Kachna pečená na černém pivu
Fotogalerie:

Kachna pečená na černém pivu

Lucie Novotná

Přerov
Kachna je ideální pro nedělní pohoštění, musíme však vědět, jak ji správně připravit.
Lucie Novotná, Přerov

Ingredience

  • 1 kachna
  • 1 hlíza zázvor
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • hrst rozinky
  • 200 ml pivo černé
  • 1 knedlík houskový
  • dle chuti řepa červená nakládaná

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Kachnu umyjeme, osušíme a naporcujeme. Čerstvý zázvor omyjeme, oloupeme, najemno nastrouháme a smícháme se solí a kmínem. Touto směsí kachnu potřeme, posypeme rozinkami a zalijeme černým pivem.
  2. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C a nezapomeneme občas podlévat. Pečeme asi 1,5 hodiny, dokud není maso úplně měkké.
  3. Kachničku podáváme s houskovým knedlíkem a salátem z červené řepy.
     
    TIP: Jestli nemáš ráda červenou řepu, zpestři si jídlo třeba kedlubnovým zelím.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Steak s bramborovými lupínky

Steak s bramborovými lupínky

Tatarka a brusinky dotvoří výslednou chuť.  Dominika Caisová, Zlín
Všehochuť /04.07.14
Perkelt s paprikou

Perkelt s paprikou

Hovězí maso je u nás hitovka. Vepřové je moc tučné
a kuřecí zase suché.

Linda ...

Všehochuť /29.10.16
Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Smažená jako řízek, je chutná a barevná.
Petra Gombošová, Trstené pri Hornáde
Všehochuť /10.10.08
Plněné jogurtové řízečky

Plněné jogurtové řízečky

Připravuji je k nedělnímu obědu.

Lucie Bulíčková, Počátky

Všehochuť /02.10.13
Smažená králičí stehna

Smažená králičí stehna

Budeš koukat, jaká je to dobrota.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /11.02.15
Aspik z uzené makrely a krevet

Aspik z uzené makrely a krevet

Předvařené krevety kupuji v supermarketu.

Libuše Jelínková, Prostějov

Všehochuť /16.01.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama