Reklama
Kedlubnový nákyp s karbanátky
Fotogalerie:

Kedlubnový nákyp s karbanátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Růžena Fialová, Hodonín

Ingredience

  • NÁKYP:
  • 1 lžíce sádla nebo másla
  • 1 cibule
  • 8 mladých kedluben
  • podle chuti sůl a cukr
  • 1/2 lžíce škrobové moučky
  • KARBANÁTKY:
  • 400  g uzeného masa
  • 1 vejce
  • 2–3 starší rohlíky namočené v mléce
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička sádla
  • sůl a pepř
  • trocha majoránky
  • špetka kmínu
  • na obalení strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme nastrouhané kedlubny, můžeme trochu podlít vodou a chvíli dusíme. Osolíme, zalijeme škrobem smíchaným ve lžíci vody, chvíli povaříme, dochutíme cukrem a odstavíme.

  2. Maso umeleme, přidáme vymačkanou housku, vejce, cibuli orestovanou na lžičce sádla, česnek, pepř a sůl. Podle potřeby můžeme směs zahustit strouhankou. Z hmoty utvoříme válečky, které opečeme na pánvi.

  3. Zapékací misku vymažeme sádlem, poklademe kedlubnovým zelím, na ně poskládáme masové válečky a zapékáme při 180 °C 20–30 minut. Podle potřeby můžeme masové válečky podlévat vodou či vývarem.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křupavé řízky s parmazánem

Křupavé řízky s parmazánem

Salát má příjemnou pikantní chuť. Marcela Julínková, Praha
Všehochuť /16.12.15
Králík nadivoko

Králík nadivoko

Stejným způsobem se dá připravit i kuře.

Josef Bartušek, Bítovčice

Všehochuť /02.04.13
Krkovička v alobalu

Krkovička v alobalu

Moji kluci mají rádi na talíři kus masa.
Martina Dziadková, Český Těšín
Všehochuť /18.01.10
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
Vepřová rolka plněná špenátem

Vepřová rolka plněná špenátem

Je to vyzkoušený recept, který nikdy nezklame.
Petra Hawlová, Bělá pod Bezdězem
Všehochuť /30.05.13
Minutkový steak s chřestem

Minutkový steak s chřestem

Servírujeme s dresinky v mističkách.

Zdeněk Hlavatý, Uherský Brod

Všehochuť /25.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama