Jehněčí maso na našem stole nesmí chybět.
Alena Klírová, Mýto
Ingredience
- 500 g jehněčí kýta nebo plecko
- olivový olej
- 2 cibule
- 2 lžíce rajčatový protlak
- 200 g brambory
- 200 g mrkev
- 2 lžíce sterilovaný hrášek
- sůl
- tymián
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do většího hrnce si dáme olivový olej, na které osmažíme na osminky nakrájené cibule, na kostky nakrájené jehněčí maso, na čtvrtky nakrájená oloupaná rajčata nebo rajčatový protlak. Když máme vše osmažené, hrnec přiklopíme poklicí a vše dusíme asi 30 minut.
-
Když se nám šťáva vydusí, vše osolíme a přidáme špetku tymiánu. Podlijeme horkou vodou, znovu přiklopíme a dusíme ještě asi 20 minut.
-
Oloupeme a na kostky nakrájíme brambory a mrkev, přidáme k masu a vaříme doměkka. Hrášek přidáme 5 minut před koncem vaření.