Reklama
Jehněčí kousky s hráškem
Fotogalerie:

Jehněčí kousky s hráškem

Alena Klírová
Alena Klírová
Mýto

Jehněčí maso na našem stole nesmí chybět.

Alena Klírová, Mýto

Ingredience

  • 500 g jehněčí kýta nebo plecko
  • olivový olej
  • 2 cibule
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 200 g brambory
  • 200 g mrkev
  • 2 lžíce sterilovaný hrášek
  • sůl
  • tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Do většího hrnce si dáme olivový olej, na které osmažíme na osminky nakrájené cibule, na kostky nakrájené jehněčí maso, na čtvrtky nakrájená oloupaná rajčata nebo rajčatový protlak. Když máme vše osmažené, hrnec přiklopíme poklicí a vše dusíme asi 30 minut.

  2. Když se nám šťáva vydusí, vše osolíme a přidáme špetku tymiánu. Podlijeme horkou vodou, znovu přiklopíme a dusíme ještě asi 20 minut.
  3. Oloupeme a na kostky nakrájíme brambory a mrkev, přidáme k masu a vaříme doměkka. Hrášek přidáme 5 minut před koncem vaření.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hejk ve slaninovém kabátku

Hejk ve slaninovém kabátku

S domácí bramborovou kaší nemá chybu. Gabriela Koníčková, Ostrava
Všehochuť /26.10.11
Králičí stehna na smetaně

Králičí stehna na smetaně

Tento výborný recept mám od maminky, zvládne ho i začátečník.

Kateřina ...

Všehochuť /17.02.16
Maxitoast

Maxitoast

Jsou v něm jenom samé dobré věci.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /17.02.17
Pečený kapr s plísňovým sýrem

Pečený kapr s plísňovým sýrem

Jeden z vynikajících rybích receptů.

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /19.12.15
Maso s olivami

Maso s olivami

Skvělá pochutka pro ty, kteří milují pikantní exotické olivy.
Jiří Gérik, Nový ...
Všehochuť /08.12.10
Naložené kotlety

Naložené kotlety

Maso je krásně měkké a skvěle chutná!
Kristýna Seidlová, Pardubice
Všehochuť /11.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu