Reklama
Jehněčí na slanině
Fotogalerie:

Jehněčí na slanině

Barbora Vávrová

Břestek

Při nákupu vybíráme co nejlibovější maso.

Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 300 g jehněčí maso
  • 4-6 stroužků česnek
  • 1 větší cibule
  • trocha sádla
  • 2 pikantní klobásy
  • 200 g anglická slanina
  • trocha hladké mouky
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, zbavíme tučných částí a potřeme česnekem se solí. Necháme 10 minut odpočinout.

  2. Pak maso nakrájíme na kousky, cibuli na kostičky a na sádle ji necháme zesklovatět, přidáme zbylý česnek. Poté na ní opečeme nakrájené maso.

  3. Přidáme nakrájené klobásy a slaninu. Smažíme, dokud slanina nepustí šťávu, a podlijeme vodou. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Poté zaprášíme moukou, provaříme a dochutíme.

Pošli recept! 4/2014 (7.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové nudličky na pikantním boku

Masové nudličky na pikantním boku

Vařím je často pro manžela. Martina Nečasová, Rosice u Chrasti
Všehochuť /30.04.13
Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

Králičí maso můžeme nahradit kuřecím.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /05.04.16
Kuřecí roláda se špenátem, mrkví, bramborem a bylinkami

Kuřecí roláda se špenátem, mrkví, bramborem a bylinkami

Zdravý a chutný oběd.

Jana Kotoučková, Veselice

Všehochuť /26.07.13
Hovězí pupek na jalovčinkách

Hovězí pupek na jalovčinkách

Jalovčinky jsou močopudné, prokrvují sliznici trávícího traktu a zlepšují trávení. ...

Všehochuť /29.06.12
Roládky se sušenými švestkami

Roládky se sušenými švestkami

Švestky a povidla dodají zajímavou chuť i vůni. 

Jana ...

Všehochuť /27.02.12
Telecí měšce

Telecí měšce

S náplní z žampionů a vajec jsou neodolatelné.


Linda Hradecká, Rakovník

Všehochuť /04.04.17
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama