Kachní maso je zdravé
Robert Nerad
Ingredience
- 4 kusy kachních prsíček
- sůl
- čerstvě podrcený pep
- trocha oleje
- 4 cibule
- 50 g slaniny
- 5 lžic medu
- ŠPECLE:
- 400 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli + trocha do vody
- 2 vejce
- 120 ml mléka
- 1 lžička másla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Prsíčka na kůži nařežeme ostrým nožem do mřížky. Maso dobře osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme je chvíli rozležet a pak opečeme na olejem potřené pánvi. Nejdřív kůží dolů, poté je otočíme a opečeme i ze spodní strany.
-
Prsíčka přendáme do pekáčku, zalijeme výpekem z pánve, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka.
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a opečeme na zpěněné slanině lehce dozlatova. Zalijeme ji medem a dál pečeme dozlatova. Podle chuti osolíme a opepříme, můžeme zakápnout několika kapkami citronové šťávy.
-
Připravíme si špecle: mouku nasypeme do mísy. Přidáme sůl, obě vejce a mléko a vymícháme hladké těsto. Pokud je příliš tuhé, můžeme přidat ještě trochu mléka nebo vodu.
-
Dáme vařit vodu a osolíme ji. Do vroucí vody přes cedník prolisujeme těsto, pokud nemáme speciální cedník, natrháme těsto lžičkou.
-
Když špecle vyplavou, vyjmeme je do hrnce s vlažnou vodou. Pak je přecedíme a promastíme rozpuštěným máslem
-
Promícháme je s osmaženou cibulkou a servírujeme k pečeným kachním prsíčkům.