Reklama
Kedlubny plněné mletým masem
Fotogalerie:

Kedlubny plněné mletým masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zelenina může mít na talíři nekonečné množství podob, záleží na tom, co nám chutná.

Katka Blahošová, Krnov

Ingredience

  • 4 středně velké kedlubny
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 1 vejce
  • 100 g mletého masa
  • 250 ml vývaru
  • 50 g másla
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžičky solamylu
  • podle potřeby sůl a pepř
  • špetka muškátového květu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kedlubny oloupeme, omyjeme a seřízneme jim vršky. Vnitřek opatrně vydlabeme lžící, asi jednu lžíci využijeme do náplně, zbytek můžeme použít například na polévku.

  2. krok2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na
    kostičky. Vejce uvaříme klasickým způsobem natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  3. krok3

    Na náplň smícháme mleté maso s cibulí, rajčetem, vejcem a dužinou z kedlubny a ochutíme
    solí, pepřem a muškátovým květem. Touto masovou hmotou naplníme kedlubny.

  4. V hrnci rozpustíme máslo, naskládáme na něj kedlubny a krátce je osmahneme. Přilijeme vývar a hrnec přikryjeme poklicí. Kedlubny dusíme doměkka asi 40 minut, v průběhu dušení podle potřeby doléváme vývar. Potom je vyjmeme a uchováme v teple.

  5. Výpek zahustíme zakysanou smetanou a solamylem, který jsme rozmíchali v troše studené
    vody. Podle chuti ještě dosolíme. Kedlubny podáváme přelité omáčkou.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Krůtí medailonky na brusinkách

Krůtí medailonky na brusinkách

Máme je rádi s opečenými bramborami. Dominika Caisová, Zlín
Všehochuť /16.12.13
Pivní guláš z plecka

Pivní guláš z plecka

Dobře ochuceným gulášem rodinu potěším, proto ho dělám vždycky hodně. Druhý den je ...

Všehochuť /19.09.14
Králík na zelenině

Králík na zelenině

Většinou nic nezbyde.

Šárka Hartmanová, Plzeň

Všehochuť /29.03.12
Zapečené kuřecí maso

Zapečené kuřecí maso

Za tohle jídlo tě tvá rodina určitě pochválí.
Blažena Bolková, Horní Tošanovice
...
Všehochuť /03.02.11
Kuřecí paličky se žampiony

Kuřecí paličky se žampiony

Tohle jídlo bylo pro mě, po 2 měsíční dietě, opravdu zážitkem.

Vlastimil Jelínek, ...

Všehochuť /21.06.13
Zapékané kotlety s cuketou

Zapékané kotlety s cuketou

Zelenina patří na první místo v našem jídelníčku. Moje rodina naštěstí také ...
Všehochuť /11.08.08
 

Nejnovější

Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky. Iveta Černohorská, Bechyně
Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Snad se letos hub konečně dočkáme.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /20.06.17
Zeleninový koláč

Zeleninový koláč

Vyhovuje mi, že těsto koupím už hotové.

Jarka Svatošová, Vsetín

Vaříme express /20.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama