Jehněčí žebírka
Fotogalerie:

Jehněčí žebírka

Barbora Vávrová

Břestek
Doporučuji jíst žebírka raději teplá.
Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 2-3 kg žeber maso jehněčí
  • 2 cibule velká
  • 1 česnek
  • trocha sůl
  • dle potřeby olej
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa odkrájíme přebytečný tuk‚ omyjeme a osolíme. Povrch masa můžeme lehce potřít olejem. Cibuli nakrájíme na kolečka. Jednotlivé stroužky česneku rovněž nakrájíme na plátky (část česneku můžeme prolisovat a maso jím potřít).
  2. Plech vytřeme olejem‚ poklademe cibulí a česnekem a rozložíme připravené maso. Podlijeme dostatečným množstvím vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení poléváme žebra výpekem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuřecí steak s mangovou salsou

Kuřecí steak s mangovou salsou

Lehký pokrm, který se v teplém létě hodí třeba jako nedělní oběd. Hana ...
Všehochuť /13.09.13
Kuřecí směs v bramboráku

Kuřecí směs v bramboráku

Tohle jídlo naší rodině hodně chutná.
Kateřina Mráčková, Praha
Všehochuť /11.11.10
Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Zajímavá chuť zázvoru vás mile překvapí.

Lucie Vaněčková, Lodhéřov

Všehochuť /13.02.13
Stifado

Stifado

Stifado

Honza a Hana Matějovští, Praha

Všehochuť /24.02.12
Kachní játra

Kachní játra

Chutnají jako vynikající teplý předkrm.
Vilma Mazankievičová, Kroměříž
Všehochuť /24.11.08
Krůtí roládky s vejci

Krůtí roládky s vejci

Nádivku můžeš přibarvit trochou karí.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /09.04.14
 

Nejnovější

Kuřecí prsa načerveno

Kuřecí prsa načerveno

Víno a hustá sójová omáčka dodají šmak. Květa Chlumecká, Vysoké Mýto
Všehochuť /27.11.14
Zeleninová rychlovka načerveno

Zeleninová rychlovka načerveno

Hořčičná semínka zlepšují trávení.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /27.11.14
Kančí na červeném víně

Kančí na červeném víně

Divočinu považuji za opravdovou lahůdku.

Radka Malíková, Jihlava

Sladký život /27.11.14
Maková bábovka

Maková bábovka

Se zdobením si vždycky vyhraju.

Sylva Rozmanová, 11 let, Praha

Sladký život /27.11.14
Gulášový základ s krkovicí

Gulášový základ s krkovicí

Guláše máme moc rádi, a proto je doma často připravujeme.

Stanislava Martinková, ...

Všehochuť /26.11.14
Veganské  špenátové omelety

Veganské špenátové omelety

Kombinace špenátu a hub je velmi dobrá.

Eliška Peníšková, Dačice

Zdravě a chutně /26.11.14
Tiramisu s kaki

Tiramisu s kaki

Zajímavá obměna vyhlášeného dezertu.

Eliška Robová, Praha

Sladký život /26.11.14
Nakládané protichřipkové citrony

Nakládané protichřipkové citrony

Když přijde podzim, připravuji si je už preventivně.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /26.11.14
Roštěná s příchutí kávy

Roštěná s příchutí kávy

Já ji připravuji v pomalém hrnci.

Václav Spal, Rakovník

Všehochuť /25.11.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1411

Bramborová kuchařka

Speciál Pošli recept Bramborová kuchařka

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama