Reklama
Kapří hranolky s citronovou majonézou
Fotogalerie:

Kapří hranolky s citronovou majonézou

Alena Roubalová

Třeboň

Ryby u nás jíme často – a vždy je to svátek.

Alena Roubalová, Třeboň

Ingredience

  • 600 g vykoštěný filet kapra
  • šťáva z 1 citronu
  • trocha soli
  • 2 vejcce
  • 100 g hladká mouka
  • 200 g strouhanka
  • olej na smažení
  • Citronová majonéza:
  • 1 citron
  • 2 žloutky
  • olej trocha soli
  • trocha cukru moučky 300 ml

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Filety z kapra omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Vymačkáme šťávu z jednoho  citronu a kapra potřeme, aby ztratil silnou rybí příchuť. Poté nakrájíme filátka na pruhy – hranolky a osolíme. Vejce  prošleháme v misce a kapra obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Na závěr smažíme kapra v oleji asi šest minut do zlatavé barvy.

  2. Na citronovou majonézu omyjeme citron mýdlovou vodou, poté čistou vodou a osušíme. Nastrouháme kůru na jemném struhadle. Šťávu z citronu vymačkáme do mísy a přidáme dva žloutky. Mírně osolíme a buďto ruční metlou, nebo elektrickým šlehačem šleháme a velmi pozvolna přiléváme olej do zhoustnutí. Na závěr přidáme strouhanou kůru a dochutíme moučkovým cukrem a případně solí. Kdyby se majonéza náhodou srazila při šlehání, vyklepneme do čisté mísy další žloutky a znovu pozvolna přiléváme sraženou směs. Tím ji napravíme – majonéza se spojí a zhoustne. Rybu podáváme samotnou jako předkrm, anebo s brambory.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos s grilovanou zeleninou

Losos s grilovanou zeleninou

Losos patří mezi nejchutnější a nejzdravější ryby, a i když se nám ...
Všehochuť /22.02.13
Špikované kuřecí prso na smetaně

Špikované kuřecí prso na smetaně

Zdobíme kysanou smetanou a brusinkami.

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /07.04.16
Vepřová pečínka s brusinkami

Vepřová pečínka s brusinkami

V neděli musí být na stole kus masa, jinak bych si nepochutnal.
Jiří Knížek, Praha
Všehochuť /03.01.14
Kuřecí na houbách s olivami

Kuřecí na houbách s olivami

Pórek a tymián omáčku provoní, spojení chutí je dokonalé.

Vlasta Kunová, ...

Všehochuť /18.09.13
Ďábelské kuřecí ragú

Ďábelské kuřecí ragú

Velmi chutný a rychlý oběd pro milovníky pikantních jídel.

Lucie Blahová, ...

Všehochuť /22.09.12
Medailonky v těstíčku z nivy

Medailonky v těstíčku z nivy

Maso z vepřové pečeně je dokonale libové,  hodí se i při dietách – ...

Všehochuť /05.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu