Jehněčí žebírka
Fotogalerie:

Jehněčí žebírka

Barbora Vávrová

Břestek
Doporučuji jíst žebírka raději teplá.
Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 2-3 kg žeber maso jehněčí
  • 2 cibule velká
  • 1 česnek
  • trocha sůl
  • dle potřeby olej
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa odkrájíme přebytečný tuk‚ omyjeme a osolíme. Povrch masa můžeme lehce potřít olejem. Cibuli nakrájíme na kolečka. Jednotlivé stroužky česneku rovněž nakrájíme na plátky (část česneku můžeme prolisovat a maso jím potřít).
  2. Plech vytřeme olejem‚ poklademe cibulí a česnekem a rozložíme připravené maso. Podlijeme dostatečným množstvím vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení poléváme žebra výpekem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuřecí stehna na pomerančích a zázvoru

Kuřecí stehna na pomerančích a zázvoru

Ostrá chuť zázvoru se během pečení ztratí. Dáša Slavíková, Ústí nad Labem
Všehochuť /18.01.16
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Použij nakládaný pepř, z klasického to nejde.

Eva Marková, Jičín

Všehochuť /06.02.15
Kuře  na cibuli

Kuře na cibuli

Chuť jemného masíčka podtrhne koření.
Monika Tomečková,
Staré Brno
Všehochuť /04.02.10
Hovězí na šalvěji

Hovězí na šalvěji

Podáváme ozdobené čerstvou šalvějí.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /03.03.15
Pečený králík na houbách

Pečený králík na houbách

Na téhle úpravě jsme si moc pochutnali.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /01.01.15
Horácké žebírko

Horácké žebírko

Super dobrota.

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /19.01.15
 

Nejnovější

Čočková polévka

Čočková polévka

Musí být tak hustá, aby v ní stála lžíce. Petra Lišková, Hradec Králové
Za pár korun /13.02.16
Droby ve smetanové omáčce

Droby ve smetanové omáčce

Vepřové vnitřnosti mají skvělou chuť.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /13.02.16
Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Na svou oblíbenou večeři nedám dopustit.

Nikola Bilová, Rybí

Za pár korun /12.02.16
Kančí s hlívou

Kančí s hlívou

Podáváme s brambůrky obalenými slaninou.

Lenka Kalivodová, Rakovník

Všehochuť /12.02.16
Skořicové sušenky

Skořicové sušenky

Můžeš je pospojovat krémem.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Sladký život /12.02.16
Balíčky s pórkem a slaninou

Balíčky s pórkem a slaninou

Dají se podávat teplé i studené.

Zdeňka Krásová, Most

Za pár korun /11.02.16
Masovo-zeleninová pomazánka

Masovo-zeleninová pomazánka

Je vynikající na topinky.

Veronika Mikleová, Nitra

Škola vaření /11.02.16
Řízky v kokosové  pohance s polentou

Řízky v kokosové pohance s polentou

Zapomeň na klasickou strouhanku.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /11.02.16
Krůtí játra s pečenou řepou

Krůtí játra s pečenou řepou

Hotové jídlo můžeš před podáváním posypat sýrem.

Diana Vlasáková, Příbram

Zdravě a chutně /11.02.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1601

Levná kuchařka

Náročné Vánoce se u většiny z nás projevily nejen na váze, ale hlavně i na stavu naší peněženky.

více
special-s-1505v2

Nedělní oběd

Udělejte radost sobě i svým blízkým a uvařte si skvělý nedělní oběd.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama