Reklama
Jelení kýta s portským vínem
Fotogalerie:

Jelení kýta s portským vínem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Marie Homolkové ze Zlína

Ingredience

  • 1  kg jelení kýty
  • 100  g špeku
  • 3 lžíce sádla
  • sůl, pepř
  • 1 větší cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 200  ml portského vína
  • 300  ml vývaru
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček jalovce
  • 2 bobkové listy
  • 1 celá skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

580 Kč

Postup přípravy

  1. Maso prošpikujeme špalíčky špeku a zprudka opečeme na sádle ze všech stran.

  2. Pak ho vyjmeme, přeneseme do pekáčku, osolíme, opepříme a na zbylém sádle opečeme na kostičky nakrájenou cibuli i ostatní kořenovou zeleninu.

  3. Přilijeme portské víno, chvíli povaříme, pak přidáme vývar. Směsí zalijeme maso. Přidáme ostatní koření, které jsme zabalili do kousku plátýnka. Pekáček přiklopíme a maso pečeme při 170 °C asi 2 hodiny, dokud není úplně měkké.

  4. Po upečení maso vyjmeme, udržujeme ho v teple. Odstraníme koření a omáčku dohladka rozmixujeme. Podáváme s karlovarským a houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí roštěná s dušeným fenyklem

Hovězí roštěná s dušeným fenyklem

Nejlepší je nízký roštěnec, maso nenaklepáváme paličkou, jen jemně hranou ruky, aby ...
Všehochuť /03.04.16
Domácí závitky

Domácí závitky

Večeře podle mých představ.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /31.08.17
Pikantní klobásy na černém pivu

Pikantní klobásy na černém pivu

Pavel Zahradník, Chomutov

Všehochuť /17.02.18
Košťátka pro rošťátka

Košťátka pro rošťátka

Jana Králíková, České Budějovice

Všehochuť /26.10.19
Masové kuličky v omáčce

Masové kuličky v omáčce

Mleté vždy chutná

Podle receptu Jaroslavy Nové z Trutnova



Všehochuť /21.06.19
Kuřecí rolky s mrkví

Kuřecí rolky s mrkví

Dobrota, kterou nemusíte ani solit.
Dana Martínková, Plzeň
Všehochuť /10.10.08
 

Nejnovější

Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha
Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
Rychlý jarní salát

Rychlý jarní salát

Jana Baláková, Písek

Zdravě a chutně /19.02.20
Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /19.02.20
Snídaně v anglickém stylu

Snídaně v anglickém stylu

Karolína Hrušková, Praha

Všehochuť /19.02.20
Kuřecí čína

Kuřecí čína

Podle receptu

Jindřišky Hájkové z Chrudimi

Všehochuť /19.02.20
Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Oceníš dokonalou chuť

Robert Nerad


Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama