Reklama
Kedlubny plněné mletým masem
Fotogalerie:

Kedlubny plněné mletým masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zelenina může mít na talíři nekonečné množství podob, záleží na tom, co nám chutná.

Katka Blahošová, Krnov

Ingredience

  • 4 středně velké kedlubny
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 1 vejce
  • 100 g mletého masa
  • 250 ml vývaru
  • 50 g másla
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžičky solamylu
  • podle potřeby sůl a pepř
  • špetka muškátového květu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kedlubny oloupeme, omyjeme a seřízneme jim vršky. Vnitřek opatrně vydlabeme lžící, asi jednu lžíci využijeme do náplně, zbytek můžeme použít například na polévku.

  2. krok2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na
    kostičky. Vejce uvaříme klasickým způsobem natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  3. krok3

    Na náplň smícháme mleté maso s cibulí, rajčetem, vejcem a dužinou z kedlubny a ochutíme
    solí, pepřem a muškátovým květem. Touto masovou hmotou naplníme kedlubny.

  4. V hrnci rozpustíme máslo, naskládáme na něj kedlubny a krátce je osmahneme. Přilijeme vývar a hrnec přikryjeme poklicí. Kedlubny dusíme doměkka asi 40 minut, v průběhu dušení podle potřeby doléváme vývar. Potom je vyjmeme a uchováme v teple.

  5. Výpek zahustíme zakysanou smetanou a solamylem, který jsme rozmíchali v troše studené
    vody. Podle chuti ještě dosolíme. Kedlubny podáváme přelité omáčkou.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilované steaky s kukuřičnými klasy

Grilované steaky s kukuřičnými klasy

Když jsem kupovala grilovací pánev, manžel hudroval, že bude k ničemu. Teď ...
Všehochuť /02.08.13
Vepřové plátky na zeleném pepři

Vepřové plátky na zeleném pepři

Zelený pepř kupuji zavařený ve slaném nálevu v menší sklenici. Není problém...

Všehochuť /13.04.17
Vepřové s hlávkovým zelí

Vepřové s hlávkovým zelí

Nám chutná s kynutým knedlíkem i brambory.

Marcela Krajčová, Rýmařov

Všehochuť /21.02.16
Závitky z okouních filetů

Závitky z okouních filetů

Všechny chutě se náležitě propojí a je to pak neskutečně voňavá záležitost.

...

Všehochuť /09.04.15
Marinovaná vepřová pečínka

Marinovaná vepřová pečínka

Dá se jíst i zastudena s křenem, hořčicí a krajíčky tmavého chleba.
Karel Tošnar, ...
Všehochuť /31.12.12
Pečené kuře s houbovou nádivkou

Pečené kuře s houbovou nádivkou

Někdo říká, že nádivka vytahuje z kuřete šťávu, ale já ji mám moc ráda. Když...

Všehochuť /25.11.15
 

Nejnovější

Chlebíčky

Chlebíčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /22.11.17
Rybí polévka

Rybí polévka

Tamara Erbenová, Most

Všehochuť /22.11.17
Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Všehochuť /22.11.17
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Punčové řezy

Punčové řezy

Romana Borýsková, Jevíčko

Sladký život /22.11.17
Neobvyklé tiramisu

Neobvyklé tiramisu

Martina Beranová, Hruškové Dvory

Sladký život /22.11.17
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama