Reklama
Kachna na pomerančích
Fotogalerie:

Kachna na pomerančích

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Delikatesa, která stojí za vyzkoušení.

Denisa Míková, Chomutov

Ingredience

  • 4 vykostěná kachní prsa
  • podle potřeby sůl
  • trocha kmínu
  • 3 lžíce medu
  • 2 pomeranče na šťávu
  • z 1 citronu šťáva
  • 1 pomeranč na plátky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Kachní prsa omyjeme, osušíme a pak opatrně odstraníme kosti. Kůži ponecháme. Z obou stran je potom dostatečně osolíme a okmínujeme. Kachna potřebuje soli víc než kuře. Připravíme si pomerančovou i citronovou šťávu. Vezmeme metličku a med s oběma šťávami dobře prošleháme. 

  2. 2. Maso naložíme do takto připravené marinády a potom necháme v chladu, nejlépe v lednici, uležet alespoň dvě hodiny. 

  3. 3. Vyjmeme z lednice a na suché pánvi zprudka maso opečeme z obou stran. Potom ho i s vypečenou šťávou přeložíme do pekáčku, na maso rozložíme plátky pomeranče a zakryté pečeme v troubě při teplotě 180 °C asi 30 minut. Nejvhodnější přílohou jsou pečené brambory, které můžeme připravit současně.


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kachní prsa na víně

Kachní prsa na víně

Kachní maso je velice delikátní. Václav Spal, Rakovník
Všehochuť /20.07.15
Kuličky v rajčatové omáčce

Kuličky v rajčatové omáčce

Kombinaci mletého masa a rajčatové omáčky prostě milujeme.
Všehochuť /29.07.13
Kuře se zelím na víně

Kuře se zelím na víně

Kysané zelí dodá kuřátku skvělou chuť.
Marina Pospíšilová, Brno-Lesná
Všehochuť /12.01.09
Vepřový bok na medu

Vepřový bok na medu

Martina Antalová, Odolena Voda
Všehochuť /30.06.18
Barevné knedlíky

Barevné knedlíky

Říkáme jim také špekové míčky.
Erika Uchytilová, Praha
Všehochuť /04.08.11
Kuřecí kapsa s tajemstvím

Kuřecí kapsa s tajemstvím

Sušená rajčata dodají masu zajímavou chuť.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /03.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu