Reklama
Kedlubnový nákyp s karbanátky
Fotogalerie:

Kedlubnový nákyp s karbanátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Růžena Fialová, Hodonín

Ingredience

  • NÁKYP:
  • 1 lžíce sádla nebo másla
  • 1 cibule
  • 8 mladých kedluben
  • podle chuti sůl a cukr
  • 1/2 lžíce škrobové moučky
  • KARBANÁTKY:
  • 400  g uzeného masa
  • 1 vejce
  • 2–3 starší rohlíky namočené v mléce
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička sádla
  • sůl a pepř
  • trocha majoránky
  • špetka kmínu
  • na obalení strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme nastrouhané kedlubny, můžeme trochu podlít vodou a chvíli dusíme. Osolíme, zalijeme škrobem smíchaným ve lžíci vody, chvíli povaříme, dochutíme cukrem a odstavíme.

  2. Maso umeleme, přidáme vymačkanou housku, vejce, cibuli orestovanou na lžičce sádla, česnek, pepř a sůl. Podle potřeby můžeme směs zahustit strouhankou. Z hmoty utvoříme válečky, které opečeme na pánvi.

  3. Zapékací misku vymažeme sádlem, poklademe kedlubnovým zelím, na ně poskládáme masové válečky a zapékáme při 180 °C 20–30 minut. Podle potřeby můžeme masové válečky podlévat vodou či vývarem.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Husička s nádivkou

Husička s nádivkou

Nejlepší je samozřejmě s knedlíkem a zelím. Hana Fialková, Liberec
Všehochuť /15.12.15
Vepřová terina

Vepřová terina

Tak tomu se říká lahůdka! Jestli chceš překvapit hosty něčím výjimečným, pak je ...

Všehochuť /06.01.18
Gratinovaná kotleta

Gratinovaná kotleta

Jednoduchý a chutný recept bez haldy nádobí.

Jitka Nevrkalová, Batelov

Všehochuť /02.09.13
Masové šišky s fazolkami

Masové šišky s fazolkami

Jsou výborné s vařenými brambory.
Zuzana Vokurková, Praha
Všehochuť /26.10.11
Kuřecí steak s pečenou řepou

Kuřecí steak s pečenou řepou

Moje oblíbená variace chutí.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /12.08.14
Plněná vepřová panenka

Plněná vepřová panenka

Velmi dobře vypadá, ještě lépe voní a vůbec nejlépe chutná.

Radim Ponocný, Brno

Všehochuť /21.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu