Jehněčí žebírka
Fotogalerie:

Jehněčí žebírka

Barbora Vávrová

Břestek
Doporučuji jíst žebírka raději teplá.
Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 2-3 kg žeber maso jehněčí
  • 2 cibule velká
  • 1 česnek
  • trocha sůl
  • dle potřeby olej
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa odkrájíme přebytečný tuk‚ omyjeme a osolíme. Povrch masa můžeme lehce potřít olejem. Cibuli nakrájíme na kolečka. Jednotlivé stroužky česneku rovněž nakrájíme na plátky (část česneku můžeme prolisovat a maso jím potřít).
  2. Plech vytřeme olejem‚ poklademe cibulí a česnekem a rozložíme připravené maso. Podlijeme dostatečným množstvím vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení poléváme žebra výpekem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Srnčí játra po pytlácku

Srnčí játra po pytlácku

Divočinu máme obzvlášť rádi. Zadeněk Ondruch, Kroměříž
Všehochuť /14.06.11
Kuřecí nugety s pikantní  krustou

Kuřecí nugety s pikantní krustou

Je to jídlo lehké jako dech. Když se ti podaří sehnat domácí kuřátko třeba ...

Všehochuť /22.04.14
Přírodní hovězí

Přírodní hovězí

Výpek už není potřeba zahušťovat.
Karel Novák, Praha
Všehochuť /14.11.11
Bramborový závin se šunkou

Bramborový závin se šunkou

Když se podzimní plískanice snaží zkazit nám náladu, zavřeme se do kuchyně a pustíme ...
Všehochuť /28.04.12
Kuře s nádivkou

Kuře s nádivkou

Na této skvělé úpravě jsem si oblíbila hlavně křupavou nádivku.
Jana Dumková, ...
Všehochuť /04.01.14
Vepřové na rozmarýnu

Vepřové na rozmarýnu

Kýta je skvělá i samotná s hořčicí a chlebem,

Lucie Vaněčková, Lodhéřov

Všehochuť /12.05.12
 

Nejnovější

Králičí játra s hlívou ústričnou

Králičí játra s hlívou ústričnou

Králičí maso je zdravé a musím uznat, že i játra jsou lahodná. Se zdravou houbou je to ...
Zdravě a chutně /23.10.14
Nugátovo-oříšková roláda

Nugátovo-oříšková roláda

Zhřešte a dejte si něco dobrého na zub.

Marcela Šarochová, Ostrava

Sladký život /23.10.14
Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Vhodné pro vegetariány, ale někdy přidám na menší kousky opečené kuřecí maso.

...

Za pár korun /23.10.14
Jablíčka v čokoládě

Jablíčka v čokoládě

Jednou jsme přijeli k mým rodičům a maminka nás překvapila touto lahůdkou.

Vladimíra ...

Sladký život /22.10.14
Thajské kuře s chilli a limetkou

Thajské kuře s chilli a limetkou

Vždy je ten správný čas vyzkoušet něco exotického. Thajská kuchyně je prostě ...
Všehochuť /22.10.14
Hovězí na medu

Hovězí na medu

Křehký plátek hovězího je s omáčkou výborný.
Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /22.10.14
Sekané řízky plněné špenátem a mozzarelou

Sekané řízky plněné špenátem a mozzarelou

Když už jsem nevěděla, co rodině uvařit, napadl mě tento recept a měl obrovský ...

Všehochuť /22.10.14
Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Moučníky s jahodami jsou výborné.

Markéta Adamcová, Praha

Sladký život /22.10.14
Vepřová roláda se švestkou v medové marinádě

Vepřová roláda se švestkou v medové marinádě

Je dobrá i z krkovičky nebo libového bůčku.

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /22.10.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1410

Jablka a ořechy

Speciál Pošli recept Jablka a ořechy

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama