Reklama
Kapustová sekaná
Fotogalerie:

Kapustová sekaná

Veronika Vostrá

Cheb

Když se ti podaří ji dobře zabalit, vypadá na talíři úžasně. A chutná také skvěle.

Veronika Vostrá, Cheb

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kapusta
  • 300 g strouhanka
  • 4 vejce
  • 100 g hladká mouka
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olej
  • 3 stroužky česnek
  • 1,5 lžičky majoránka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400 g slanina nakrájená na plátky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kapustu omyjeme a nakrájíme na drobnější kousky nebo na nudličky. Nasypeme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut, dokud nejsou měkké. Scedíme, přendáme do mísy a necháme vychladnout.

  2. krok2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostky a orestujeme na pánvi s olejem dosklovita. Potom ji vmícháme ke kapustě. Přisypeme hladkou mouku, strouhanku a vklepneme vejce. Prolisujeme česnek a promícháme. Směs ještě dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

  3. krok3

    3. Na prkénko rozložíme vedle sebe plátky slaniny tak, aby se částečně překrývaly. Přidáme kapustovou sekanou a pečlivě zabalíme. Přendáme do pekáčku, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Podáváme ji teplou s vařenými brambory nebo studenou s hořčicí a čerstvým pečivem.

    TIP: Do sekané můžeš přidat i mleté maso – nejlépe v poměru 1:1. Dobrá je i na kousky pokrájená a osmažená klobása, slanina nebo uzené.

Pošli recept! 10/2012 (3.9.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Schované masíčko

Schované masíčko

Sekanou můžeš nahradit šunkou. Nikola Kratochvílová, Česká Lípa
Všehochuť /08.07.14
Plněné kuřecí prso

Plněné kuřecí prso

Elegantní oběd, který si všichni zamilují.
Eva Šarfová, Benešov
Všehochuť /23.02.10
Vepřové kotlety s kapary

Vepřové kotlety s kapary

Kotlety se dají připravit na mnoho způsobů a většinou jsou u svátečního ...
Všehochuť /23.12.13
Babiččiny maxizávitky

Babiččiny maxizávitky

Můžeš přidat zeleninovou oblohu.

Monika Mikešová, Hradec Králové

Všehochuť /02.07.15
Kuřecí kapsa „caprese“

Kuřecí kapsa „caprese“

Lahodná a zdravá večeře, která ti určitě zachutná.

Václav Spal, Rakovník

Všehochuť /09.07.16
Veselá nádivka

Veselá nádivka

Při pečení této nádivky používám formy s různými motivy.

Martina Antalová, ...

Všehochuť /26.03.15
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama