BURDA Digital Elle.czElle Marianne.czMarianne Maxim.czMaxim apetit online.czApetitonline moje betynka.czMoje betynka pošli recept.czPošli recept SvetZeny.czSvětŽeny chip.czChip Hrej.czHrej Elleshop.czElleShop ApetitShop.czApetitShop JoyOnline.czJoy Marie ClaireMarie Claire
více
Reklama
Jehněčí žebírka
Fotogalerie:

Jehněčí žebírka

Barbora Vávrová

Břestek
Doporučuji jíst žebírka raději teplá.
Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 2-3 kg žeber maso jehněčí
  • 2 cibule velká
  • 1 česnek
  • trocha sůl
  • dle potřeby olej
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa odkrájíme přebytečný tuk‚ omyjeme a osolíme. Povrch masa můžeme lehce potřít olejem. Cibuli nakrájíme na kolečka. Jednotlivé stroužky česneku rovněž nakrájíme na plátky (část česneku můžeme prolisovat a maso jím potřít).
  2. Plech vytřeme olejem‚ poklademe cibulí a česnekem a rozložíme připravené maso. Podlijeme dostatečným množstvím vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení poléváme žebra výpekem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Marinovaný králík

Marinovaný králík

Úprava králíka, kterou si zamilujete stejně jako naše rodina. Jana Prokopová, Dolní ...
Všehochuť /30.04.13
Králík na brusinkách

Králík na brusinkách

Podávej k němu halušky nebo noky.

Martina Dostálková, Srch

Všehochuť /22.03.13
Kuře s nádivkou

Kuře s nádivkou

Na této skvělé úpravě jsem si oblíbila hlavně křupavou nádivku.
Jana Dumková, ...
Všehochuť /04.01.14
Kuře na adžice

Kuře na adžice

Kuřecí maso nemám moc rád, ale s adžikou je skvělé.

Zbyněk Moravec, Dobříš

Všehochuť /06.04.13
Kančí s houbami a paprikou

Kančí s houbami a paprikou

Divočina chutná úplně jinak než třeba hovězí. 

Kristýna Suchánková, Liberec

Všehochuť /22.05.12
Špenátový závin s pršutem

Špenátový závin s pršutem

Rychlé pohoštění pro přátele.

Jiřina Jirušková, Praha

Všehochuť /10.12.12
 

Nejnovější

Chřest v listovém těstě

Chřest v listovém těstě

Překvap své přátele neobvyklou pochoutkou. Olga Smetanová, Klatovy
Všehochuť /23.04.14
Kuřecí nugety s pikantní  krustou

Kuřecí nugety s pikantní krustou

Je to jídlo lehké jako dech. Když se ti podaří sehnat domácí kuřátko třeba ...

Všehochuť /22.04.14
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Je jemný, vláčný a lahodný. Máme ho nejraději s šálkem čokolády.

Hilda ...

Sladký život /22.04.14
Ořechové řezy s jablečnou polevou

Ořechové řezy s jablečnou polevou

Dávám přednost zákuskům, které nejsou plněné hutnými krémy.

Evelína Macharová, ...

Sladký život /22.04.14
Polévka z májovek

Polévka z májovek

Voňavé jarní houby jsou v kuchyni poklad.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /21.04.14
Domácí laskonky

Domácí laskonky

Jsou mnohem lepší než ty z cukrárny.

Eva Čajková, Velká nad Veličkou

Sladký život /21.04.14
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Krásně voní a báječně chutnají.

Adriana Krejčová, Žďár nad Sázavou,

Sladký život /21.04.14
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Lehký a příjemně osvěžující.

Magda Legindiová, Velké Hamry

Sladký život /20.04.14
Velikonoční mandlový dortík

Velikonoční mandlový dortík

Stačí nějaká veselá ozdobička, a jaro je tu.

Vanda Struhařová, Praha

Sladký život /20.04.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
special_v_krouzkove

Speciál Tradiční české recepty

Další vydání speciálu Pošli recept v praktické kroužkové vazbě je tady, tentokrát zaměřené na Tradiční české recepty.

více
special-s-1404

Speciál Velikonoce

Velikonoce se blíží mílovými kroky. Další speciální vydání Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama