Reklama
Jelení guláš
Fotogalerie:

Jelení guláš

Jana Dlasková

Hodonín

Je výborný se sklenkou červeného vína.

Jana Dlasková, Hodonín

Ingredience

  • 500 g jelení plec
  • trocha oleje
  • 2 cibule
  • 1 lžíce sladká paprika
  • sůl podle chuti
  • trocha kmínu
  • trocha mletého pepře
  • 2 ks mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celer
  • 80 g rajčatový protlak
  • 250 ml vývar
  • 250 ml červené víno

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

260 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kousky a dáme do ohřátého hrnce zatáhnout. Maso pak vyn­dáme, nalijeme olej a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule světle hnědá, vložíme na ni zpět maso a opečeme je. Pak přidáme papriku, sůl, kmín, pepř, nakrájenou kořenovou zeleninu, rajčatový protlak a podlijeme horkým vývarem i červeným vínem. Dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. V případě potřeby podléváme troškou horké vody.

  2. Když je maso měkké, vyndáme je na talíř a zeleninu se šťávou z masa rozmixujeme. Podle potřeby přidáme trochu vody na zředění či mouku na zahuštění. Ještě chvilku povaříme a pak podáváme s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gratinované sýrové brambory se salátem

Gratinované sýrové brambory se salátem

Vypadají jako slavnostní jídlo, ale jsou snadné. Berenika Štálová, Brno
Všehochuť /31.07.15
Panenka ve slaninovém kabátku s hořčičným přelivem

Panenka ve slaninovém kabátku s hořčičným přelivem

Minutka z jemné vepřové panenky, která se perfektně hodí jako slavnostní jídlo. Místo ...

Všehochuť /11.05.12
Brokolice zapečená v sýrovém těstě

Brokolice zapečená v sýrovém těstě

Brokolici jíme rádi nejen proto, že je tak zdravá. Zkusme ji zapéct v sýrovém ...
Všehochuť /01.09.08
Polský  bigus

Polský bigus

Výhodou je, že se vaří v jednom hrnci.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /05.10.13
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Vepřové plátky

Vepřové plátky

Výtečně chutnají také s hříbky nebo s liškami.
Květa Šindelářová, Praha
...
Všehochuť /22.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu