Reklama
Jarčin kotlíkový guláš
Fotogalerie:

Jarčin kotlíkový guláš

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kotlík s gulášem postav doprostřed stolu a hodování může začít.
Jaroslava Bernatíková, Havířov

Ingredience

  • 2 paprika
  • kmín
  • masox
  • 2 rajčata
  • 5 brambory
  • 3 cibule
  • paprika sladká mletá
  • 5 kuliček nové koření
  • pepř
  • sůl
  • mouka hladká
  • 1/2 kg maso vepřové-kližky
  • 1/2 kg maso vepřové-plecko
  • 1 feferonka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si kotlík na ohniště. Na sádle rozškvaříme kostičky špeku, a když zesklovatí, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dorůžova. Zaprášíme trochou papriky, ale pozor, neměla by se připálit. Maso opláchneme, nakrájíme na kostičky, promícháme s kořením a dáme do kotlíku. Chvíli ho podusíme, pak přilijeme vodu asi do třetiny kotlíku a vaříme. Nezapomínáme promíchávat.
  2. Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou papriku a spařená rajčata. Nakonec přidáme na kostičky pokrájené brambory. Guláš doplníme vodou, vložíme masox. Klobásku nakrájíme na kolečka a vložíme také do kotlíku. Směs zaprášíme strouhaným chlebem a zahustíme troškou mouky rozkvedlané ve studené vodě. Povaříme, dochutíme solí a kořením – feferonkou, majoránkou, novým kořením, pepřem a kmínem. Mícháme a vařme a nakonec do guláše nasypeme sekanou petrželku nebo pažitku (může být I obojí). Ještě chvíli povaříme. Potom guláš sundáme z ohně a přiklopené necháme ještě půlhodinku odpočinout.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Podle mě je svíčková z králíka chutnější než z hovězího. Naštěstí je náš děda...
Všehochuť /08.06.13
Roláda bez rolování se slaninou a vejcem

Roláda bez rolování se slaninou a vejcem

Rychlovka, kterou mohu jen doporučit.

Simona Radová, Opočno

Všehochuť /01.07.15
Kotlík z mladého divočáka

Kotlík z mladého divočáka

Svou jednoduchostí a rychlou přípravou potěší nejen vytížené ženy, ale i žaludky ...

Všehochuť /17.01.14
Bramborový závin se šunkou

Bramborový závin se šunkou

Když se podzimní plískanice snaží zkazit nám náladu, zavřeme se do kuchyně a pustíme ...
Všehochuť /28.04.12
Kuřecí ragú v listovém těstě

Kuřecí ragú v listovém těstě

Křupavou ‚‚pokličku‘‘ z těsta přikusujeme.

Hana Strouhalová, Brno

Všehochuť /03.02.16
Kynutý slaný koláč

Kynutý slaný koláč

Jiřina Bartošová, Nymburk

Všehochuť /22.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu