Reklama
Karbanátky z trouby na paprikovém salátu
Fotogalerie:

Karbanátky z trouby na paprikovém salátu

Libuše Kalousková

Trutnov
Jsou mnohem chutnější než smažené na přepáleném tuku. A příloha je výborná, netradiční.
Libuše Kalousková, Trutnov

Ingredience

  • 4 plátky slanina
  • 1 cibule
  • 500 g maso mleté
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžíce strouhanka
  • 3 lžičky sýr strouhaný
  • 1 vejce
  • 1 lžička hořčice dijonská
  • špetka muškátový oříšek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • svazek petržel nať
  • dle potřeby olej na potření
  • 3 paprika
  • špetka šalotka
  • 1 lžička olej olivový
  • 2 lžíce ocet balsamikový

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na malé kousky, nasucho osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme.
  2. Do mísy vložíme maso, prolisovaný česnek, strouhanku, sýr, vejce, hořčici, muškátový oříšek, sůl, pepř, nadrobno nasekanou petrželku a nakonec osmahnutou cibuli se slaninou. Vše promícháme a tvoříme karbanátky.Naskládáme je na vymazaný plech a ještě je pomažeme olejem i nahoře. Pečeme přibližně 25–30 minut.
  3. Papriky i šalotku nakrájíme na tenké proužky, zakápneme olejem, octem a ochutíme solí a pepřem. Promícháme a na takto připraveném salátu podáváme karbanátky.

    TIP: Strouhanku můžeme připravit z čerstvého rohlíku, je mnohem chutnější.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová všehochuť

Bramborová všehochuť

Na tomto receptu ani chlap nic nezkazí. Karel Kroupa, Praha
Všehochuť /13.07.12
Špenátový krém s lososem

Špenátový krém s lososem

Můj syn ho miluje. A pak že děti nejedí špenát!
Jana Šrámčíková,
...
Všehochuť /08.12.10
Krkovička na česneku

Krkovička na česneku

Na této pochoutce si tvůj muž smlsne.

Dáša Kočí, Žatec

Všehochuť /11.03.14
Jogurtové krabí karbanátky

Jogurtové krabí karbanátky

Proč dělat z krabích tyčinek jen salát? Karbanátky jsou super!
Lucie Bulíčková, ...
Všehochuť /22.09.09
Vepřový steak s jablky

Vepřový steak s jablky

Vepřová krkovice zapečená s jablky, brusinkami a sýrem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem...

Všehochuť /20.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu