Jehněčí žebírka
Fotogalerie:

Jehněčí žebírka

Barbora Vávrová

Břestek
Doporučuji jíst žebírka raději teplá.
Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 2-3 kg žeber maso jehněčí
  • 2 cibule velká
  • 1 česnek
  • trocha sůl
  • dle potřeby olej
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa odkrájíme přebytečný tuk‚ omyjeme a osolíme. Povrch masa můžeme lehce potřít olejem. Cibuli nakrájíme na kolečka. Jednotlivé stroužky česneku rovněž nakrájíme na plátky (část česneku můžeme prolisovat a maso jím potřít).
  2. Plech vytřeme olejem‚ poklademe cibulí a česnekem a rozložíme připravené maso. Podlijeme dostatečným množstvím vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení poléváme žebra výpekem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuře plněné sýrem a bazalkou

Kuře plněné sýrem a bazalkou

Voňavé masové kapsy potěší i velké jedlíky.  Šárka ...
Všehochuť /19.01.11
Polévka s velkými zeleninovými knedlíčky

Polévka s velkými zeleninovými knedlíčky

Vařím ji při svátečních příležitostech.
Věra Jenčíková, Nejdek
Všehochuť /08.07.12
Kuřecí prsa na hruškách

Kuřecí prsa na hruškách

Nejlépe chutnají s pečenými bramborami a s okurkovým salátem.

Lucie Blahová, Slavičín

...
Všehochuť /08.10.14
Grilovaný steak s polentou

Grilovaný steak s polentou

Kvalitní hovězí maso je dnes poměrně drahé, ale byla by škoda si ho alespoň občas ...

Všehochuť /10.05.13
Koláč s fazolemi

Koláč s fazolemi

Příprava je jednoduchá, úspěch zaručen.Hodí se jako pohoštění k pivu i k ...

Všehochuť /03.06.16
Kuřecí steak s pečenou řepou

Kuřecí steak s pečenou řepou

Moje oblíbená variace chutí.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /12.08.14
 

Nejnovější

Rybí karbanátky s batátovým pyré

Rybí karbanátky s batátovým pyré

Ryby můžeš prostě jen upéct a podávat s rozmačkanými batáty. Také to nemá ...
Škola vaření /28.09.16
Plněné knedlíky vařené v páře

Plněné knedlíky vařené v páře

Tenhle způsob přípravy se mi osvědčil, jinak už je ani nedělám. A se zelím prostě ...

Škola vaření /28.09.16
Bramborové karbanátky

Bramborové karbanátky

Místo uzeného můžeš dát i jiné pečené maso.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /28.09.16
Soudky se smetanou

Soudky se smetanou

Dělávám je třeba na chalupě, je to taková rychlá a snadná večeře.

Milena ...

Vaříme express /28.09.16
Pekáček s brokolicí a kuřecím masem

Pekáček s brokolicí a kuřecím masem

Zvládne to opravdu každý, není to nic složitého, přitom úspěch je zaručen. 

...

Zdravě a chutně /28.09.16
Rösti se zeleninou

Rösti se zeleninou

Zeleninové rösti můžeš připravit také z petržele, fenyklu, cukety apod.

Lenka ...

Všehochuť /28.09.16
Slaninové špízy

Slaninové špízy

Jsou ideální přílohou k masu, ale chutnají skvěle i jako hlavní chod.

Zdeňka...

Za pár korun /27.09.16
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Jakmile se roládky nakrájejí, vynikne barevnost náplně. Ochutnej a uvidíš – ...

Škola vaření /27.09.16
Staročeská gugla

Staročeská gugla

Komu chutná klasický bramborák, uvítá možná i tuto obměnu. 

Květa ...

Škola vaření /27.09.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1610

Podzimní pečení

Pro někoho je podzim obdobím chmur a různých depresí. Příroda se připravuje k zimnímu spánku a my máme podobné pocity.

více
bajecne-dobroty_smal

Báječné dobroty

Extra speciál Báječné dobroty je v prodeji! Nenechte si ujít to nejlepší z časopisu Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama