Reklama
Jehněčí s česnekem, rozmarýnem a jalovcem
Fotogalerie:

Jehněčí s česnekem, rozmarýnem a jalovcem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Radky Sváčkové z Vysokého Mýta

Ingredience

  • 1  kg jehněčí kýty nebo kolínka
  • podle chuti sůl a pepř
  • 80  g slaniny
  • 2 paličky česneku
  • 2–3 snítky rozmarýnu
  • 1 lžička kuliček jalovce
  • 2 lžíce másla
  • na podlévání drůbeží vývar
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku.

  2. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu, podélně překrojené paličky česneku, rozmarýn a nadrcené kuličky jalovce. Maso poklademe kousky másla a podlijeme vývarem.

  3. Pekáček zaklopíme a maso pečeme při 170 °C asi 2 hodiny. Občas ho můžeme podle potřeby podlít. Pak pekáček odklopíme a pečeme za častého podlévání ještě asi 1 hodinu.

  4. Z česneku vymáčkneme vidličkou upečené stroužky, které ve šťávě rozmělníme a slupku odstraníme.

  5. Vypečenou šťávu zaprášíme hladkou moukou a necháme ještě chvíli přejít varem. Hotové maso podáváme se šťouchanými brambory.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře v závěji s dělovými koulemi

Kuře v závěji s dělovými koulemi

Když jsem poprvé připravovala toto jídlo, byla jsem plná nedůvěry. Zatím jsem znala jen...
Všehochuť /14.11.14
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Rybí polévka

Rybí polévka

Je skvělá!

Petr Pavlík, Praha

Všehochuť /06.12.14
Cibulačka s vínem

Cibulačka s vínem

Tuto jednoduchou polévku mě naučil táta. Nejlepší je z právě sklizené čerstvé ...
Všehochuť /20.08.08
Vepřové medajlonky s ovocno-zeleninovým pyré

Vepřové medajlonky s ovocno-zeleninovým pyré

Když už nebudete vedět co udělat z vepřového masa, zkuste tuto mňamku!

Nikola ...

Všehochuť /27.05.12
Roastbeef

Roastbeef

S čerstvým pečivem a pikantní omáčkou je  doslova božský.

Pavel ...

Všehochuť /30.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama