Reklama
Kedlubny plněné mletým masem
Fotogalerie:

Kedlubny plněné mletým masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zelenina může mít na talíři nekonečné množství podob, záleží na tom, co nám chutná.

Katka Blahošová, Krnov

Ingredience

  • 4 středně velké kedlubny
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 1 vejce
  • 100 g mletého masa
  • 250 ml vývaru
  • 50 g másla
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžičky solamylu
  • podle potřeby sůl a pepř
  • špetka muškátového květu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kedlubny oloupeme, omyjeme a seřízneme jim vršky. Vnitřek opatrně vydlabeme lžící, asi jednu lžíci využijeme do náplně, zbytek můžeme použít například na polévku.

  2. krok2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na
    kostičky. Vejce uvaříme klasickým způsobem natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  3. krok3

    Na náplň smícháme mleté maso s cibulí, rajčetem, vejcem a dužinou z kedlubny a ochutíme
    solí, pepřem a muškátovým květem. Touto masovou hmotou naplníme kedlubny.

  4. V hrnci rozpustíme máslo, naskládáme na něj kedlubny a krátce je osmahneme. Přilijeme vývar a hrnec přikryjeme poklicí. Kedlubny dusíme doměkka asi 40 minut, v průběhu dušení podle potřeby doléváme vývar. Potom je vyjmeme a uchováme v teple.

  5. Výpek zahustíme zakysanou smetanou a solamylem, který jsme rozmíchali v troše studené
    vody. Podle chuti ještě dosolíme. Kedlubny podáváme přelité omáčkou.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová kýta na kmínu s kapustičkami

Vepřová kýta na kmínu s kapustičkami

Kmín je ideální koření na vepřové maso. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /20.02.13
Jablečná zemlbába s vanilkovým přelivem

Jablečná zemlbába s vanilkovým přelivem

Moje rodinka je na sladká jídla, a tak se každoročně těšíme na jablíčka ze ...
Všehochuť /24.11.08
Nadýchaný jahodový zákusek

Nadýchaný jahodový zákusek

Ten nejlepší letní dezert!

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Všehochuť /05.09.16
Hovězí na pórku

Hovězí na pórku

Podáváme s knedlíkem nebo s bramborami.
Květa Šindelářová, Praha
Všehochuť /07.10.11
Hořčičné kotlety

Hořčičné kotlety

Hořčice dodá jídlu navinulou chuť.

Andrea Šebístková, Praha

Všehochuť /10.03.15
Kuřecí nudličky

Kuřecí nudličky

Chutný, rychlý a jednoduchý recept.
Alena Kučerová, Nová Paka
Všehochuť /07.11.08
 

Nejnovější

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Zuzana Svobodová, Brno
Za pár korun /23.04.18
Trojhránky se špenátem

Trojhránky se špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /23.04.18
Palačinky se sýrovou směsí

Palačinky se sýrovou směsí

Alena Haráňová, Příbram

Za pár korun /23.04.18
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Vaříme express /23.04.18
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Ladislav Vesecký, Zl. Hory

Zdravě a chutně /23.04.18
Kuskus s cizrnou

Kuskus s cizrnou

Podle receptu

Jitky Eberlíkové z Prahy

Zdravě a chutně /23.04.18
Osvěžující citronový koláč

Osvěžující citronový koláč

Eva Žmolíková, Milevsko

Sladký život /23.04.18
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /22.04.18
Bagetky s pomazánkou

Bagetky s pomazánkou

Podle receptu Lucie Volemanové

Lucie Volemanová, šéfkuchařka Pošli recept!
Lucka je ...

Vaříme express /22.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama