Reklama
Kapustová sekaná
Fotogalerie:

Kapustová sekaná

Veronika Vostrá

Cheb

Když se ti podaří ji dobře zabalit, vypadá na talíři úžasně. A chutná také skvěle.

Veronika Vostrá, Cheb

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kapusta
  • 300 g strouhanka
  • 4 vejce
  • 100 g hladká mouka
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olej
  • 3 stroužky česnek
  • 1,5 lžičky majoránka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400 g slanina nakrájená na plátky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kapustu omyjeme a nakrájíme na drobnější kousky nebo na nudličky. Nasypeme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut, dokud nejsou měkké. Scedíme, přendáme do mísy a necháme vychladnout.

  2. krok2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostky a orestujeme na pánvi s olejem dosklovita. Potom ji vmícháme ke kapustě. Přisypeme hladkou mouku, strouhanku a vklepneme vejce. Prolisujeme česnek a promícháme. Směs ještě dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

  3. krok3

    3. Na prkénko rozložíme vedle sebe plátky slaniny tak, aby se částečně překrývaly. Přidáme kapustovou sekanou a pečlivě zabalíme. Přendáme do pekáčku, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Podáváme ji teplou s vařenými brambory nebo studenou s hořčicí a čerstvým pečivem.

    TIP: Do sekané můžeš přidat i mleté maso – nejlépe v poměru 1:1. Dobrá je i na kousky pokrájená a osmažená klobása, slanina nebo uzené.

Pošli recept! 10/2012 (3.9.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králičí rizoto

Králičí rizoto

Lehké a velmi zdravé jídlo. Zkus je také! Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Všehochuť /15.02.16
Hovězí na houbách s rajčaty

Hovězí na houbách s rajčaty

Výborný recept na úpravu hovězího masa.
Jitka Ludvíková, Trutnov
Všehochuť /14.06.12
Přírodní řízek s bramborovou kaší

Přírodní řízek s bramborovou kaší

Připrav kaši s hráškem, cibulkou a křupinkami.
Lenka Nešporová, Praha
Všehochuť /06.05.11
Bažant na zelenině

Bažant na zelenině

Milan Matoušek, Třebíč

Všehochuť /25.10.19
Řízečky v listové peřince

Řízečky v listové peřince

Hodí se také jako studená chuťovka. 

Kristýna Faigelová, Brno 

Všehochuť /24.02.12
Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Jako přílohu podávám několik druhů pečiva v menších porcích.

Petra Hlavsová, ...

Všehochuť /23.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama