Jehněčí žebírka
Fotogalerie:

Jehněčí žebírka

Barbora Vávrová

Břestek
Doporučuji jíst žebírka raději teplá.
Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 2-3 kg žeber maso jehněčí
  • 2 cibule velká
  • 1 česnek
  • trocha sůl
  • dle potřeby olej
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa odkrájíme přebytečný tuk‚ omyjeme a osolíme. Povrch masa můžeme lehce potřít olejem. Cibuli nakrájíme na kolečka. Jednotlivé stroužky česneku rovněž nakrájíme na plátky (část česneku můžeme prolisovat a maso jím potřít).
  2. Plech vytřeme olejem‚ poklademe cibulí a česnekem a rozložíme připravené maso. Podlijeme dostatečným množstvím vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení poléváme žebra výpekem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuřecí s vinnou omáčkou

Kuřecí s vinnou omáčkou

Když pospícháš, pomůže ti tento recept. Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /08.12.14
Marinovaná vepřová pečínka

Marinovaná vepřová pečínka

Dá se jíst i zastudena s křenem, hořčicí a krajíčky tmavého chleba.
Karel Tošnar, ...
Všehochuť /31.12.12
Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Jemná marináda dodá masu správnou chuť.
Růžena Bakalíková, Uničov
Všehochuť /28.02.10
Krůtí pečínka

Krůtí pečínka

Jako přílohu podávej šťouchané brambory.
Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /11.03.10
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou

Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou

Koupíš je v Makru nebo v dobrém řeznictví.

Nikola Mrázová, Praha

Všehochuť /21.03.15
Bramboráčky se zelím

Bramboráčky se zelím

Chutnají nám natolik, že je připravujeme jako samostatný chod, hodně obložený ...
Všehochuť /06.10.08
 

Nejnovější

Cibulová pizza se smetanou

Cibulová pizza se smetanou

Z tohoto množství surovin uděláš 1 velkou nebo 2 malé pizzy. Majka Hrbáčková, ...
Za pár korun /03.05.16
Rychlá pizza bez kynutí

Rychlá pizza bez kynutí

Večeře hotová doslova během chvilky.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /03.05.16
Babiččiny bramborové hnětýnky

Babiččiny bramborové hnětýnky

Úplně nejlepší jsou s bílou kávou.

Růžena Kratochvílová, Šumperk

Za pár korun /02.05.16
Koktejlové minipizzy

Koktejlové minipizzy

Rozhodně zajímavější pohoštění než obložené chlebíčky.

Eva Strnadová, Liberec

Za pár korun /02.05.16
Jarní miska

Jarní miska

Křepelčí vejce vaříme jen 80 sekund.

Eva Divišová, Dobříš

Zdravě a chutně /02.05.16
Zapečené brambory s chřestem

Zapečené brambory s chřestem

K zapékání používám čedar nebo goudu.

Kamila Slezáčková, Hodonín

Za pár korun /01.05.16
Chřest po holandsku

Chřest po holandsku

Místo omáčky použij dresink nebo majonézu.

Dalibor Marounek, Roudnice

Zdravě a chutně /01.05.16
Mrkvový nákyp

Mrkvový nákyp

Na květnový stůl zelenina rozhodně patří.

Pavla Tykalová, Praha

Zdravě a chutně /01.05.16
Telecí ragú

Telecí ragú

Telecí maso díky své struktuře potřebuje na přípravu jen krátký čas.

Tereza ...

Všehochuť /01.05.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1605

Těstoviny a rýže

V jarním období se vždy hodí odlehčené recepty, které vám dopomohou k ideální postavě na blížící se plavkovou sezónu.

více
jarnirec_hp

Jarní recepty

Nenech si ujít nejlepší Jarní recepty!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama