Reklama
Kapustová sekaná
Fotogalerie:

Kapustová sekaná

Veronika Vostrá

Cheb

Když se ti podaří ji dobře zabalit, vypadá na talíři úžasně. A chutná také skvěle.

Veronika Vostrá, Cheb

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kapusta
  • 300 g strouhanka
  • 4 vejce
  • 100 g hladká mouka
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olej
  • 3 stroužky česnek
  • 1,5 lžičky majoránka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400 g slanina nakrájená na plátky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kapustu omyjeme a nakrájíme na drobnější kousky nebo na nudličky. Nasypeme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut, dokud nejsou měkké. Scedíme, přendáme do mísy a necháme vychladnout.

  2. krok2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostky a orestujeme na pánvi s olejem dosklovita. Potom ji vmícháme ke kapustě. Přisypeme hladkou mouku, strouhanku a vklepneme vejce. Prolisujeme česnek a promícháme. Směs ještě dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

  3. krok3

    3. Na prkénko rozložíme vedle sebe plátky slaniny tak, aby se částečně překrývaly. Přidáme kapustovou sekanou a pečlivě zabalíme. Přendáme do pekáčku, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Podáváme ji teplou s vařenými brambory nebo studenou s hořčicí a čerstvým pečivem.

    TIP: Do sekané můžeš přidat i mleté maso – nejlépe v poměru 1:1. Dobrá je i na kousky pokrájená a osmažená klobása, slanina nebo uzené.

Pošli recept! 10/2012 (3.9.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečený bažant s masovou nádivkou

Pečený bažant s masovou nádivkou

Pro gurmány Josef Bartušek, Bítovčice
Všehochuť /15.02.18
Krkovička s cibulovými kroužky a selskými bramborami

Krkovička s cibulovými kroužky a selskými bramborami

Krkovice zůstáva i po prudkém osmažení velmi šťavnatá a chutná.

Denisa Jiříčková,...

Všehochuť /21.09.14
Medailonky v těstíčku z nivy

Medailonky v těstíčku z nivy

Maso z vepřové pečeně je dokonale libové,  hodí se i při dietách – ...

Všehochuť /05.07.14
Plněné plátky

Plněné plátky

Podáváme s bramborem nebo s rýží.

Pavla Tomanová, Orlová

Všehochuť /25.01.16
Kuřecí játra s rajčatovou omáčkou

Kuřecí játra s rajčatovou omáčkou

Uvař je, když chceš mít oběd rychle hotový.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Všehochuť /24.05.11
Krkovička ve varném sáčku

Krkovička ve varném sáčku

Přidat můžeš i další zeleninu podle vlastní chuti.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Všehochuť /29.07.15
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama