Reklama
Kachní prsíčka se špeclemi
Fotogalerie:

Kachní prsíčka se špeclemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kachní maso je zdravé


Robert Nerad

Ingredience

  • 4 kusy kachních prsíček
  • sůl
  • čerstvě podrcený pep
  • trocha oleje
  • 4 cibule
  • 50  g slaniny
  • 5 lžic medu
  • ŠPECLE:
  • 400 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli + trocha do vody
  • 2 vejce
  • 120 ml mléka
  • 1 lžička másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Prsíčka na kůži nařežeme ostrým nožem do mřížky. Maso dobře osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme je chvíli rozležet a pak opečeme na olejem potřené pánvi. Nejdřív kůží dolů, poté je otočíme a opečeme i ze spodní strany.

  2. Prsíčka přendáme do pekáčku, zalijeme výpekem z pánve, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka.

  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a opečeme na zpěněné slanině lehce dozlatova. Zalijeme ji medem a dál pečeme dozlatova. Podle chuti osolíme a opepříme, můžeme zakápnout několika kapkami citronové šťávy.

  4. krok4

    Připravíme si špecle: mouku nasypeme do mísy. Přidáme sůl, obě vejce a mléko a vymícháme hladké těsto. Pokud je příliš tuhé, můžeme přidat ještě trochu mléka nebo vodu.

  5. krok5

    Dáme vařit vodu a osolíme ji. Do vroucí vody přes cedník prolisujeme těsto, pokud nemáme speciální cedník, natrháme těsto lžičkou.

  6. Když špecle vyplavou, vyjmeme je do hrnce s vlažnou vodou. Pak je přecedíme a promastíme rozpuštěným máslem

  7. Promícháme je s osmaženou cibulkou a servírujeme k pečeným kachním prsíčkům.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zámecké srnčí

Zámecké srnčí

Skvělá pochoutka z divočiny. Zuzana Svobodová, Věstín 
Všehochuť /08.02.12
Kuřecí s hořčicí a sladkou smetanou

Kuřecí s hořčicí a sladkou smetanou

Omáčky už dělám raději rovnou víc, moc nám ke kuřecímu masu chutná.

Eva ...

Všehochuť /06.12.13
Kuřecí nudličky se slunečnicovým semínkem na zeleninové rýži

Kuřecí nudličky se slunečnicovým semínkem na zeleninové rýži

Slunečnicová semínka dodají pokrmu příjemné aroma a fantastický chuťový rozměr.

...

Všehochuť /23.08.14
Pikantní kapří plátky na grilu

Pikantní kapří plátky na grilu

Rybí maso zůstane šťavnaté.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /26.09.15
Hovězí steak na zelenině

Hovězí steak na zelenině

Je to dietní a rychlá úprava masa.
Libuše Hlaváčová, Brno
Všehochuť /04.02.10
Svařáček

Svařáček

Zahřeje i krásně provoní byt.

Helena Svobodová, Poděbrady

Všehochuť /07.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu