Reklama
Kedlubny plněné mletým masem
Fotogalerie:

Kedlubny plněné mletým masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zelenina může mít na talíři nekonečné množství podob, záleží na tom, co nám chutná.

Katka Blahošová, Krnov

Ingredience

  • 4 středně velké kedlubny
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 1 vejce
  • 100 g mletého masa
  • 250 ml vývaru
  • 50 g másla
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžičky solamylu
  • podle potřeby sůl a pepř
  • špetka muškátového květu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kedlubny oloupeme, omyjeme a seřízneme jim vršky. Vnitřek opatrně vydlabeme lžící, asi jednu lžíci využijeme do náplně, zbytek můžeme použít například na polévku.

  2. krok2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na
    kostičky. Vejce uvaříme klasickým způsobem natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  3. krok3

    Na náplň smícháme mleté maso s cibulí, rajčetem, vejcem a dužinou z kedlubny a ochutíme
    solí, pepřem a muškátovým květem. Touto masovou hmotou naplníme kedlubny.

  4. V hrnci rozpustíme máslo, naskládáme na něj kedlubny a krátce je osmahneme. Přilijeme vývar a hrnec přikryjeme poklicí. Kedlubny dusíme doměkka asi 40 minut, v průběhu dušení podle potřeby doléváme vývar. Potom je vyjmeme a uchováme v teple.

  5. Výpek zahustíme zakysanou smetanou a solamylem, který jsme rozmíchali v troše studené
    vody. Podle chuti ještě dosolíme. Kedlubny podáváme přelité omáčkou.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Ďábelské kuřecí ragú

Ďábelské kuřecí ragú

Velmi chutný a rychlý oběd pro milovníky pikantních jídel. Lucie Blahová, ...
Všehochuť /22.09.12
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Dětem nejvíc chutná brokolice rozmixovaná.
Renáta Kožaná, Hradec nad Moravicí
Všehochuť /13.10.11
Treska s citronovou omáčkou

Treska s citronovou omáčkou

K jemnému rybímu masu se hodí právě takto jemná a delikátní omáčka.

Hana ...

Všehochuť /24.12.14
Kůzlečí ragú

Kůzlečí ragú

Velikonoce jsou svátky jara a nesou se ve znamení mláďat. Kdy jindy si tedy ...
Všehochuť /03.04.09
Králík na slanině s květákem

Králík na slanině s květákem

Možná se ti bude zdát kombinace s květákem trochu neobvyklá, ale je opravdu chutná.

...
Všehochuť /29.05.14
Lososové filety a sýrové rizoto

Lososové filety a sýrové rizoto

Věřím, že Vás jemná chuť smetanové rýže s parmezánem nadchne tak jako ...
Všehochuť /07.10.14
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama