás přednost před jablkovým. Jana ...
Všehochuť /23.06.16
Vepřové maso v koprové omáčce

Vepřové maso v koprové omáčce

Když vyrazí kopr, hned si dělám omáčku.

Barbara Brudná, Třinec

Všehochuť /09.07.15
Karamelová krůta

Karamelová krůta

Nezvyklá‚ ale velmi chutná kombinace.
Jana Konečná, Zelinkovice
Všehochuť /27.09.11
Kuřecí roláda s bylinkami a omeletou

Kuřecí roláda s bylinkami a omeletou

Roláda nezklame, vypadá nádherně a chutná božsky.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.10.16
Kuřecí placičky

Kuřecí placičky

Rád si dávám pikantní baštu.
Josef Jelínek, Praha
Všehochuť /20.08.08
Pivní karbanátky s omáčkou

Pivní karbanátky s omáčkou

Jsou pracnější, ale moc dobré. A s omáčkou z nivy opravdu super!
Mirka Turnovská, Cheb
...
Všehochuť /17.05.10
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama