Reklama
Jehněčí žebírka
Fotogalerie:

Jehněčí žebírka

Barbora Vávrová

Břestek
Doporučuji jíst žebírka raději teplá.
Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 2-3 kg žeber maso jehněčí
  • 2 cibule velká
  • 1 česnek
  • trocha sůl
  • dle potřeby olej
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa odkrájíme přebytečný tuk‚ omyjeme a osolíme. Povrch masa můžeme lehce potřít olejem. Cibuli nakrájíme na kolečka. Jednotlivé stroužky česneku rovněž nakrájíme na plátky (část česneku můžeme prolisovat a maso jím potřít).
  2. Plech vytřeme olejem‚ poklademe cibulí a česnekem a rozložíme připravené maso. Podlijeme dostatečným množstvím vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení poléváme žebra výpekem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Vepřový bok se zadělávanou kapustou

Vepřový bok se zadělávanou kapustou

Klasika, která dodá energii.  Jitka Augustová, Olomouc 
Všehochuť /05.03.12
Kuře na majonéze

Kuře na majonéze

Česneková majonéza dodá masu správný říz.
Iva Hrdličková, Jílové u Děčína ...
Všehochuť /08.12.08
Vepřový závitek s jarní cibulkou

Vepřový závitek s jarní cibulkou

Využij vypečenou šťávu pro přípravu brambor.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.03.13
Krkovička v bylinkovém kabátku

Krkovička v bylinkovém kabátku

Jaru svědčí rychlé úpravy masa – a pokud je to v kombinaci s bylinkami, tak je to o to ...

Všehochuť /20.04.12
Pstruh plněný sýrem a pórkem

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Pstruhy máme nejradši na tento způsob‚ je to rychlé, levné a velice ...
Všehochuť /15.12.10
Hovězí pečeně se slaninou

Hovězí pečeně se slaninou

Pomalu pečené hovězí nám vždy udělá radost.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /11.06.13
 

Nejnovější

Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance

Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance

Je to takové příjemné pohoštění, jen tak na zakousnutí, třeba když večer zajdou ...
Vaříme express /20.08.14
Polévka z pečené červené řepy

Polévka z pečené červené řepy

Z řepy se dají připravit různé lahůdky.
Věra Sedlická, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /20.08.14
Vídeňské řezy

Vídeňské řezy

Příprava je trochu náročná, ale výsledek stojí za to.

Petra Krýslová, Nýrsko

Sladký život /19.08.14
Křupavoučké kousky z pangasia

Křupavoučké kousky z pangasia

Rybí maso nemusíme obalovat jen v trojobalu, aby bylo křupavé.

Veronika Marková, Český ...

Zdravě a chutně /19.08.14
Lehký salát s avokádem

Lehký salát s avokádem

Avokádo je v salátu výborné.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /19.08.14
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Uvařené brambory ještě osmahni na oleji.
Iva Papežová, Teplice
Všehochuť /18.08.14
Mramorové čokoládové kostky

Mramorové čokoládové kostky

Výborný dezert k jakékoliv příležitosti.

SIlvie Pásztorová, Frýdek-Místek

Sladký život /18.08.14
Cuketová pizza

Cuketová pizza

Ideální zdravá večeře na letní dny.

Kateřina Pohlová, Velké Hamry

Zdravě a chutně /18.08.14
Kuřecí stehýnka v bazalkovém těstíčku

Kuřecí stehýnka v bazalkovém těstíčku

Kuřecí stehýnka smažená ve vaječném těstíčku s aromatickou bazalkou.

Pavel Štrougal...

Všehochuť /18.08.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1408

Letní pečení

Letní speciál Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama