Reklama
Jehněčí žebírka
Fotogalerie:

Jehněčí žebírka

Barbora Vávrová

Břestek
Doporučuji jíst žebírka raději teplá.
Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 2-3 kg žeber maso jehněčí
  • 2 cibule velká
  • 1 česnek
  • trocha sůl
  • dle potřeby olej
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa odkrájíme přebytečný tuk‚ omyjeme a osolíme. Povrch masa můžeme lehce potřít olejem. Cibuli nakrájíme na kolečka. Jednotlivé stroužky česneku rovněž nakrájíme na plátky (část česneku můžeme prolisovat a maso jím potřít).
  2. Plech vytřeme olejem‚ poklademe cibulí a česnekem a rozložíme připravené maso. Podlijeme dostatečným množstvím vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení poléváme žebra výpekem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborové knedlíky na způsob rolády

Bramborové knedlíky na způsob rolády

Vaří je moje přítelkyně, jsou vynikající! Martin Koutecký, Liberec
Všehochuť /27.05.10
Losos s omáčkou

Losos s omáčkou

Skvělá pochoutka pro opravdové labužníky s báječnu chutí masa a sýrové ...
Všehochuť /01.07.13
Kuřecí řízek plněný petrželkou, obalený v polentě

Kuřecí řízek plněný petrželkou, obalený v polentě

Polenta je výbornou alternativou ke klasickému trojobalu.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /11.10.12
Skopové závitky

Skopové závitky

Skopové závitky jsou naší jarní pochoutkou.
Krystýna Ćmielová, Návsí
Všehochuť /04.08.11
Sladko-kyselé kuře

Sladko-kyselé kuře

Při přípravě mi pomáhala moje maminka, která se chtěla za každou cenu do vaření ...
Všehochuť /05.07.13
Vepřová roláda se špenátovou náplní

Vepřová roláda se špenátovou náplní

Pokud mám možnost, přidávám čerstvé kopřivy.

Markéta Svatošová, Prostějov

Všehochuť /01.09.14
 

Nejnovější

Kokosové palačinky

Kokosové palačinky

Podávejte s ovocem, tvarohem, domácí marmeládou nebo jogurtem. Michaela Wilderová, ...
Sladký život /01.09.14
Čočka s kuřecím plátkem

Čočka s kuřecím plátkem

Dozdobíme čerstvou bazalkou.

Jitka Krymová, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /01.09.14
Krůtí plátek se zadělávaným zelím a jemným bramborovým knedlíkem

Krůtí plátek se zadělávaným zelím a jemným bramborovým knedlíkem

Tahle pečínka chutná mým dvěma malým vnukům, pro které vařím moc rád. 

...

Všehochuť /01.09.14
Vepřová roláda se špenátovou náplní

Vepřová roláda se špenátovou náplní

Pokud mám možnost, přidávám čerstvé kopřivy.

Markéta Svatošová, Prostějov

Všehochuť /01.09.14
Dýňová směs pohankou a tofu

Dýňová směs pohankou a tofu

Zdravá a chutná večeře.

Marta Kačíková, Strakonice

Zdravě a chutně /31.08.14
Kuskusový čokoládový dort

Kuskusový čokoládový dort

Zdravý moučník hravě zvládneš.

Lucie Blahová, Slavičín

Sladký život /31.08.14
Hovězí hranolky na červeném víně

Hovězí hranolky na červeném víně

Nudličky z hovězí kýty dušené s červeným vínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - ...

Všehochuť /31.08.14
Domácí proteinový nápoj

Domácí proteinový nápoj

Je vhodnou náhradou za kupované proteinové nápoje. Obsahuje 18 g bílkovin.

Tereza ...

Zdravě a chutně /30.08.14
Medový dort

Medový dort

Klasický a výborný dezert, který nikoho nezklame!

Jana Stejskalová, Rodná

Sladký život /30.08.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1408

Letní pečení

Letní speciál Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama