BURDA Digital apetit online.czApetitonline Elle.czElle Marianne.czMarianne Maxim.czMaxim Hrej.czHrej Marie ClaireMarie Claire JoyOnline.czJoy SvetZeny.czSvětŽeny moje betynka.czMoje betynka pošli recept.czPošli recept chip.czChip Marianne BydleníMarianne Bydlení ApetitShop.czApetitShop Elleshop.czElleShop
více
Jehněčí žebírka
Fotogalerie:

Jehněčí žebírka

Barbora Vávrová

Břestek
Doporučuji jíst žebírka raději teplá.
Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 2-3 kg žeber maso jehněčí
  • 2 cibule velká
  • 1 česnek
  • trocha sůl
  • dle potřeby olej
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa odkrájíme přebytečný tuk‚ omyjeme a osolíme. Povrch masa můžeme lehce potřít olejem. Cibuli nakrájíme na kolečka. Jednotlivé stroužky česneku rovněž nakrájíme na plátky (část česneku můžeme prolisovat a maso jím potřít).
  2. Plech vytřeme olejem‚ poklademe cibulí a česnekem a rozložíme připravené maso. Podlijeme dostatečným množstvím vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení poléváme žebra výpekem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Sekaná v županu

Sekaná v županu

Chutná varianta tradičního jídla... Hana Konečná, Litovel
Všehochuť /08.12.08
Šťouchané brambory a uzená žebra

Šťouchané brambory a uzená žebra

Tohle jídlo zvládne každý mužský.
Ladislav Vesecký,
Zlaté Hory
Všehochuť /22.12.10
Vepřový hřbet se šunkovými noky

Vepřový hřbet se šunkovými noky

Sváteční tabuli by mělo zdobit něco trochu zajímavějšího než smažený řízek a ...
Všehochuť /02.09.13
Bylinková krůtí roláda

Bylinková krůtí roláda

Vynikající je i s rýží. Dá se jíst i zastudena.

Lucie Pertáková, Chrudim

Všehochuť /12.04.14
Špenátový závin s pršutem

Špenátový závin s pršutem

Rychlé pohoštění pro přátele.

Jiřina Jirušková, Praha

Všehochuť /10.12.12
Vepřová játra po toskánsku

Vepřová játra po toskánsku

Jsou výborná a přitom rychle hotová.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Všehochuť /02.02.13
 

Nejnovější

Hořkáče s mandlí

Hořkáče s mandlí

Rychlé a velmi jednoduché. Lenka Machová, Litomyšl
Sladký život /24.07.14
Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Nočky jsou moc dobré, ale když je někdy méně času, udělám omáčku jen ...

Vaříme express /24.07.14
Vinná klobása s mrkvovou kaší

Vinná klobása s mrkvovou kaší

Příloha se hodí nejen ke klobáse, ale i k jinému masu.

Martina Polanová, ...

Všehochuť /24.07.14
Koláč s medovými  ořechy

Koláč s medovými ořechy

Máme rádi ořechy a tenhle koláč je opravdu skvělý.

Miroslava Krátká, Plzeň

Sladký život /23.07.14
Čokoládovník

Čokoládovník

Špetka soli zvýrazní chuť čokolády.

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /23.07.14
‚‚Pštrosí vejce‘‘  se šťouchanými bramborami

‚‚Pštrosí vejce‘‘ se šťouchanými bramborami

Když chceš vylepšit sekanou, zkus tenhle recept.

Kateřina Maršíková, Dobruška

Za pár korun /23.07.14
Masový koláč s cibulkou

Masový koláč s cibulkou

Je to ideální recept na využití různých zbytků.

Barbora Vávrová, Břestek

Za pár korun /23.07.14
Medové trubičky

Medové trubičky

U nás doma nemají žádnou konkurenci.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Sladký život /22.07.14
Dobrota ze srdce a jazyka

Dobrota ze srdce a jazyka

Výborný chlapský gulášek.

Karel Kroupa, Praha

Všehochuť /22.07.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1407

Speciál Jahody

Jahodová sezóna je tady a s ní i náš jedinečný speciál Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama