Reklama
Reklama
Kedlubnový nákyp s karbanátky
Fotogalerie:

Kedlubnový nákyp s karbanátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Růžena Fialová, Hodonín

Ingredience

  • NÁKYP:
  • 1 lžíce sádla nebo másla
  • 1 cibule
  • 8 mladých kedluben
  • podle chuti sůl a cukr
  • 1/2 lžíce škrobové moučky
  • KARBANÁTKY:
  • 400  g uzeného masa
  • 1 vejce
  • 2–3 starší rohlíky namočené v mléce
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička sádla
  • sůl a pepř
  • trocha majoránky
  • špetka kmínu
  • na obalení strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme nastrouhané kedlubny, můžeme trochu podlít vodou a chvíli dusíme. Osolíme, zalijeme škrobem smíchaným ve lžíci vody, chvíli povaříme, dochutíme cukrem a odstavíme.

  2. Maso umeleme, přidáme vymačkanou housku, vejce, cibuli orestovanou na lžičce sádla, česnek, pepř a sůl. Podle potřeby můžeme směs zahustit strouhankou. Z hmoty utvoříme válečky, které opečeme na pánvi.

  3. Zapékací misku vymažeme sádlem, poklademe kedlubnovým zelím, na ně poskládáme masové válečky a zapékáme při 180 °C 20–30 minut. Podle potřeby můžeme masové válečky podlévat vodou či vývarem.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí roláda s bylinkami a omeletou

Kuřecí roláda s bylinkami a omeletou

Roláda nezklame, vypadá nádherně a chutná božsky. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /27.10.16
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Medailonky s chřestem

Medailonky s chřestem

Vyzkoušejte tento typicky jarní recept.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /14.03.16
Kuřátko v marinádě

Kuřátko v marinádě

Milujeme grilované marinované kuřátko.
Martina Špačková, Velká Bystřice
Všehochuť /11.08.08
Krůtí srdce na špeku s řapíkatým celerem

Krůtí srdce na špeku s řapíkatým celerem

Netradiční úprava drůbežích vnitřností.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /06.02.16
Klášterní pochoutka

Klášterní pochoutka

K pivu naprosto geniální.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /30.05.13
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama