Reklama
Kapustová sekaná
Fotogalerie:

Kapustová sekaná

Veronika Vostrá

Cheb

Když se ti podaří ji dobře zabalit, vypadá na talíři úžasně. A chutná také skvěle.

Veronika Vostrá, Cheb

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kapusta
  • 300 g strouhanka
  • 4 vejce
  • 100 g hladká mouka
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olej
  • 3 stroužky česnek
  • 1,5 lžičky majoránka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400 g slanina nakrájená na plátky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kapustu omyjeme a nakrájíme na drobnější kousky nebo na nudličky. Nasypeme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut, dokud nejsou měkké. Scedíme, přendáme do mísy a necháme vychladnout.

  2. krok2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostky a orestujeme na pánvi s olejem dosklovita. Potom ji vmícháme ke kapustě. Přisypeme hladkou mouku, strouhanku a vklepneme vejce. Prolisujeme česnek a promícháme. Směs ještě dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

  3. krok3

    3. Na prkénko rozložíme vedle sebe plátky slaniny tak, aby se částečně překrývaly. Přidáme kapustovou sekanou a pečlivě zabalíme. Přendáme do pekáčku, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Podáváme ji teplou s vařenými brambory nebo studenou s hořčicí a čerstvým pečivem.

    TIP: Do sekané můžeš přidat i mleté maso – nejlépe v poměru 1:1. Dobrá je i na kousky pokrájená a osmažená klobása, slanina nebo uzené.

Pošli recept! 10/2012 (3.9.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Debrecínka s jarním salátem

Debrecínka s jarním salátem

Pavel Štrougal, Ústí n. Labem
Všehochuť /24.04.18
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Použij nakládaný pepř, z klasického to nejde.

Eva Marková, Jičín

Všehochuť /06.02.15
Panenkové špízy se žampiony

Panenkové špízy se žampiony

Dostat maso do našich dětí je docela problém. Naštěstí obírání špízů považují za...
Všehochuť /07.06.13
Hovězí pečeně se slaninou

Hovězí pečeně se slaninou

Pomalu pečené hovězí nám vždy udělá radost.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /11.06.13
Kuře pečené v peřině

Kuře pečené v peřině

Pravé lesní houby žampiony nenahradíš. 

Jana Smejkalová, Havlíčkova Borová

...
Všehochuť /23.02.16
Steaky s houbovou omáčkou na víně

Steaky s houbovou omáčkou na víně

LUXUSNÍ ZÁŽITEK

Dobře připravený steak nepotřebuje komplikovaný doprovod. Lahodná ...

Všehochuť /12.08.18
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama