Reklama
Jehněčí žebírka
Fotogalerie:

Jehněčí žebírka

Barbora Vávrová

Břestek
Doporučuji jíst žebírka raději teplá.
Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 2-3 kg žeber maso jehněčí
  • 2 cibule velká
  • 1 česnek
  • trocha sůl
  • dle potřeby olej
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa odkrájíme přebytečný tuk‚ omyjeme a osolíme. Povrch masa můžeme lehce potřít olejem. Cibuli nakrájíme na kolečka. Jednotlivé stroužky česneku rovněž nakrájíme na plátky (část česneku můžeme prolisovat a maso jím potřít).
  2. Plech vytřeme olejem‚ poklademe cibulí a česnekem a rozložíme připravené maso. Podlijeme dostatečným množstvím vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení poléváme žebra výpekem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuřecí nádivka se zeleninou

Kuřecí nádivka se zeleninou

Drůbeží masíčko mi moc chutná. Vojtěch Vošmik, 12 let, Praha
Všehochuť /08.06.14
Kuřecí nudličky

Kuřecí nudličky

Chutný, rychlý a jednoduchý recept.
Alena Kučerová, Nová Paka
Všehochuť /07.11.08
Mrkvičková polévka

Mrkvičková polévka

Je zdravá a hotová opravdu vmžiku.
Katarína Havlíková, Kolín
Všehochuť /09.03.09
Pangasius v pivním těstíčku

Pangasius v pivním těstíčku

Takhle nám chutná úplně nejvíc.
Eliška Černecká, Proseč
Všehochuť /30.08.11
Plněná panenka

Plněná panenka

Místo poličanu můžeš dát šunkový salám.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /26.01.15
Cibulačka s vínem

Cibulačka s vínem

Tuto jednoduchou polévku mě naučil táta. Nejlepší je z právě sklizené čerstvé ...
Všehochuť /20.08.08
 

Nejnovější

Ostré kostky s celerem

Ostré kostky s celerem

Můžeš použít i maso z kuřete nebo krůty. Markéta Musilová, Koryčany
Všehochuť /18.04.15
Nugát

Nugát

Jeden z našich oblíbených dezertů. 

Ivana Maňásková, Karviná

Sladký život /18.04.15
Kotlety na pivě

Kotlety na pivě

Maso pečeme pozvolna, aby do sebe stačilo natáhnout chuť piva a koření.

...

Všehochuť /17.04.15
Božská polévka

Božská polévka

Výborná a díky bramborové kaši velmi vydatná.

Marta Černínová, Mokré Lazce

Všehochuť /17.04.15
Vodnické palačinky

Vodnické palačinky

Proč by palačinky měly být vždy upraveny jen nasladko?

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /17.04.15
Zebra

Zebra

Ráda zkouším nové recepty, posílám jeden z nich.

Ivana Zachová, Zbraslav

Sladký život /17.04.15
Maso se zeleninou

Maso se zeleninou

Můžeš si upéct brambory i bez masa.

Majka Smolíková, Praha

Škola vaření /16.04.15
Carpaccio z řepy

Carpaccio z řepy

Osvěžující pochoutka nejen na léto.

Tatiana Veitová, Chomutov

Zdravě a chutně /16.04.15
Kuřecí játra se slaninou a žampiony

Kuřecí játra se slaninou a žampiony

Kuřecí játra patří  k nejlevnějším druhům masa. Když je dobře připravíš, ...

Všehochuť /16.04.15
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special-s-1504

Jídla za pár korun

Uvařit skvělé menu, pokud se nemusíme ohlížet na to, kolik máme právě v pěněžence, není žádný problém.

více
special-s-1504v2

Velikonoce

Speciál Pošli recept Velikonoce

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama