Reklama
Jelení ragú
Fotogalerie:

Jelení ragú

Tereza Šrámková

Brno

Vynikající přílohou jsou americké brambory. 

Tereza Šrámková, Brno 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 500g jelení maso bez kosti
  • 1 cibule
  • 2 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celer
  • kousek sádlo
  • 200ml červené víno
  • trocha celý pepř. nové koření, jalovec a bobkový list
  • 1 hrst houby (čerstvé, sušené, mražené)
  • 1 lžíce rybízová marmeláda
  • podle potřeby sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Jelení maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a kořenovou zeleninu na menší kousky. Na sádle osmahneme maso tak, aby se ze všech stran zatáhlo, vyjmeme a dáme chvíli stranou. Ve stejném kastrolu osmahneme cibuli a kořenovou zeleninu, po chvilce vrátíme maso zpět a podlijeme vínem. 

  2. Pepř, nové koření a jalovec rozdrtíme v hmoždíři a maso posypeme. Přidáme bobkový list a vše zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Dusíme doměkka asi hodinu a půl. Před koncem přidáme houby a marmeládu, rozmícháme a ještě 10 minut povaříme. Podle potřeby osolíme. 

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jehněčí s česnekem, rozmarýnem a jalovcem

Jehněčí s česnekem, rozmarýnem a jalovcem

Podle receptu Radky Sváčkové z Vysokého Mýta
Všehochuť /23.03.20
Kuře na adžice

Kuře na adžice

Kuřecí maso nemám moc rád, ale s adžikou je skvělé.

Zbyněk Moravec, Dobříš

Všehochuť /06.04.13
Králičí stehna na slanině

Králičí stehna na slanině

Maso můžeš jemně podlít trochou piva.
Libuše Kovářová, Slaný
Všehochuť /22.07.13
Kuřecí roláda v kapustovém listu

Kuřecí roláda v kapustovém listu

Dělala jsem ji poprvé teprve nedávno, ale sklidila velké uznání dokonce ...
Všehochuť /23.12.11
Prokládané brambůrky

Prokládané brambůrky

Celkem se v troubě pečou asi hodinu.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /26.06.14
Hejk ve slaninovém kabátku

Hejk ve slaninovém kabátku

S domácí bramborovou kaší nemá chybu.
Gabriela Koníčková, Ostrava
Všehochuť /26.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu