Reklama
Jelení řízky na smetaně
Fotogalerie:

Jelení řízky na smetaně

Martina Miláčková
Martina Miláčková
Žatec

Pokud nemáte maso ze zvěřiny, můžete použít i vepřové a chutná to také skvěle.

Martina Miláčková, Žatec

Ingredience

  • 1 kg zvěřina z kýty
  • 8 větších rajčata
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 1 cibule
  • 1 33% smetana
  • 3 - 5 lžic olej
  • 50 g máslo
  • 300 ml bílé víno
  • hladká mouka na obalení řízečků

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

300 - 500 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a osmažíme v hlubší pánvi či hrnci na oleji dočevena. Takto připravené si je necháme pod podkličkou v pánvi v teple.
  2. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme v hrnci na másle (cibule nesmí být tmavá). Na cibulku vložíme spařená, oloupaná rajčata, která jsme si pokrájeli na větší kousky a osolíme. Několikrát promícháme a dusíme. Jakmile je šťáva vydušená, přilijeme šlehačku a zamícháme (dále již nevaříme).

  3. Připravené osmažené řízky nyní vyndáme z hrnce a přidáme do výpeku bílé víno, oříšek másla a trochu hladké mouky, promícháme, osolíme, opepříme a necháme vařit cca 10 minut, aby šťáva zhoustla. Pak vložíme zpět řízky do šťávy a přelijeme připravenými rajčaty se šlehačkou. Vše spolu prohřejeme. Jako přílohu podáváme dušenou rýži.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srdce na karí

Srdce na karí

Pikantní karí zjemní smetana. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Všehochuť /19.02.16
Sekané řízky plněné špenátem a mozzarelou

Sekané řízky plněné špenátem a mozzarelou

Když už jsem nevěděla, co rodině uvařit, napadl mě tento recept a měl obrovský ...

Všehochuť /22.10.14
Dědova zelňačka

Dědova zelňačka

Dá se vařit bez kuřecích kostí, ale není to ono.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory ...
Všehochuť /29.03.10
Jehněčí s koriandrem

Jehněčí s koriandrem

Chuť a vůně koriandru je velmi příjemná.

Zuzana Jarošová, Tábor

Všehochuť /31.05.15
Vepřová krkovice se šunkou a hermelínem

Vepřová krkovice se šunkou a hermelínem

Vepřová krkovice plněná šunkou a hermelínem, smažená ve vaječném těstíčku.

Pavel ...

Všehochuť /18.09.12
Vepřové nudličky Stroganoff

Vepřové nudličky Stroganoff

Jednoduché, rychlé a moc dobré.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Všehochuť /11.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu