Reklama
Jehněčí s česnekem, rozmarýnem a jalovcem
Fotogalerie:

Jehněčí s česnekem, rozmarýnem a jalovcem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Radky Sváčkové z Vysokého Mýta

Ingredience

  • 1  kg jehněčí kýty nebo kolínka
  • podle chuti sůl a pepř
  • 80  g slaniny
  • 2 paličky česneku
  • 2–3 snítky rozmarýnu
  • 1 lžička kuliček jalovce
  • 2 lžíce másla
  • na podlévání drůbeží vývar
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku.

  2. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu, podélně překrojené paličky česneku, rozmarýn a nadrcené kuličky jalovce. Maso poklademe kousky másla a podlijeme vývarem.

  3. Pekáček zaklopíme a maso pečeme při 170 °C asi 2 hodiny. Občas ho můžeme podle potřeby podlít. Pak pekáček odklopíme a pečeme za častého podlévání ještě asi 1 hodinu.

  4. Z česneku vymáčkneme vidličkou upečené stroužky, které ve šťávě rozmělníme a slupku odstraníme.

  5. Vypečenou šťávu zaprášíme hladkou moukou a necháme ještě chvíli přejít varem. Hotové maso podáváme se šťouchanými brambory.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krkovička ve varném sáčku

Krkovička ve varném sáčku

Přidat můžeš i další zeleninu podle vlastní chuti. Svetlana Kravchenko, Ostrava
Všehochuť /29.07.15
Zimní polévka z ryb a kukuřice

Zimní polévka z ryb a kukuřice

Je opravdu výborná, uvidíš, jak tě zahřeje.

Radana Spilková, Brno

Všehochuť /25.09.16
Chalupářský kotlet

Chalupářský kotlet

Podávej s brusinkovým kompotem.
Vojta Miláček, Praha
Všehochuť /25.10.11
Pečené uzené s lepenicí

Pečené uzené s lepenicí

Mám dvě dcery, které neustále hlídají, co jí, z čeho se to skládá, kolik to má ...
Všehochuť /15.05.12
Uzené pečené na medu

Uzené pečené na medu

Neboj se nasládlé chuti, k uzenému se hodí.

Martina Kubíková, Most

Všehochuť /20.01.16
Divoká kachna na pivě

Divoká kachna na pivě

Tímto způsobem můžete upéct i čínskou kachnu.
Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /08.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu