Reklama
Jelení kýta s okurkami
Fotogalerie:

Jelení kýta s okurkami

Eva Přecechtělová

Chropyně

Ti, kdo si oblíbili zvěřinu tak jako já, jistě ocení tuto delikatesu.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Ingredience

  • 600 g jelení kýta
  • 2 kyselé okurky
  • 50 g šunka
  • 50 g uzená slanina
  • podle chuti koření na divočinu
  • trocha sádla a másla
  • Omáčka:
  • 250 ml zakysaná smetana
  • 2 kyselé okurky
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Dobře odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, protáhneme na nudličky nakrájenými okurkami, šunkou a slaninou. Svážeme provázkem do soudečku, aby drželo tvar.

  2. Maso posypeme kořením na divočinu a na rozpáleném sádle po všech stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou a v troubě upečeme doměkka. Občas podle potřeby podléváme vlastní šťávou. Před koncem pečení maso poklademe plátky másla a dáme ještě  na chvíli péci.

  3. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu zalijeme smetanou, přidáme  pokrájené okurky a necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem, případně zakapeme citronovou šťávou (podle kyselosti okurek).

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí spirálky

Kuřecí spirálky

Spirálky jsou výborným obědem. Naučila jsem se je při brigádě v restauraci. Šárka ...
Všehochuť /26.03.12
Kuře na babě

Kuře na babě

Sytá a voňavá dobrota.

Iva Trhoňová, Nesovice

Všehochuť /14.02.16
Kachní prsa na víně

Kachní prsa na víně

Kachní maso je velice delikátní.

Václav Spal, Rakovník

Všehochuť /20.07.15
Telecí ragú

Telecí ragú

Telecí maso díky své struktuře potřebuje na přípravu jen krátký čas.

Tereza ...

Všehochuť /01.05.16
Pikantní žebírka

Pikantní žebírka

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /20.06.19
Kuřecí stehna na másle a rajčatovém pyré

Kuřecí stehna na másle a rajčatovém pyré

Méně ingrediencí známená někdy více chuti.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /23.09.14
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama