Dalibor Marounek, Roudnice
Ingredience
- 1 kg podkov z kapra
- 4 stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- trocha soli a kmínu
- 300 g bílého chřestu
- podle potřeby máslo
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- špetka tymiánu a pepře
- 100 ml bílého vína
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kapra potřeme utřeným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme a necháme 30 minut odležet.
-
Chřest oloupeme, odstraníme dřevnatý stonek a nakrájíme na 10 cm dlouhé špalíčky. Kapra narovnáme do pekáče, poklademe kousky másla, obložíme špalíčky chřestu, posypeme kolečky cibule a proužky papriky, okořeníme tymiánem a pepřem a dáme péct.
-
Po 10 minutách podlijeme vínem a pečeme ještě 10 minut. Hotové podkovy rozložíme na talíře, přelijeme lžící šťávy a obložíme chřestem a zeleninou.