Kachna s jablky
Fotogalerie:

Kachna s jablky

Dana Dostálová

Pavlov

Nejlepší je s hranolky nebo s kaší.

Dana Dostálová, Pavlov

Ingredience

  • 2 středně velké divoké kachny
  • trocha soli a kmínu
  • 200 g anglická slanina
  • 2 jablka
  • 2 kostky drůbeží bujon
  • 250 ml víno
  • 250 ml pivo
  • 5 lžic tekutý med
  • podle chuti vegeta
  • trocha tymiánu
  • trocha bazalky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Kachny nasolíme a posypeme kmínem. Prošpikujeme proužky anglické slaniny a zbytek v plátcích položíme  navrch. Kolem kachen naskládáme nakrájená jablka.

  2. Ve džbánku si připravíme zálivku: slijeme dohromady víno a pivo‚ přidáme dva bujony‚ med a podle chuti vegetu‚ tymián i bazalku. Směsí kachny podlijeme. Pečeme při 200 °C asi 2 hodiny. Občas přelijeme šťávou.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Panenka na žampionech

Panenka na žampionech

Kvalitní maso v jednoduché úpravě. Andrea Jílková, Polička
Všehochuť /14.02.16
Špenátový závin s pršutem

Špenátový závin s pršutem

Rychlé pohoštění pro přátele.

Jiřina Jirušková, Praha

Všehochuť /10.12.12
Králík pečený se sýrem a šlehačkou

Králík pečený se sýrem a šlehačkou

Hodí se k němu  krokety či hranolky.

Lenka Bukáčková, Žďár nad ...

Všehochuť /16.12.15
Jehněčí na zelenině

Jehněčí na zelenině

Kdo nemá rád jehněčí, nahradí je vepřovým.

Jaroslava Pešková, Rankov

Všehochuť /14.12.12
Vajíčková pomazánka s hráškem

Vajíčková pomazánka s hráškem

Skvělá na chlebíčky nebo na jednohubky.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Všehochuť /05.06.14
Kuřecí špízy se zeleninou a se slaninou

Kuřecí špízy se zeleninou a se slaninou

Posílám další variaci na téma kuřecí maso. Inspiruj se i ty.
Michaela Stiblanová, ...
Všehochuť /29.10.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama