Reklama
Kachna na zelí s jablky
Fotogalerie:

Kachna na zelí s jablky

Vladimíra Machková

Frýdek-Místek

Patří mezi naše slavnostní jídla.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 1 kachna
  • sůl podle potřeby
  • trocha mletého pepře
  • mletá červená paprika
  • 600 g kysané zelí
  • 3 jablka
  • 3 zrnka pepř
  • 2 bobkové listy
  • podle potřeby drůbeží vývar

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Kachnu omyjeme, vložíme do osolené vody a vaříme 15 minut. Potom ji vyndáme, ze všech stran osolíme, opepříme a posypeme mletou červenou paprikou.

  2. Kyselé zelí promícháme s oloupanými a nastrouhanými jablky. Polovinu zelí rozložíme na dno pekáče a položíme na ně zrnka pepře s bobkovými listy.

  3. Částí zelí naplníme břišní dutinu kachny a přidáme ji do pekáče. Navrch přisypeme zbytek zelí. Podlijeme drůbežím vývarem (pokud nemám drůbeží vývar, použiji kostku drůbežího bujonu).

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme výpekem. Podáváme s knedlíky nebo vařenými brambory.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová plec s česnekovou omáčkou

Vepřová plec s česnekovou omáčkou

Na prošpikování můžeš použít i anglickou slaninu, ale měla by být hodně prorostlá. ...
Všehochuť /12.03.17
Kuře a la jehně

Kuře a la jehně

Recept se ti bude hodit pokaždé, když nebudeš mít po ruce jehněčí maso. Chutná ...
Všehochuť /24.11.08
Špízy z trouby

Špízy z trouby

Jestli nemáte rádi vepřové, použij kuřecí.

Jana Kubištová, Jihlava

Všehochuť /24.03.13
Krkovička v bylinkovém kabátku

Krkovička v bylinkovém kabátku

Jaru svědčí rychlé úpravy masa – a pokud je to v kombinaci s bylinkami, tak je to o to ...

Všehochuť /20.04.12
Krakonošská krkovice

Krakonošská krkovice

Oběd, na kterém si pochutná celá rodina.
Lenka Hellerová, Rumburk
Všehochuť /14.03.12
Srnčí kýta na višních

Srnčí kýta na višních

Zvěřinu mě naučil připravovat táta, velký gurmán.

Markéta Kopečná, Praha

Všehochuť /02.05.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu