Reklama
Kančí medailonky s višňovou omáčkou
Fotogalerie:

Kančí medailonky s višňovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Příjemně pikantní spojení

Podle receptu Pavly Švédové ze Šumperka



Ingredience

  • 800  g vykostěného kančího hřbetu
  • jalovec
  • tymián
  • rozmarýn
  • nové koření
  • 60  ml olivového oleje
  • 1 cibule
  • sůl
  • OMÁČKA:
  • 200 g vypeckovaných višní (i mražených)
  • 50 ml griotky
  • 100 ml červeného vína
  • 2 kousky celé skořice
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Kančí hřbet očistíme, odblaníme a nakrájíme na 2 cm silné plátky. Maso ze všech stran potřeme olivovým olejem.
  2. krok2

    Přidáme divoké koření – několik kuliček jalovce, čerstvý nebo sušený tymián, rozmarýn, nové koření a nakrájenou cibuli. Vše důkladně promícháme s masem, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 1 až 2 dny odležet v chladu.

  3. krok3

    Višně vložíme do kastrolu, přidáme cukr a zahříváme, až začnou pouštět šťávu. Zalijeme griotkou a červeným vínem, přidáme skořici a citronovou kůru a přivedeme k varu.

  4. Nezakryté mírně vaříme 10 minut. Škrob rozmícháme v trošce studené vody a omáčku zahustíme. Podle chuti ji můžeme dosladit.

  5. Naložené maso opékáme zprudka na pánvi z obou stran 10 minut, průběžně otáčíme. Po vyjmutí z pánve osolíme a podáváme s višňovou omáčkou.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Restovaná  jatýrka v listovém těstě

Restovaná jatýrka v listovém těstě

Jídlo musí být nejen chutné, ale mělo by potěšit i naše oči. Proč si tedy čas ...
Všehochuť /07.06.12
Sekaná z králíka

Sekaná z králíka

Když už nevíš, co z králíka, upeč si ji.
Vendula Dandová, Žihobce
Všehochuť /18.02.10
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Králičí stehna na víně

Králičí stehna na víně

Trochu vína si nech i na zapití.

Šárka Kvapilová, Olomouc

Všehochuť /12.01.15
Kachní prsa na víně

Kachní prsa na víně

Kachní maso je velice delikátní.

Václav Spal, Rakovník

Všehochuť /20.07.15
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama