Reklama
Kedlubnový nákyp s karbanátky
Fotogalerie:

Kedlubnový nákyp s karbanátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Růžena Fialová, Hodonín

Ingredience

  • NÁKYP:
  • 1 lžíce sádla nebo másla
  • 1 cibule
  • 8 mladých kedluben
  • podle chuti sůl a cukr
  • 1/2 lžíce škrobové moučky
  • KARBANÁTKY:
  • 400  g uzeného masa
  • 1 vejce
  • 2–3 starší rohlíky namočené v mléce
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička sádla
  • sůl a pepř
  • trocha majoránky
  • špetka kmínu
  • na obalení strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme nastrouhané kedlubny, můžeme trochu podlít vodou a chvíli dusíme. Osolíme, zalijeme škrobem smíchaným ve lžíci vody, chvíli povaříme, dochutíme cukrem a odstavíme.

  2. Maso umeleme, přidáme vymačkanou housku, vejce, cibuli orestovanou na lžičce sádla, česnek, pepř a sůl. Podle potřeby můžeme směs zahustit strouhankou. Z hmoty utvoříme válečky, které opečeme na pánvi.

  3. Zapékací misku vymažeme sádlem, poklademe kedlubnovým zelím, na ně poskládáme masové válečky a zapékáme při 180 °C 20–30 minut. Podle potřeby můžeme masové válečky podlévat vodou či vývarem.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Roastbeef

Roastbeef

S čerstvým pečivem a pikantní omáčkou je  doslova božský. Pavel ...
Všehochuť /30.03.15
Biftek s čoko-chilli omáčkou

Biftek s čoko-chilli omáčkou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /23.02.19
Kuře s jablky a pomeranči

Kuře s jablky a pomeranči

Má skvělou chuť a nádherně voní. 

Petra Zachrdlová‚ Hanušovice 

Všehochuť /24.02.12
Roládky se švestkami

Roládky se švestkami

Podáváme s pečenými bramborami.

Hana Dlouhá, Plzeň

Všehochuť /13.11.15
Vepřová krkovice na smetaně

Vepřová krkovice na smetaně

Výborný víkendový oběd.

Eliška Holíčková, Horní Benešov

Všehochuť /16.11.12
Kuře na jablkách a smetaně

Kuře na jablkách a smetaně

Ochutnali jsme na návštěvě u příbuzných a od té doby ho děláme ...

Všehochuť /08.11.15
 

Nejnovější

Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou
Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama