Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené rybí ragú
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3241 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 350 g
Tuky 141 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová ragú z ryb, plodů moře nebo i z kuřecího masa zapékaná s kaší jsou typická pro Velkou Británii. Vyzkoušejte je i vy!

Suroviny

oloupané
+ 70 ml navíc
sůl
pepř
čerstvě mletý
pepř celý 10 kuliček
malá, rozčtvrcená
pórek 1 ks
na plátky
bělomasá ryba 750 g
mražených bez kostí, bez kůže (pangasius, tilapie, halibut, treska, platýz…), lehce povolených a pokrájených na kousky velikosti sousta
+ na vymazání
petrželka hrst
nasekaná
krevety 125 g
předvařené, loupané
vejce 3 ks
vařená, nahrubo nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V osolené vodě uvařte pokrájené brambory doměkka. Slijte, přilijte 70 ml mléka a rozšťouchejte na kaši.Osolte a opepřete.

2

Zbylé mléko přiveďte k varu spolu s pepřem, cibulí a bobkovým listem. Sejměte z ohně, přiklopte a nechte 10 minut stát. Vložte rybu, vařte 5–10 minut a sceďte. Rybu i tekutinu uchovejte.

3

Na másle opékejte pórek 3 minuty. Zaprašte moukou a míchejte minutu. Zalijte ochuceným mlékem, prošlehejte a vařte do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte nasekanou petrželku.

4

Zapékací nádobu vymažte máslem. Dejte do ní rybu, omáčky, krevety a vejce. Zakryjte bramborovu kaší a pečte 20–30 minut.

DEJTE SI POZOR!
Obchodníci často prodávají rozmrazené ryby jako chlazené (například pangasia téměř vždy) – dejte si na to pozor a zeptejte se prodávajícího. Něco takového nemá cenu kupovat.

NĚCO NAVÍC
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Komentáře

26.05.2015 13:56

Vážená redakce, zkoušeli jste to vůbec uvařit? Odhad času je naprosto mimo. Příprava rozhodně není do 30 minut, jestliže se tím nezabývají tři lidi najednou. Mně to celé zabralo téměř dvě hodiny. Bohužel to není ojedinělý jev na vašich stránkách. Dost si tím kazíte reputaci. Jídlo jinak celkem dobré, ale rychlá večeře to skutečně není.

05.10.2015 15:05

Milá Regino, ano, recept jsme vařili a čas odpovídá údajům zde uvedeným. 30 minut zahrnuje dobu nutnou na přípravu (tedy mytí, škrabání zeleniny a podobné přípravné práce), ne zapékání samotné.

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč