Reklama
Reklama
Kachní stehýnka s jablky
Fotogalerie:

Kachní stehýnka s jablky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělá vánoční pečínka


Jana Pavlátová, Příbram

Ingredience

  • 2 kachní stehna (čtvrtky)
  • trocha soli
  • špetka tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 jablka
  • hrst rozinek
  • 400 g sterilovaného červeného zelí
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • kmín
  • 100 ml červeného vína

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kachní stehna ze všech stran osolíme a vložíme do pekáče. Posypeme je čerstvým nebo sušeným tymiánem, přidáme celé stroužky česneku a mírně podlijeme vodou. Přikryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme 1,5 hodiny. 

  2. krok2

    Odkryjeme, a pokud kachna pustila hodně sádla, trochu odebereme a podlijeme vodou. Do výpeku přidáme na kostky nakrájené jablko, rozinky a pečeme při 190 °C bez pokličky další hodinu. Občas kachnu zkontrolujeme a podle potřeby poléváme výpekem. 

  3. krok3

    Zelí: na oleji v kastrolu zpěníme cibuli, přidáme zelí, osolíme a okmínujeme. Podlijeme červeným vínem a dusíme, až je zelí měkké a víno vyvařené. Pět minut před koncem dušení do zelí nastrouháme zbylé jablko.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečený bažant s masovou nádivkou

Pečený bažant s masovou nádivkou

Pro gurmány Josef Bartušek, Bítovčice
Všehochuť /15.02.18
Husitská směs

Husitská směs

Bez ní se neobejde žádná rodinná oslava.

Jitka Pavlíková, Strakonice


Všehochuť /14.01.16
Dobrý kančí guláš

Dobrý kančí guláš

Kančí guláš pro úsporu času můžeme připravit v tlakovém hrnci.

Natalija ...

Všehochuť /15.01.14
Jitrnicové kuličky

Jitrnicové kuličky

Jitrnicové kuličky připravuji podobně jako karbanátky. Jsou výborné a hlavně ...
Všehochuť /31.05.10
Lososové filety a sýrové rizoto

Lososové filety a sýrové rizoto

Věřím, že Vás jemná chuť smetanové rýže s parmezánem nadchne tak jako ...
Všehochuť /07.10.14
Filet z lososa s omáčkou

Filet z lososa s omáčkou

Mezi rybami nemá losos konkurenci.

Hana Kupková, Ostrava

Všehochuť /08.02.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama