Když se ti podaří ji dobře zabalit, vypadá na talíři úžasně. A chutná také skvěle.
Veronika Vostrá, Cheb
Ingredience
- Ingredience
- 1 kapusta
- 300 g strouhanka
- 4 vejce
- 100 g hladká mouka
- 1 cibule
- 3 lžíce olej
- 3 stroužky česnek
- 1,5 lžičky majoránka
- sůl a pepř podle chuti
- 400 g slanina nakrájená na plátky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kapustu omyjeme a nakrájíme na drobnější kousky nebo na nudličky. Nasypeme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut, dokud nejsou měkké. Scedíme, přendáme do mísy a necháme vychladnout.
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostky a orestujeme na pánvi s olejem dosklovita. Potom ji vmícháme ke kapustě. Přisypeme hladkou mouku, strouhanku a vklepneme vejce. Prolisujeme česnek a promícháme. Směs ještě dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
-
3. Na prkénko rozložíme vedle sebe plátky slaniny tak, aby se částečně překrývaly. Přidáme kapustovou sekanou a pečlivě zabalíme. Přendáme do pekáčku, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Podáváme ji teplou s vařenými brambory nebo studenou s hořčicí a čerstvým pečivem.
TIP: Do sekané můžeš přidat i mleté maso – nejlépe v poměru 1:1. Dobrá je i na kousky pokrájená a osmažená klobása, slanina nebo uzené.